Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 363119 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djapeninjo12

Član broj: 209215
Poruke: 9
93.86.140.*



+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 14:49 - pre 176 meseci
Moze li neko da mi odgovori na ovo ako zna?
 
Odgovor na temu

djapeninjo12

Član broj: 209215
Poruke: 9
93.86.140.*



+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 15:25 - pre 176 meseci
ANybody????
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.204.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 20:50 - pre 176 meseci
znam ja ...
ja sam danas upravo dobio taj ruter tj. zamenio sam Huawei hg510(jer nema wireless) za ovaj ... i kako sam to uradio ruter je sve sam prepoznao od ranije tako da nisam ništa setovao naknadno.
Jedino sam ukinuo firewall i forward-ovao portove za eMule i uTorrent.

Imamo 3 PC-ja u kući: 2 povezana žičano (lan1 i lan4 pozadi na ruteru, mora tako jer lan 2 i lan3 ne rade za tu namenu) na ruter + laptop povezan wireless-om na ruter.
Na svakom od PC-ja smo oformili po jedan folder koji smo nazvali: "Zajednicki"(mi smo tako ali ti možeš kako hoćeš ali bez naših slova č,ć,š,đ,ž).
Staneš na taj folder pa na properties pa omogućiš opciju za share-ovanje, i sve tako za svaki PC posebno. Kada to sve uradiš moći ćeš sa bilo kog PC-ja da vidiš šerovane foldere. Ovde samo treba naglasiti da možeš da dodeliš da se folder gleda ali i da se MENJA od strane onog ko mu pristupa, mi smo im dodelili FULL pristupe, i sada sa svakog PC-ja možemo videti te foldere, možemo menjati, kopirati, i prebacivati fajlove, i to je to.
I naravno, vidimo samo te foldere ali ne i sadržaje ostatka PC-ja, i ovo je dovoljno za međusobnu komunikaciju.
Samo da naglasim da imamo W7 32bitni, ali je princip isti(za nijansu lakši) i za XP.
Takođe, ovaj ruter ima i malo dugmence za uključenje Wireless-a tako da ovo proveriš da li si uključio.
Ako ima još pitanja ... ja sam amater ali znam sebi da podesim ono što mi treba.
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 22:12 - pre 176 meseci
Citat:
nebek: ...
Takođe, ovaj ruter ima i malo dugmence za uključenje Wireless-a tako da ovo proveriš da li si uključio.
Ako ima još pitanja ... ja sam amater ali znam sebi da podesim ono što mi treba....


Možeš li reći gde se nalazi ovo dugmence, ubih se večeras da komšinici prikopčam laptop wireless-om na net preko ovog modema, sve sam mislo da je vista kriva za to što ne vidim mrežu.

Hvala
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.204.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 22:26 - pre 176 meseci
na prednjoj strani rutera sa desne strane ... sve lampice su na levoj strani a ovo dugmence je na desnoj ... ne vidi se nikakvo dugmence u bukvalnom smislu te reči već izgleda rešetkasto kao da je za hlađenje (a ispod je u stvari neki osetljivi "termoprocesorski" prekidač kako mi je lik rekao) i iznad sitnim slovima piše WLAN ... slobodno pritisni i sačekaj 5-6 sekundi i lampica za WLAN će se upaliti(ili ugasiti)

pa valjda moramo za komšinicu nešto da napravimo da to radi!
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.204.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 22:43 - pre 176 meseci
inače, batali Vistu pa makar bila i legalna!
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward14.01.2010. u 22:57 - pre 176 meseci
Preinstaliraću ga sutra sa "legalnom" W7 koja je majka za Vistu.

Nisam gledao CD u kome je upustvo u PDF, ali sam zato sad našao na netu
http://www.scribd.com/doc/25226136/Jetspeed-Iad-Wp2-Sr

Možda nekome pomogne ...
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

miki2009
Paracin,Srbija

Član broj: 238036
Poruke: 2
93.86.64.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.01.2010. u 10:57 - pre 176 meseci
imam telekomov adsl 1024/128 adsl modem jetspeed iad-wp2, i utorrent 1.8.5 nepodesen na kome je narandzasti trougao i koji skida maksimalno 13 mb/s iako ikona pokazuje brzinu interneta 100,00 Mbps.
Pocetnik sam ,ne razumem se u podesavanja molim ko zna da mi posalje ovde ili na email uputstvo kako da to podesim da normalno radi. Ukucao sam u browser192.168.1.1 i dosao do pocetne stranice za ovaj modem ID Screen gde treba Id i pass da ukucam i sta dalje na koje opcije da idem,sta upisem,kako da to podesim.
kako posle utorrent da podesim i windows xp3 firewall ako je potrebno. Da torrenti normalno rade i cryptload neki drugi program ako koristim.

/
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.167.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.01.2010. u 23:24 - pre 176 meseci
Koliko sam ja shvatio Windows je OK, veza je OK (mislim ako radi utorrent, YouTube, ...), ... ja bih prvo posumnjao u download managera Opere i instalirao neki eksterni Download Manager. Ima ih dosta na netu a ja sam dugo godina koristio Free Download Manager. U principu, browseri jako loše tretiraju download pa se za njih prave razni pluginovi za tu problematiku. Ali je bolje rešenje zaseban download manager. Imao sam i pluginove za Mozillu ali sam bio zadovoljniji nekim download managerom. Moja su iskustva odlična sa Free Download Managerom, postoji i srpski interfejs za njega... http://www.freedownloadmanager.org/ pa probaj i javi nam šta si napravio

U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

Lesli Eldridz

Član broj: 63727
Poruke: 626
93.87.183.*



+558 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 00:51 - pre 176 meseci
Hajde bas cu da probam, mada ja kod mene na Huawei ruteru nikad nisma imao problema sa downloadom iz Opere. Mada, isti problem se kod njega javlja i u IE, nije samo u Operi. U IE je jos gore.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.87.178.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 12:43 - pre 176 meseci
1.
Jedan od velikih problema pri korišćenju interneta iz Windowsa je taj što Microsoft preko Windows OS nameće svoje prateće aplikacije (Media Player, Internet Explorer, ...).
Mala digresija: zato je pre 2-3 godine morao po odluci švajcarskog suda da plati milionsku odštetu na ime te zloupotrebe.
I ako uzmeš bilo kog drugog browsera primetićeš da "svi putevi vode u Rim" tj. u setovanje Internet Explorera. Maltene za svako setovanje pristupa internetu odeš u IE pa Tools pa Internet Properties ....
Zato sam ga ja izbegavao što sam više mogao, i instalirao uvek neki eksterni download manager.
Naravno, ne tvrdim da je ovo uzrok tvog problema nego samo kažem pokušaj par dana pa vidi ...
Takođe, koliko znam isti engine za browsing imaju IE, Opera, Browsar, ... a Mozilla se upravo po tome i razlikuje. Naravno, Opera je verovatno najbolji browser na svetu, ekstra je odrađena u svakom pogledu. Ja sam je koristio ali sam odustao jer mi je bila previše složena u tom smislu da u previše podešavanja nešto ne zeznem(a neko opet voli da sve može da podesi....). Sam si, inače, rekao da je u IE još gore.
Iako ja koristim Mozillu ja sam instalirao Free Download Manager i bilo mi je još bolje.

2.
Pokušaj u IE da odeš u Tools-Internet Options u tu bi trebalo da je štiklirano: HTTP 1.1 Settings i use HTTP 1.1 i use HTTP 1.1 through ....
Takođe, pod setovanjem Browsing trebalo bi da ti bude štiklirano: Use passive FTP (for firewall and DSL modem compatibility).

Zatim proveri pod tabom "Security":
- setovanje Internet(da bude medium znači najniže), pa custom level pa downloads pa enable file download.
- Pa pod opcijom Enable .NET Framework setup treba da bude Enable.
- Pa pod opcijom Miscellaneous Allow META REFRESH treba da bude Enable, pa opcija allow websites to open ... treba da bude enable.

Pod opcijom scripting omogući active scripting sa Enable, i opcija scripting of JAVA applets treba da bude Enable.

3.
Na kraju proveri JAVU, ActiveX, i obavezno .NET Framework, jer svaki od ova 3 znaju da zezaju, instaliraj poslednje verzije.

4.
Još nešto mi sada pade na pamet ... da proveriš u ruteru da li ti je možda ograničen(ili na bilo koji drugi način zeznut) http i ftp protokol.
Ne zaboravi da eMule i uTorrent koriste pristup "peer-to-peer" a YouTube prvo napuni bafer pa pušta...
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

dace 74
radnik
Vranje

Član broj: 192453
Poruke: 28
109.93.16.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 15:33 - pre 176 meseci
kako da otvorim sva cetiri porta za adsl na ovom ruteru,iptv mi nece biti trebati,tj nece im trebati,moj prijatelj je dobio ovaj ruter,ima desktop komp za njega i dva lap topa za cerke,pa bi svi da se umreze putem utp kabla,cerke nece preko wirelesa,pa bi ja da se malo pravim pametan,dobre cerke,jel isto kao za hg 520s ili ima nesto drugacije da se radi.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.137.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 16:19 - pre 176 meseci
ja ću baš da pokrenem tu temu pa prati, i ako se neko javi da nam objasni znaćemo!

[Ovu poruku je menjao nebek dana 17.01.2010. u 18:59 GMT+1]
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

KilleX
Marek Sokol
Elektrotehnicar racunara
Kovačica, Srbija

Član broj: 228175
Poruke: 31
93.86.39.*



Profil

icon COD 6 NAT type Strict problem sa telekomom i ruterom Jetspeed IAd....17.01.2010. u 17:13 - pre 176 meseci
Ovako pre neki dan dobijem ja opremu ( posle skoro 2 godine cekanja ) i sad hteo ja da igram malo Call of Duty 6 i kad ono vidim pise da mi Nat ˝Strict ˝ . Sad moze igrica da se igra i tako ali meni je potrebno da NAT bude open da bih mogao da hostuje igru ( da budem server ) . U pitanju je Telekomov novi ruter Jetspeed Iad . Gledao sam par topica na forumu i nasao na temu port-forwarding . Sta sad treba da radim da bi mi ruter otkljucao nat tj. da mi pise Your nat type is open ?? Da li ima veze sa portforwardingom ili ne ??
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
79.101.150.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 18:40 - pre 176 meseci
Mene zanima kako da umrezim jedan matori laptop sa ovim routerom. Kada spojim kabal u LAN4 i u laptop, lampica na routeru se uopste ne pali. Laptop na sebi ima Win2000 SP4. Jel treba instalirati neke mrezne drajvere mozda? Ili treba nesto konfigurisati? Kabal je ispravan, ali kada ga ubodem u laptop, nista se ne dogadja. Ako neko ima neki savet ili link, bio bih zahvalan.

Zahvaljujem Nebeku za informaciju o WLAN dugmetu, nikada ga ne bih nasao :)
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 19:00 - pre 176 meseci
Naravno da je potrebno da se na laptopu instaliraju drajveri i podesi mreža a ako si to već uradio onda nema potrebe da se radi bilo šta drugo.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.137.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 19:03 - pre 176 meseci
KilleX:
U browseru ukucaš: 192.168.1.1.(user: telekom/password: telekom), pa opcija: NAT, pa opcija: Virtual Server, i ovde je forwardovanje portova, mislim da je ovo lako i da ćeš se snaći.
A za Firewall(koji sam ja sebi isključio), je: 192.168.1.1.(user: telekom/password: telekom), pa opcija: Firewall, pa Disable.
I ne zaboravi da posle svake promene sačuvaš izmene.

Vtec:
Mislim da je W2000 sp4 suviše mator za te egzibicije i još kada dodamo da je i laptop mator sve mi je to sumnjivo ... mislim da ćeš se mnogo zezati oko toga a da ćeš imati "mršave" rezultate!
Možda je glupo pitanje ali: da li taj laptop ima nekakvu mrežnu karticu? Ako ima onda je verovatno rešenje u drajveru ... ali ponavljam: već duže vreme niko se ne bavi problemima sa W2000 tako da će ti biti teško ...
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 19:15 - pre 176 meseci
Windows 2k je daleko od problematičnog, naročito za mreže. Nema ni potrebe da se neko bavi jer on nema probleme te vrste. Moj krš koristi baš w2k SP4, ima malo rama za XP a ne može ni neki Linux da mu se uvali pošto se izgleda ne trpi sa grubom a nikako da nađem ljudski Linux kome je lilo default. Zato je i dalje sa w2k a u poslednje vreme ide preko wireless kartice.
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
79.101.150.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 20:59 - pre 176 meseci
Ja sam laik po pitanju mreza :)

U device manageru ima jedna stavka koja nije instalirana i ne mogu da provalim sta je. Mozda je bas ta mreza.
Jel ovo drajver koji mi treba?

Ethernet driver for 3Com 10/100 Mini PCI combo card for DOS/Windows 95/98/Me/NT4.0/2000/XP - ThinkPad A2*, A30, T2*, X2*, TransNote

Kako podesiti mrezu?

@Nebek

Znam da pozadi ima onaj prikljucak za mrezu, kao sto je i na ruteru.
A ovo pise u specifikaciji laptopa:

Networking Type: Integrated Network Card
Data Link Protocol: Ethernet · Fast Ethernet
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 22:28 - pre 176 meseci
@Nebek hvala na dugmetu za WiFi - komsinica obecala da umesi pitu sa sirom.

@Vtec, proveri da li ti je mrezna Enable ili Disable, da bi radilo treba da bude Eneble, dalje ... proveri kabal, da li ti je ispravan i da nije slucajno cross.


tek sad vidim da nemas drajvere za mreznu bre ...
probaj ovde ...
http://www-307.ibm.com/pc/supp...ocument.do?lndocid=MIGR-4K4PWT

"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 363119 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.