Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 361569 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
79.101.150.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 22:31 - pre 176 meseci
Probacu da nadjem gde se mrezna ukljucuje/iskljucuje. Kabal je ispravan, probao sam.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
93.86.157.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.01.2010. u 23:07 - pre 176 meseci
Verovatno ti se u Device Manageru pojavljuje znak uzvika za taj hardver? Ako je tako a nigde više ne piše da postoji mrežna karta u spisku Device Managera onda je verovatno to baš to.
A možeš dodatno i da proveriš na sledeći način: staneš na taj device pa properties, pa details i ovde pogledaš Hardware IDs(ovde postoji padajući meni sa raznim informacijama: Device description, compatible IDs, Device Class, ...), i to što si našao pretražiš na Google-u i tu ćeš tačno naći o kom hardveru se radi.
Ako je u pitanju mrežna kartica onda znači da nije dobro instalirana (jer ima znak uzvika). Onda nađeš driver, pa prvo skroz deinstaliraš taj device, pa ga instaliraš nanovo sa tim nađenim novim driverom. Ja inače imam W7 pa mi dozvoli da malo grešim oko opcija jer sam zaboravio za XP i W2000 ali u principu to je to.
Za drivere savetujem www.driverguide.com, učlanjenje je besplatno pa "ljuljaj"...
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 10:05 - pre 176 meseci
Zahvaljujem, cim se vratim sa posla, navalicu da ga osposobim :)

Probao sam da udjem u taj device description, ali nista nisam nasao sto bi mi pomoglo.
Javljam se poslepodne ovde sa novim informacijama, tj. problemima :)

Zanima me jos jedna stvar, da li moze bez problema ili nekih dodatnih objasnjenja da se stari telekomov router zameni za ovaj novi crni sa wirelessom?
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 11:40 - pre 176 meseci
Citat:
Vtec: Probacu da nadjem gde se mrezna ukljucuje/iskljucuje. Kabal je ispravan, probao sam.


Neynam kako je kod W2K jer sam sa `98SE prešao na Xp tako da taj OS nisam nikad ni probao, ali mislim da je princip isti ...

Start - Control Panel - Network Connections - ...
E sad tu treba da vidiš svoju mrežnu karticu (Local Area Network), desni klik na nju i ... gore skroz na vrhu ako je kartica uključena onda stoji Disable (isključi je), a ako nije uključena onda piše Enable (uključi je).
Ponovo desni klik na LAN pa odaberi Properties, u tom novom prozoru vidi da li ima negde da se čekira (potvrdi) Show Icon in notification Area When Connected, čemu to? DA bi imao u Systray tzv 2 kompjuterčića koja ti signaliziraju rad interneta.

Javi dokle si stigao.
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
79.101.64.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 14:53 - pre 176 meseci
Pozdrav svima :)
Evo ovako zeleo bih da svima kazem da i ja ima Intracom jetspeed IAD-wp2 ali ima i takodje problem sa port forwarding uradio sam sve sa sajta Port Forwarding Utorrent on the Intracom NetFasteR-IAD - http://www.portforward.com/eng...com/NetFasteR-IAD/Utorrent.htm ali nisam uspeo da postignem da mi se torrent koji skidam bude otvorenog statusa. inace skinuo sam jedan drugi torent ali taj je isao dole normalno 110kb/s imam adls clik 1 1024/128 ali ova drugi nece vise od 10 mah 30 pa opet pada pa raste. Da li neko moze da mi objasni step by step kako se to radi. Sve sa Port Forwarding sam uradio nisam noob ili tako nesto ali opet nece. Koriostio sam i novi admin pass i sve ali opet prosto nesto nece. Hvala svima unapred.
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
93.86.247.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 17:28 - pre 176 meseci
Momci, hvala na pomoci oko mreze, ali izgleda da laptop nema ethernet controler u sebi. Precesljao sam pola weba i dosao do informacije da su neki isporucivani sa, a neki bez ethernet controlera. Sada mi jedino ostaje da kupim neku USB Wireless karticu koja je kompatibilna sa usb 1.1. Ako neko zna gde ima nek javi.


@ Markaba

U network conn. nema local area connection, samo ima "make new conn.."
Hvala u svakom slucaju.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 18:50 - pre 176 meseci
Ne može to kako ti hoćeš nego kako jeste a već si napisao da laptop ima mrežnu. ;) Ono što si našao u Device manageru jeste mrežna kartica, nađi drajvere pa ih instaliraj.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
109.93.172.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 18:54 - pre 176 meseci
za Vtec:

1. mora u Device Manager-u da ima to, 100%, dakle staneš na Device, PA STANEŠ NA KONKRETAN DEVICE, pa desnoklik, pa "Properties", pa "Details", i u tom tab-u Details postoji padajući meni sa raznim podacima i tu odabereš Harware IDs. Na osnovu ovoga se traži odgovarajući drajver a i sam softver ga traži na taj način: preko Hardware IDs.

2. čini mi se da USB 2.0 prepoznaje 1.1, ne može 1.1. na 2.0 ali obrnuto može jedino što će protok podataka biti sporiji, odnosno prilagodiće se starijem standardu. Ako grešim neka me neko ispravi.


3. procedura zamene Routera je komplikovana. Postoji nekoliko načina:

3.1. prijava kvara starog routera i onda oni dođu, provere, donesu ti nov router (ovde prvo zoveš 0800100100, prijaviš kvar, oni se jave, provere i ako nema nade zamene ti router) - pošto router nije pkvaren onda ti moraš sam da "poradiš" na tome, zar ne?
AKO ROUTER NIJE POKVAREN, A ŽELIŠ DA ZAMENIŠ STARI KAO POKVAREN, ONDA MORAŠ IMATI VEZU U TELEKOMU!
Takođe, obrati pažnju: ako odradiš ovu kombinaciju ne zaboravi da nazoveš ponovo 0800100100 da ti puste internet vezu!!! Ja ovo nisam znao pa sam ceo dan izgubio setujući router(jer nisam imao internet) dok ih nisam nazvao a oni mi odgovoriše: "Pa vi se još vodite pod reklamacijom, sa'ću da kažem kolegi da vam pusti liniju!"

3.2. ili raskid ugovora pa potpisivanje novog - ovo je problem jer možeš u međuvremenu ostati bez ADSL-a neko vreme(2-3 meseca) jer se tretiraš kao potpuno nov klijent

3.3. kupovina novog routera o tvom trošku i montiranje na VEĆ POSTOJEĆI

3.4. veza u Telekomu da ti jednostavno zameni, znači bez veze nemoj ni da pokušavaš da ti zamene. Ovo je bio moj slučaj, jer sam ja u međuveremenu kupio laptop i trebao mi je wireless router.

3.5. kupovina novog routera o tvom trošku, SKIDANJE STAROG, i montiranje novog, a bez znanja Telekoma. Ovo je kao nemoguće jer u Telekomu kontrolišu routere ali mi je čovek iz Telekoma rekao da ipak može ali da niko ne zna!

Dakle, sve ćeš moći samo nećeš moći da ih pozoveš da ti jednostavno zamene stari za novi.
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

KilleX
Marek Sokol
Elektrotehnicar racunara
Kovačica, Srbija

Član broj: 228175
Poruke: 31
93.87.97.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 19:03 - pre 176 meseci
E ovako u vezi mog Call of Duty 6 problema uspeo sam da preusmerim potrebne portove koje sam nasao na sajtu portforwarding.com i koristio njihov checker i portovi su otvoreni . Problem se javlja prilikom ukljucivanja igrice gde i sada pise da mi je NAT strict(portovi su kao zatvoreni ) sta da radim ?
 
Odgovor na temu

nesha_
student

Član broj: 227061
Poruke: 21
109.93.196.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 19:18 - pre 176 meseci
Da li se nekom desava gubljenje paketa dok je povezan wirelessom? Kad pingujem modem svaki drugi put mi javi request timed out..
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
77.46.196.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 19:48 - pre 176 meseci
jos jedna sitnica samo da dodam. nasao sam jedan program koji se zove simple_port_forwarding_v2.7.5_setup mozete ga naci na netu bez problema. Besplatan je i veoma kvalitetan ima i nas novi INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 uputsvo je veoma lako i jednostavno samo pratite sta pise. Sa njime sam uspeo da otvorim port na utorrent-u ali ovaj program ga prepoznaje kao otvoren a PFPortChecker kao da nije. Od Telekoma nisam mogao da dobije informacije o port forwarding zato sto oni ne smeju da ih daju i preporucuju da potrazimo sami na netu. Inace ako nekome treba DSN i alternet DSN informacije za Ip adresu slobodno nazovite telekom i pitajte dace vam ga. Ako je neko nasao resenje za utorrent da port bude otvoren i stabilan nake objasni kako. Hvala unapred
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
93.86.247.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 22:13 - pre 176 meseci
@ Calexx, Nebek

Nema mreznu, to sto nije nesto bilo instalirano u device manageru je neki njegov IBM management softver, koji sam danas instalirao i sada je sve ok, ne trazi vise nikakve drajvere. Ne postoji u device manageru nista vezano za mrezu, osim PCI lucent modema & cable between two computers. Izvinjavam se na dezinformacijama :))
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
109.93.172.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 22:55 - pre 176 meseci
@romulan
ja sam ovako podesio: u browseru kucnem 192.168.1.1. (user: telekom/password: telekom), pa onda opcija: "NAT", pa opcija: "Virtual Server", i u okviru te opcije prvo ukucam svoju IP adresu odnosno njen zadnji broj: ruter ti daje 192.168.1, a ti dodaš 1 ili 2 ili 3 ili ...(kod mene je 3 jer mi je to drugi PC u kućnoj mreži), pa odabereš TCP, pa u polje za lan port ukucaš broj porta koi ti daje uTorrent, pa u public port ukucaš ISTI taj broj, i na kraju štikliraš opciju: "enable", i u donjem desnom delu ekrana sačuvaš izmene, zatim pređeš u drugi red pa sve isto ponoviš ali odabereš UDP, i opet sačuvaš.
uTorrent daje isti broj za oba porta (ulazni i izlazni), dok eMule daje različite brojeve za UDP i TCP portove, ali je princip isti.
Ja sam tako uradio i sve mi super radi, još jedna mala napomena: u ruteru sam isključio Firewall.

@Vtec
tu smo da pomognemo ...
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.01.2010. u 23:38 - pre 176 meseci
Citat:
Vtec: Nema mreznu, to sto nije nesto bilo instalirano u device manageru je neki njegov IBM management softver, koji sam danas instalirao i sada je sve ok, ne trazi vise nikakve drajvere.
Pazi, čudno mi je da se management softver pojavljuje u Device manageru i da se još zove Ethernet driver for 3Com 10/100 Mini PCI combo card . Ako tu dodamo detalj da laptop ima RJ45 konektor ... skoro bih se kladio da ipak ima mrežnu karticu. Ipak, nemam baš iskustva sa laptopovima pa neću da se kladim. ;)
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 07:30 - pre 176 meseci
Citat:
Vtec: @ Calexx, Nebek

Nema mreznu, to sto nije nesto bilo instalirano u device manageru je neki njegov IBM management softver, koji sam danas instalirao i sada je sve ok, ne trazi vise nikakve drajvere. Ne postoji u device manageru nista vezano za mrezu, osim PCI lucent modema & cable between two computers. Izvinjavam se na dezinformacijama )


Nigde ne vidim da si napisao koja ti je vrsta i model laptopa pa da se po netu vidi šta on to u sebi ima i da na njegovom (laptopovom) sajtu nađemo tebi potrebne drajvere.
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 08:25 - pre 176 meseci
Oke, momci, bas ste voljni da mi pomognete da osposobimo taj komp, sto mi je drago, ali cini mi se da ipak nema pomoci...
Elem...to za taj management softver sam saznao tako sto sam iscitao ovaj thread:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=5&t=82819
Gde takodje pise da su se neke verzije tog laptopa isporucivale sa, a neke bez etherneta.
Jeste malo nelogicno i meni bilo, ali tako je. Kad sam mu stavio taj driver, skapirali su se odmah i to je to.


Citat:
Pazi, čudno mi je da se management softver pojavljuje u Device manageru i da se još zove Ethernet driver for 3Com 10/100 Mini PCI combo card . Ako tu dodamo detalj da laptop ima RJ45 konektor ... skoro bih se kladio da ipak ima mrežnu karticu. Ipak, nemam baš iskustva sa laptopovima pa neću da se kladim. ;)


Ne zove se Ethernet driver for 3Com 10/100 Mini PCI combo card nego Unknown Device, a ja sam poskidao drajvere koji se tako zovu, jer sam mislio da ima upravo taj kontroler u sebi.

U medjuvremenu sam saznao da je taj laptop na mestu ethernet prikljucka imao neku zastitnu plastiku koja je naknadno skinuta. Verovatno se u serijskoj proizvodnji stavlja mrezni prikljucak na sve modele, a samo neki imaju controler.

Sto se tice matorog lapa, radi se IBM Lenovo A21M 2628 D1F. To mu je tacna oznaka.


@ nebek

Naci ce se i neka vezica u telekomu, nesto cemo da smutimo :)))
Hvala na infu :)

[Ovu poruku je menjao Vtec dana 19.01.2010. u 14:42 GMT+1]
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
93.86.74.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 12:11 - pre 176 meseci
@nebek
Pokusao sam to sto si rekao ali za sada nisam video promenu i dalje neki torenti rade super ide max download a neki jedva do 10kb inace torrente koje sam stavio uglavnom imaju po 500-1000 seedera tako da nije do njihovog uploada ili tako nesto. I port jos uvek nije otvoren. E da i ja sam iskljucio fireval u ruteru. I imam jednu interesantnu stvar meni za upisivanje one ip adrese u virtuel serveru uvek ubaci 193 na kraju pa bude 192.168.1.193 to svejedno ne bi trebalo da bude problem ali desava se.


A sada za sve vas koji imate problema sa drajverima za laptopove, i kucne racunare koristite ovaj program Driver.Magician.v3.28 ili neku noviju verziju. Nadje uvek sve drajvere i daje vam direct download.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
109.93.165.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 15:33 - pre 176 meseci
@romulan
1. kod torrenta je bitan odnos između seedera(sejača) i leechera(tzv. pijavica), a ne samo broj seedera, jer na pr. ako ima 500 seedera može imati 2000 leechera pa je sporo.
2. takođe, jako bitan OBJEKTIVAN momenat je seed-ovanje, jer uglavnom svi imaju ASIMETRIČNE pakete (veća brzina download-a od upload-a, i to recimo 8:1), tako da, ne zaboravi, svi seederi sporo upload-uju svoj fajl pa ga i ti ne možeš dobiti brzo
3. SUBJEKTIVAN momenat je i taj da mnogi u uTorrentu ograniče svoj upload a ostave neograničen download, a time proširuju ukupan kapacitet konekcije samo za download(ovo ja ponekad radim kada brzo želim da skinem fajl)
4. neki programi prate tvoj download i dodeljuju ti kredit, a i neki sajtovi(Demonoid na pr.), pa i da hoćeš ne možeš da ubrzaš.

da ne gušim oko ovoga, jer ima još faktora ali ako ti ide bez problema onda je sve OK, negde brže negde sporije ali ...


5. po definiciji ruter sam sebi dodeljuje 192.168.1.1, pa onda PC1 je na pr. 192.168.1.2, pa 3, pa 4, ...,, ne znam zašto je tebi tako dodelio ali ako ne pravi probleme onda OK...

6. Zašto port nije otvoren? Nešto mi je tu sumnjivo ...

7. Što se tiče drajvera ja koristim Driver Genius i to mi je najbolje do sada, a verujte mi sve sam koristio i probao. Nemojte koristiti DriverMAX(to je rumunski softver, mada nemam loše mišljenje o njima) jer ti ne instalira drajver već te odvede na sajt i onda ti ponudi nekoliko drajvera pa ti odabereš a što je katastrofa jer kad-tad pogrešiš i povedeš se za nekim drajverom i "ode mast u propast".

Za Driver Genius moja preporuka, a ono što mi se sviđa je:
a. za godinu dana rada ni jednom mi nije instalirao pogrešan drajver
b. ima i opciju backup-a drajvera kao izvršnog fajla (.exe) i kada reinstaliraš mašinu (na primer) ti sa USB-a(na primer) samo pokreneš ovaj .exe fajl i svi drajveri se instaliraju za 5-6min., i "putuj igumane".
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
93.86.74.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 18:30 - pre 176 meseci
@nebek
hvala na objasnjenju veci deo taga ja znam ali i sada mi nije jasno zasto mi port nije otvoren i zasto mi je dodelio 191.168.1.193 ali tako je za sada. Mislim da znam o cemu se radi ali jos nisam potpuno siguran upravo pokusavam.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 121
109.93.165.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.01.2010. u 20:57 - pre 176 meseci
u svakom slučaju javi nam šta se i kako se desilo ...
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 361569 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.