Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

.net i access

[es] :: .NET :: .net i access

[ Pregleda: 4344 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.94.EUnet.yu



Profil

icon .net i access18.07.2002. u 15:28 - pre 263 meseci
Nadam se da necu ponovo proci bez odgovora kada je u pitanju ado.net. Mislim da bih najpre trebao da postavim topic ovde ali ako moderator misli da bi mozda vise odgovadrao bazama podata unapred se izvinjavam.

Naime prosto je jer nema ni malo koda ali ja definitvno ne znam sta nije u redu. Napravio sam accsess-ovu bazu i sada mi trebaju ado net objekti. Podjem od OleDB Data Adaptera u njemu definisem connection. Zatim izaberem tabelu iz baze i kada rteba da definisem najobicniji sql select upit prvo sto mi query bilder imena nekih kolona stavlja u uglaste zagrade(sta mu to znaci?), a onda na kraju javljda sledece:

Generated Update Statement
Unable to Parse expression

Generated Delete Statement
Unable to Parse expression

Sta treba da uradim sa bazom da bi mi to proradilo?
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 17:36 - pre 263 meseci
Po tekstu poruke bi se reklo da si pogrešno napisao SQL upit. Možeš li da pošalješ kako upit tačno izgleda?
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.68.EUnet.yu



Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 17:47 - pre 263 meseci
SELECT [password], [date], type, value, rest, status
FROM card

ovako, tj ovo generise query builder koji bi valjda trebao da radi dobro. Nisam bas nesto vest sa sql-om ali nisam nikda do sada vidjao da se u samom upitu koriste [ ] zagrade, mada bez njih tek ne radi :).
imao sam jedan slican problem kada u tabeli nemam unique kolonu, da li je moguce da ne moze da radi bez kolone koja ima sve razlicite redove?
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.68.EUnet.yu



Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 17:50 - pre 263 meseci
I zaboravio sam da kazem da kada je u pitanju SQL server 2000 sa istom tabelom sve radi cool i nema ni onih zagrada. (naravno onda koristim sqlDataAdapter)
Sada sam probao na SQL 2000 za OleDbDataAdapter , radi i tako. :(
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 17:59 - pre 263 meseci
Hmmm, a da li imaš instaliran neki noviji MDAC? Preporučuje se 2.7 i to da se instalira pre instalacije .NET SDK.
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.90.EUnet.yu



Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 20:34 - pre 263 meseci
Ne znam za MDAC, tj ne znam sta je to. Imam access 2002 ako je instalirano to sa njim onda imam. Ako te ne mrzi , mozes li mi reci sta je MDAC?

Za provajdera konekcije sam izabrao Jet 4.0.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 20:46 - pre 263 meseci
MDAC - Microsoft Data Access Components

http://www.microsoft.com/data/download.htm
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .net i access18.07.2002. u 20:58 - pre 263 meseci
Vidi ovako. Neznam za Access 2002, ali ali OLE Provider 4.0 bi trebalo da bude ok.
Je l' si probao 'Test Connection' u onom prozorcetu pri kreiranju konekcije na bazu? Ako je to ok i privider je ok.
Uglaste zagrade se valjda koriste kada su imena polja imaju u nazivu blanko karakter.
A MDAC 2.7 ti se instalirao kad si instalirao .NET VS, mogao si da vidis na pocetku kad su se instalirali oni SP za Win itd.

poz.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: .net i access19.07.2002. u 12:30 - pre 263 meseci
Nesto ti skripi i to jako, cim on ubacuje zagrade u Query builderu gde nema potrebe da ih ubacuje. Mada, te zagrade inace nista ne smetaju.

Dakle sinovac, zasuci malo rukave pa rucno kodiraj connection, adapter i command object da vidis na sta ce to izaci. Par linija, a mozes tacno da vidis gde skripi.

[Radi ovde kao sat, naravno bez zagrada]

[pozdrav]

:))))))
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: .net i access19.07.2002. u 15:37 - pre 263 meseci
Evo sta jos: pokusaj da izvrsis taj select izraz u samom accessu u npr. Query builderu pa da vidis sta ce biti... da nije slucajno dupliranje imena ili sta znam sta... tesko je reci ovako.. ako ti nije prevelika baza mozda da je zipujes i posaljes ovamo da vidim kod mene kako stvari stoje...

ajd sad
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.76.EUnet.yu



Profil

icon Re: .net i access20.07.2002. u 14:26 - pre 262 meseci
Sve sam probao i radi ako stavim da sve kolone budu text. Na primer ako stavim date/time kao sto je u ovoj zipovanoj bazi onda ni makac :(.
Ajde kad neko proba nek mi javi sta je bilo.

[Ovu poruku je menjao *.net dana 20.07.2002 u 02:39 PM GMT]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.88.EUnet.yu



Profil

icon Re: .net i access20.07.2002. u 15:04 - pre 262 meseci
Misli da sam provalio sta mi je falilo(brz sam veoma hehe). Neverovatno ali mislim i skoro sam siguran da mi [u zagrade] stavlja kljucne reci, tako da ako mi se kolona zove password to je accessu (ili query builderu) valjda negde obelezeno kao kljucna rec i onda ga uokviri. I onda kada stavi nesto u [zagrade] onda sam sebe istripuje da nesto ne valja. Kada stavim lepo ime "sifra" sve se podmaze i radi. Kako ono kazu? Govori srpski ...
hvala svima jer ste mi pomogli da bolje razmislim
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: .net i access20.07.2002. u 15:39 - pre 262 meseci
Ne znam sta da ti kazem :) kod mene ova baza sto si poslao radi bez problema.
SQL izraz koji auto-generise je:
SELECT [password],value,[date],rest FROM kartice
i to radi sve okej.

No dobro, sam si se snasao.

pozdrav
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .net i access

[ Pregleda: 4344 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.