Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini

[es] :: MySQL :: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini

[ Pregleda: 3061 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IvanPHP
Ivan Pantic

Član broj: 149293
Poruke: 45
91.148.82.*



+1 Profil

icon CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini05.08.2009. u 01:51 - pre 147 meseci
Instalirao sam unixODBC na masini A i sa isql proverio da mogu da citam bazu B na masini B. Grant-ovao sam sve privilegije u bazi B na masini B za istog usera koji preko ODBC cita bazu A na masini A.

Sada uopste nemam ideju kako da na masini A napravim CREATE VIEW SELECT sa kojim citam iz baze na masini B (firewall na masini B propusta 3306 sa IP adr masine A)

Jednostavnije: Select iz baze na drugom MySQL serveru.

[Ovu poruku je menjao IvanPHP dana 05.08.2009. u 03:03 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.static.isp.telekom.rs.

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini05.08.2009. u 07:23 - pre 147 meseci
To je ideja iza FEDERATED storage engine. Za više informacija pročitaj tu stranicu i sačekaj na bogdana da da on svoj komentar.
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15465
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2343 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini05.08.2009. u 08:40 - pre 147 meseci
nema razloga da ceka na mene :D .. sve mu pise na linku koji si ostavio

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/federated-use.html

elem, federated ne zahteva odbc, radi sa standardnim mysql protokolom, za odbc mu treba federatedX koji ume da koristi odbc i moze da se okaci na "drugu" bazu (tipa oracle na primer).

ono sto je problem je sto to sve zajedno - ne radi!!!!

federated engine je napravljen kao "proof of concept" - bagovi na njemu se ne popravljaju, ne razvija se vec neko vreme. FederatedX nije vec 2 godine dobio ni jednu liniju koda ..

dakle zasnivati bilo kakvu poslovnu odluku / arhitekturu sistema nad koristenjem ovog storage engine-a je za sada vrlo los potez (da ne kazem da su svi do jednog koji su radili na ovom engine-u napustili mysql) tokom ove godine.
 
Odgovor na temu

IvanPHP
Ivan Pantic

Član broj: 149293
Poruke: 45
91.148.82.*



+1 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini06.08.2009. u 00:07 - pre 147 meseci
Pa, dobro kako ondak da iskoristim unixODBC koji sam instalirao i proverio da radi pomocu isql-a
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15465
217.24.31.*

Sajt: mysql.rs


+2343 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini06.08.2009. u 02:18 - pre 147 meseci
Citat:
IvanPHP: Pa, dobro kako ondak da iskoristim unixODBC koji sam instalirao i proverio da radi pomocu isql-a


za sta hoces da ga iskoristis?
 
Odgovor na temu

IvanPHP
Ivan Pantic

Član broj: 149293
Poruke: 45
91.148.82.*



+1 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini06.08.2009. u 08:14 - pre 147 meseci
Autentifikacija korisnika na serveru A vrsi se pomocu baze na serveru B koji je billing platforma. Znaci potrebna je apsolutna sinhronizacija dve baze ili ODBC. Klijent za koga radim sve to nece ni da cuje da billing baza i engine budu na istom serveru na kom se vrti glavna aplikacija. Obe baze su MySQL.

Bogdane, zanimljivo je to sto tvrdis da federated ne radi, posto Schumacher tvrdi da to cak moze posluziti za sinhronu replikaciju iako federated engine ne podrzava transakcije. Ne bih voleo da budem u njegovoj kozi posle takve izjave.
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15465
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2343 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini06.08.2009. u 09:50 - pre 147 meseci
Citat:
IvanPHP: Autentifikacija korisnika na serveru A vrsi se pomocu baze na serveru B koji je billing platforma. Znaci potrebna je apsolutna sinhronizacija dve baze ili ODBC. Klijent za koga radim sve to nece ni da cuje da billing baza i engine budu na istom serveru na kom se vrti glavna aplikacija. Obe baze su MySQL.


ne kontam i dalje koji ti je problem, sorry, dal mi fali dan dva sna ili je nesto drugo u pitanju :D ...
auth radis na serveru A (gde se vrti neki app, na primer php) pomocu baze na serveru B... ti sa servera A mozes direktno iz aplikacije da se okacis na bazu i da odradis auth? ne moras da imas uopste bazu na serveru a? ne moras da koristis odbc ako aplikacija moze da se okaci native protokolom na mysql server ...

stvar koja me buni u tvojoj izjavi je "apsolutna sinhronizacija dve baze ili ODBC" ... meni to zvuci kao "treba mi crveni porshe ili kokakola zero" ne vidim vezu izmedju ta dva resenja ... ti ocigledno podrazumevas nesto sto meni ne pada na pamet pa nam se tok misli razilazi... aj pojasni molim te

Citat:

Bogdane, zanimljivo je to sto tvrdis da federated ne radi, posto Schumacher tvrdi da to cak moze posluziti za sinhronu replikaciju iako federated engine ne podrzava transakcije. Ne bih voleo da budem u njegovoj kozi posle takve izjave.


uh .. robin? mnoooooogo je razlicito kada robin (cije izjave su marketing) nesto kaze i kada to ja (koji radim support/konsalting) nesto kazem ... sve sto robin kaze je "teoretski tacno", dakle kada bi federated radio bez bagova sve to sto na papiru pise da radi, to bi stvarno bilo "next best thing after sliced bread" i to je ono o cemu ce robin, sergio, giuseppe i kompanija da pisu ... kako sa tim moze ovo i ono i kako je to do jaja ... da ne spominjem sales team koji ce da prica bajke o tim novim feature-ima .... kada neko iz supporta nesto kaze - to je "de fakto stanje"... dakle nije da sam tu nesto "ja" bitan, vec pricamo iz razlicitih uglova, meni je posao da klijentu kazem fakticko stanje i da ga ne lazem vec da mu dam informaciju sa kojom moze da resi problem / pravilno postavi projekat "sad/odma", robin prica teoretski sta sa mysql-om mozes da uradis podrazumevajuci da je svaki projekat "idealno ispravan" te u ovom slucaju federated koncept je super ali ne radi zato sto je pun bagova .. izbacivan je 2 puta iz sorsa ne bi li 5.1 postao GA pa je na kraju odluceno da bude po defaultu ugasen. koristi ga 2 klijenta i prokleli su dan kada su odlucili da ga ukljuce u svoju arhitekturu ... pogledaj source tree .. koliko je izmena na federated engine-u napravljeno zadnje godine / koliko linija koda (blizu 0), koliko je bagova ispravljeno (blizu 0)... onda pogledaj federatedX (to je onaj koji moze da koristi odbc i da se okaci i na oracle ili mssql) - https://code.launchpad.net/federatedx .. zadnje izmene su bile pre 14 nedelja i one su "sminka", zadnja izmena u kodu je bila pre godinu dana...
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.static.isp.telekom.rs.

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini07.08.2009. u 07:18 - pre 147 meseci
Možda Ivan nije skontao da aplikacija može da ima otvoreno više konekcija u isto vreme?

U PHP bi to značilo:
$link1 = mysql_connect($host1,$user1,$pass1,true);
mysql_select_db($db1,$link1);
/* zadnji parametar je potreban ako recimo u test environment imamo sve baze na istom server iako su u produkciji to posebni server */
$link2 = mysql_connect($host2,$user2,$pass2,true);
mysql_select_db($db2,$link2);

// I onda u svakom query moraš da kažeš koju konekciju koristiš:
mysql_query('SHOW TABLES',$link1);

Ako nisam u pravu, molim te objasni mi "apsolutnu sinhronizaciju".
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: CREATE VIEW na tabelu u drugoj bazi na drugoj masini

[ Pregleda: 3061 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.