Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP

[ Pregleda: 1519 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

biggianthead
studenat

Član broj: 174309
Poruke: 10
*.telenor.co.yu.



Profil

icon Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP31.05.2009. u 15:14 - pre 137 meseci
Izvinjavam se na vjerovatno glupom pitanju, ali sta mi je potrebno da ova skripta proradi:
Code:
<?php
require("class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP(); // send via SMTP
$mail->Host = "smtp.domain.com"; // SMTP servers
$mail->SMTPAuth = true; // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "[email protected]"; // SMTP username

$mail->Password = "password"; // SMTP password

$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Name";
$mail->AddAddress("[email protected]","Name");
$mail->AddReplyTo("[email protected]","Your Name");

$mail->WordWrap = 50; // set word wrap

$mail->IsHTML(true); // send as HTML

$mail->Subject = "Here is the subject";
$mail->Body = "This is the HTML body";
$mail->AltBody = "This is the text-only body";

if(!$mail->Send())
{
echo "Message was not sent";
echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
exit;
}

echo "Message has been sent";

?>


Ja sam uspjeo, nakon nekoliko dana pakla, da sve popunim kako treba [napominjem da mi je php potpuno nepoznat] i da natjeram kontakt formu da salje mejlove. Medjutim, sve sto dobijem je "This is the HTML body". Pitanje je, dakle, sta treba da promjenim da bi u mejlu dobio ono sto posjetioci sajta upisu u kontakt formu? Da li mogu bilo koju formu da koristim sa ovim, ili zavisno od polja u formi, moram da mjenjam i ovaj kod? Ukoliko je to previshe komplikovano za pochetnika, koji je pri tom u zurbi, da li postoji neka [polu]gotova skripta, besplatna ili ne, koja je dovoljno prosta?


[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 31.05.2009. u 17:42 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: PHP mailer pitanje31.05.2009. u 15:34 - pre 137 meseci
Trebaš samo da zameniš te string-ove ("Here is the subject", "This is the HTML body") sa onim podacima koje dobijaš nakon submit-ovanja forme...

Daj da vidimo i kod te te kontakt forme, ako hoćeš još detaljnije informacije...
 
Odgovor na temu

biggianthead
studenat

Član broj: 174309
Poruke: 10
*.telenor.co.yu.



Profil

icon Re: PHP mailer pitanje31.05.2009. u 16:29 - pre 137 meseci
Code:
 <form name="form1" method="post" action="contact.php">
    <label>Name:<br>
      <input type="text" name="Name" id="Name">
      <br>
      Email:<br>
<input type="text" name="email" id="email">
      <br>
      Phone:<br>
<input type="text" name="phone" id="phone">
      <br>
      Company:<br>
<input type="text" name="company" id="company">
      <br>
      Comments:
      
      <textarea name="comments" id="comments" cols="45" rows="5"></textarea>
      <input type="submit" name="submit" id="submit" value="Submit">
      <input type="reset" name="Reset" id="Reset" value="Reset">
       <br>
      <br>
    </label>
  </form>


u principu, nista ne moram ni ukucati, samo kliknem 'submit' i poruka ode i stigne na email [sa pomenutom sadrzinom]. ochigledno da sam nesto osnovno izostavio, ali ja nemam ideju sta, jer sam, kao sto rekoh, siroti mali moreplovac bez igdje ikog svog i bez ikakvog php znanja :(
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: PHP mailer pitanje31.05.2009. u 16:41 - pre 137 meseci
Ako želiš nešto da naučiš, onda je tema ovde dobro došla. Ako ti samo treba gotovo rešenje, zalutao si.

Dakle u tvom kodu postoji red koji kaže "$mail->Body = "This is the HTML body";". On u neku promenljivu Body dodeli vrednost teksta. Tebi treba umesto toga da se u promenljivu smesti uneti sadržaj iz forme. Kako se radi sa formularima i kako da tu vrednost dodeliš promenljivoj Body pročitaj na http://www.php.net/manual/en/tutorial.forms.php
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

biggianthead
studenat

Član broj: 174309
Poruke: 10
*.telenor.co.yu.



Profil

icon Re: Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP31.05.2009. u 16:55 - pre 137 meseci
e, izvinjavam se, nisam stvarno htjeo da ispadne da trazim da neko zavrsi taj posao umjesto mene. jednostavno, kao sto rekoh, nemam znanje, a potrebno mi je da zavrshim ovo sto prije - svako uputstvo, od gotovih skripti [ukljuchujuci i one koje se eventualno placaju] do nekog tutorijala ili nesto tome slicno su vishe nego dobrodoshli. Formulacija postova je bila takva kakva je bila zato sto mi je stvarno frka, jer nisam nista uspjeo da napravim a vec par dana se sa tim smaram [opet, djelom i zbog toga sto nisam bash znao tacno ni sta ni gdje da trazim].
Ukratko - hvala :)
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.dynamic.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP01.06.2009. u 20:18 - pre 137 meseci
Ajd, ukratko, evo ti neke smernice:

Code:

// Zameni 
$mail->Body = "This is the HTML body";

// Sa:
$mail->Body = $_POST['comments'];


NOTE: Primeti da je naziv u $_POST['comments'] ekvivalentan sa imenom polja iz forme: <textarea name="comments" id="comments" cols="45" rows="5"></textarea>

Eto ti smernice ;)
 
Odgovor na temu

biggianthead
studenat

Član broj: 174309
Poruke: 10
*.telenor.co.yu.



Profil

icon Re: Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP04.06.2009. u 18:17 - pre 137 meseci
uspjeo sam, hvala na pomoci :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako da prenesem vrednost iz forme u PHP

[ Pregleda: 1519 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.