Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]

[es] :: Javascript i AJAX :: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]

[ Pregleda: 3025 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]11.05.2008. u 22:45 - pre 150 meseci
Ćao, ja sam PHP programer koji je malo otišao u Javine vode pa mi treba jedna mala pomoć.

Imam formu na čije SUBMIT-ovanje pokrećem određenu Java/Ajax skriptu. U jednom delu te skripte trebam da izbacim jednu vrednost iz forme...

Da je u pitanju PHP ja bi to uradio sa kodom <?php echo $_POST['vrednost'] ?> ...

Nadam se da sam bio jasan.
Hvala... :)
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
77.46.246.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]11.05.2008. u 23:05 - pre 150 meseci
Kao prvo Java i JavaScript su dvije razlicite stvari...

Evo ti prost primjer u attachmentu poruke.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]11.05.2008. u 23:47 - pre 150 meseci
Hvala, hvala, hvala...
Spomenuo sam Ajax jer je i on tu u igri, ali mislim da nije od značaja za rešavanje problema...

S tim što imam dalji problem...
Forma mi se zove Cmsgform i razumeo sam šta si napisao ali mi firebug izbacuje grešku: Cmsgform is not defined

Ajde da dodam još i to da je skripta externa, a evo i deo koda gde glavi:

Code:
if (obj.readyState == 4) {
            var data_id = Cmsgform.data_ID.value;
            var grupa = Cmsgform.group.value;
            ajaxUpdater('komentari','include/comments.php?grupa='+grupa+'&data_id='+data_id)
...


m?
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
77.46.246.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 01:24 - pre 150 meseci
E ja ne znam tacno kako radi ova ajaxUpdater funkcija, ali moralo bi da prodje ako si dobro inkludovao skriptu i ako ti se forma stvarno zove tako kako si naveo.
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 15:58 - pre 150 meseci
Ne... sve je ispravno, ali sada sam se setio da se pritiskom na dugme ne submit-uje forma, nego se poziva ta skripta

onclick="ajaxSend('fajl', 'metod', 'data_ID='+this.form.data_ID.value') ...

Pa sam onda razmišljao: aha evo ga definisan data_ID, znači samo moram da ga stavim tamo, ali ne radi...

Mučim se oko te glupe skripte dva dana i na kraju mi samo ovo ostane da rešim i tu najviše zapnem...
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
79.101.173.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 16:08 - pre 150 meseci
Okaci kompletan kod da to pogledamo...
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 17:26 - pre 150 meseci
Evo postavio sam celu skriptu kako funkcioniše ovde.
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
79.101.173.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 19:56 - pre 150 meseci
Pa koliko ja mogu da vidim sve funkcionise.
Jeste da se meni ne dopada kako to izgleda al cini mi se da radi :D

I zasto koristis prototype!?
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 20:58 - pre 150 meseci
Sve funkcioniše samo naizgled. Zato sam i postavio više strana, jer ako bi nešto postavio na trećoj strani, on bi nakon unosa prikazao prvu stranu, prikazuje jer ne mogu da definišem da poziva u url-u ?data=3

Iskreno, prijatelju, pojma nemam šta radim . Sve ovo sam skarabudžio iz više skripti koje sam navatao svuda po netu i taj prototype pojma nemam šta je i čemu služi. Baratam sa PHP-om koliko znam i umem, ambicije su mi velike, od ovoga nemam para, vatam se za slamke...

Ako mi kažeš da ovo ne valja, nemoj se truditi oko rešenja... bataliću.

J...ga.

Hvala u svakom slučaju.
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
79.101.173.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]12.05.2008. u 21:29 - pre 150 meseci
Pa ovo sto si napravio se meni ne dopada a kad ti ne znas cemu sluzi to svakako znaci da ne valja :D
Inace Prototype je JS framework, ja ga ne koristim ali koristim jQuery.

Ako hoces da koristis neki JS framework trebao bi prvo da naucis JS, jer isto je i sa PHP-om.
Ne ide da odmah krenes sa korisenjem CakePHP-a, Zend Framework-a, qCodo-a i sl. ako ne poznajes php.
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]13.05.2008. u 12:14 - pre 150 meseci
Pozdrav svima,

probaj da naucis AJAX nije tesko za pocetak, za posle ne znam tek sam poceo po malo da ga primenjujem.....
ali AJAX bez da koristis prototype posto mi je prototype za tako nesto sto ti radis a i za ono za sta je meni trebao
mnogoooo velik....inace meni je trebao za ovo www.nemke.info/register_ajax.php a fajl koji radi proveru je www.nemke.info/provera.php
takodje bih hteo da pitam ove iskusnije da ga malo isprobaju cisto da vide da li sam se dovoljno dobro ogradio od napada ....

P. S. Ja sam poceo od ove teme http://www.elitesecurity.org/t189201-0 i onaj link iz prvog posta mi je najvise pomogao....
...
 
Odgovor na temu

Mister_rap
SE at Viacom

Član broj: 8822
Poruke: 2540
79.101.173.*

Jabber: mister_rap@jabber.com


+21 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]13.05.2008. u 12:49 - pre 150 meseci
Ajax uopste nije tezak, mada ce ti neki od frameworka treba ti ako ti budu trebale "naprednije" stvarcice od ove forme...
Inace nije pametno da krene direktno sa ajaxom ako nema pojama o JS-u!

Sto se tice tvoje provere i napada, nisam prolazio krz kompletan js ali manje vise je ok, jer kako sam skapirao php skript vrace 2 kao false !?
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 316
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]13.05.2008. u 13:03 - pre 150 meseci
Citat:
Mister_rap: Ajax uopste nije tezak, mada ce ti neki od frameworka treba ti ako ti budu trebale "naprednije" stvarcice od ove forme...
Inace nije pametno da krene direktno sa ajaxom ako nema pojama o JS-u!


Slažem se tobom. Imam u planu da krenem sa ucenjem JS. Shvatio sam da AJAX i nije toliko težak za neke osnovne stvari i umem da primenim neke skripte koje nađem na netu...

U svakom slučaju, sve što sam planirao ostaviću za drugi put, a do tada - PHP :)
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]14.05.2008. u 09:05 - pre 150 meseci
Citat:
Mister_rap: Ajax uopste nije tezak, mada ce ti neki od frameworka treba ti ako ti budu trebale "naprednije" stvarcice od ove forme...
Inace nije pametno da krene direktno sa ajaxom ako nema pojama o JS-u!

Sto se tice tvoje provere i napada, nisam prolazio krz kompletan js ali manje vise je ok, jer kako sam skapirao php skript vrace 2 kao false !?


Hvala na odgovoru, za one koji tek pocinju to mnogo znaci....

1 vraca ako email vec postoji u bazi a 0 ako nema te email adrese u bazi.....

A 2 vraca ako "misli" da ga hakujes

zato sto sama forma provera da li je email ispravan i onda ako jeste preko ajax-a zove provera.php koji proverava da li se taj mail vec nalazi u bazi ali pre nego sto to uradi jos jednom proveri varijablu koja stize i ako ona ne prodje validaciju onda znaci da pokusavas da je uhakujes(valjda?)......


...
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Primenjivanje promenljivih iz forme u java script [HITNO]

[ Pregleda: 3025 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.