Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

!!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???

[es] :: Access :: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???

[ Pregleda: 3712 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???04.10.2004. u 16:10 - pre 195 meseci
Pozdrav svima. Moze li neko da mi pomogne sa sledecim problemom:
Kako da recimo, vrednost nekog text polja na jednoj formi prenesem u drugi text box na drugoj formi?
Konkretno, prva forma se zove frmPretraga sa text box-om txtPrezimeP, a forma gde treba da prenesem tu istu vrednost je frmPregled sa text box-om txtPrezime? Hvala...
Vlada

 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???04.10.2004. u 17:55 - pre 195 meseci
Pretpostaviom da imas dve forme, frmMojaIZvornaForma koja je izvor podataka, i frmMojaTargetForma, koja je cilj (target), u koju prenosis podtke sa izvorne forme. Moguca su dva slucaja:
1)
Ako su obe forme otvorene u datom trenutku, treba da na neki even nakacis kod:

Forms!frmMojaTargetForma!txtTarget=Forms!frmMojaIZvornaForma!txtIzvor

Pogledaj u Helpu kako se adresiraju kontrole na otvorenim formama.

2)
Ako je otvorena samo frmMojaIZvornaForma, pa na dugme recimo otvaras formu frmMojaTargetForma i zelis da joj prebacis neki podatak, onda u Docmd.OpenForm koristis OpenArgs argument, pa onda u fromi frmMojaTargetForma na OnLoad event kazes nesto kao:
Forms!frmMojaTargetForma!txtTarget=Me.OpenArgs
ili jos bolje
Me!txtTarget=me.OpenArgs

Pogledaj HELP za Openargs.
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???05.10.2004. u 23:00 - pre 195 meseci
OK, hvala. Mislim da cu se snaci. Samo jos jedna stvar, ako imas vremena. Recimo da imam neki parametarski upit i kada korisnik unese trazeni podatak koji ne postoji, kako da mu izbacim poruku, tipa "trazeni podatak ne postoji u bazi" isl?
Hvala jos jednom...
Vlada
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???06.10.2004. u 15:25 - pre 195 meseci
Zavisi sta radis. Ako je parametar u kveriju, pa korisnik unese nesto sto ne postoji, kveri ce jednostavno vartiti prazan set, to jest nista. Ako kveri ima parametre, tu ne mozes da ubacis nikakvu poruku.

To sa porukom radi ako za pretrazivanje koristis rekordsete. Na primer, imas formu frmTrazi. Tu korisnik unese neki paramatar (ili vise njih). an osnovu unetih podataka, sagradis SQL za rekordset, otvoris rekordset, potrazis podatak, pa ako je nadjen, onda otvoris neku drugu formu, frmPrikaz ili neki kveri koji ce da prikaze podatke. Ako nije nadjen podatak, onda umesto frmPrikaz izbacis poruku 'Podatak nije nadjen'

:-)
 
Odgovor na temu

Dr.Pucko
Jurica Lucic
Hrvatska

Član broj: 35345
Poruke: 30
*.globalnet.hr



Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???07.10.2004. u 06:56 - pre 195 meseci
Zašto ne probate sa combo box-om opciju " limit to list " stavis yes
a poruku ubaciš na event "not in list"
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???07.10.2004. u 13:23 - pre 195 meseci
Sjajna ideja ovo sa combo boxom! :-)
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???07.10.2004. u 18:12 - pre 195 meseci
Mozes li da mi pojasnis malo kako bi izgledao event za "not in list", ako te ne mrzi...


 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???08.10.2004. u 16:45 - pre 195 meseci
Svako combo box 9biund ili unbound, nema veze) ima svoj RowSource property. To je obicno kveri ili tabela u koju combo box gleda - to je ono sto dobijes kad kliknes kombob box -vrednosti koje biras.
Ako jos stavis LimitToList=TRUE, onda ne mozes da ukucas nista sto inace nije u listi. Znaci, korisnik je ogranicen na ono sto mu lista pruza. Ako zeli da pretrazuje nesto sto ne postoji, to nece biti u listi pa ce tako znati da nema sta ni da se pretrazuje.

AKo stavis LimitToList=FALSE, onda korisnik moze da ili izabere nesto iz liste, ili otkuca neku vrednost, koja moze ali i ne mora da bude deo liste. Ako je otkucano nesto sto nije deo liste, onda se aktivira event NotInList. Ako ne napises event proceduru, naoko nece se desiti nista. Ali zato mozes u event proceduri NotInList da stavis msgbox koji ce da kaze msgBox "Otkucana vrednost ne nalazi se u listi!". Ovim si sebu ustedeo ono otvaranje rekordseta i pretrazivanje. List je to obavila za tebe. Zvuci privlacno, ali je prakticno samo kada je lista dovoljno mala. Sta to znaci "dovoljno mala" zavisi od tvog kompjutera (memorija, brzina) i od tvoje baze podataka (indeksirana tabela, nije indeksirana, komplikovan query ili samo jedna tabela za list RowSource). Nekada je i 10000 (deset hiljada) rekorda u listi malo i brzo, a nekada je i 100 vec previse i komjuter se zaglavi.

Eto tako.
:-)
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???08.10.2004. u 22:57 - pre 195 meseci
Hahaha, ovo je bilo "combo box i event for dummies"... Hvala ljudi, jos uvek nisam probao sve kombinacije, ali sam siguran da ce mi ovo sto ste mi napisali puno pomoci.
Pozdrav!!! :))
 
Odgovor na temu

Dr.Pucko
Jurica Lucic
Hrvatska

Član broj: 35345
Poruke: 30
*.globalnet.hr.



Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???11.10.2004. u 06:25 - pre 195 meseci
Evo ti malo koda ...
Kad nije na listi otvoris PopUp formu i dodas taj podatak
i kad se vratis nazad imas ga ponovo na listi.
dobro je kod ubacivanja artikala ne moras izlaziti pa dodavati.

---- Nije na listi ---
' Dodavanje ....
on error resume next
Dim NewId As Integer, MsgTitle As String, MsgDialog As Integer
Const MB_YESNO = 4
Const MB_ICONEXCLAMATION = 48
Const MB_DEFBUTTON1 = 0, IDYES = 6, IDNO = 7
MsgTitle = "Pop up prozor !!!"
MsgDialog = MB_YESNO + MB_ICONEXCLAMATION + MB_DEFBUTTON1
NewId = MsgBox("Taj naziv ne postoji u bazi. Želit li ga dodati ?", MsgDialog, MsgTitle)
If NewId = IDNO Then
Response = acDataErrContinue
Else
DoCmd.OpenForm " naziv forme ", acNormal, , , acFormAdd, acDialog
Response = acDataErrAdded
End If
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
213.244.197.*

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???12.10.2004. u 00:11 - pre 195 meseci
Citat:
Zidar:2) Ako je otvorena samo frmMojaIZvornaForma, pa na dugme recimo otvaras formu frmMojaTargetForma i zelis da joj prebacis neki podatak, onda u Docmd.OpenForm koristis OpenArgs argument, pa onda u fromi frmMojaTargetForma na OnLoad event kazes nesto kao:
Forms!frmMojaTargetForma!txtTarget=Me.OpenArgs
ili jos bolje
Me!txtTarget=me.OpenArgs

Pogledaj HELP za Openargs.

Grrrrrr. Nisam imao vremena ovih dana, pa sam ovo tek sada probao iiii...corak. Konkretno kod mene je ovaj drugi slucaj, ali iz helpa nisam uspeo da izvucem informacije o openargs-u koje su mi potrebne(ili nisam znao :-)). Sto se tice combo box-a, stvarno dobra ideja, ali meni treba ovaj pristup.

Znaci, otvorena mi je samo frmMojaIzvornaForma i na neko dugme(cmdNazad) otvaram formu frmMojaTargetForma i treba da podatak txtIzvor prebacim u txtTarget. Ovo je ono sto mi izgenerise Access(kao sto vec verovatno znas) za otvaranje npr. frmMojaTargetForma:
Code:
Private Sub cmdNazad_Click()

    Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = " frmMojaTargetForma "
    DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria
   
End Sub

Ako te ne mrzi, mozes li mi konkretno reci, kako da prebacim txtIzvor u txtTarget...
Pozdrav i hvala :))

 
Odgovor na temu

Dr.Pucko
Jurica Lucic
Hrvatska

Član broj: 35345
Poruke: 30
*.globalnet.hr.



Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???14.10.2004. u 07:33 - pre 195 meseci
Ako trebas kopirati samo jedno txt polje onda
umjesto ovog: Forms!frmMojaTargetForma!txtTarget=Me.OpenArgs
u default value polja u koje treba biti iskopirano stavi ovo:
Forms!frmMojaTargetForma!ime polja
ili izgeneriraj pomocu builda...

a ako filtriras mozes ovako:
otvoris kombo box koji se ne vidi:
u default value polja:
Forms!frmMojaTargetForma!ime polja
control source ostavis prazno:
ovo ide na on open forme:

Me.RecordsetClone.FindFirst "[IDValute] = " & Me![Combo28]
Me.Bookmark = Me.RecordsetClone.Bookmark


 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+78 Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???15.10.2004. u 17:51 - pre 195 meseci
Dr. Pucko, uz svo postovanje, ne zbunjuj coveka. Evo ovako:

Iams dve forme, frmSource i frmTarget. Na frmSource imas text box txtSource i dugme Command2. Na Target formi postoji polje Text0. Na dugmetu na source formi imas Click proceduru, ovako:
Code:

Private Sub Command2_Click()
On Error GoTo Err_Command2_Click

    Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "frmTarget"
    If IsNull(Me!txtSource) Then
        MsgBox "Polje txtSource je prazno, molim unesite neku vrednost!"
        Exit Sub
    End If
    
    If IsFormOpenDM(stDocName) Then
    'Ako je target forma otvorena, onda je prosto:
        Forms(stDocName)!Text0 = Me!txtSource
        'Text0 se nalazi na Target formi
        'Me!txtSource = nalazi se na ovoj formi Me znaci "ja, tekuca forma"
    Else
        'Posto forma NIJE otvorena, mozemo da je otvorimo i da joj prabacimo argument
        DoCmd.OpenForm FormName:=stDocName, OpenArgs:=CStr(Me!txtSource)
        'Moglo je da se ponovo stavi
        'Forms(stDocName)!Text0 = Me!txtSource
        'ali je upotrebljen OpenArgs kao primer
    End If
    
Exit_Command2_Click:
    Exit Sub

Err_Command2_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Command2_Click
    
End Sub


Evo funkcija koja proverava da li je neka forma trenutno otvorena:
Code:

Function IsFormOpenDM(strFormName As String)
'Purpose: to check if requested form is open
  
  IsFormOpenDM = (SysCmd(acSysCmdGetObjectState, acForm, strFormName) <> 0)

End Function

Na Target formi postoji polje Text0. Na target formi, na Load eventu imas kod:
Code:

Private Sub Form_Load()
Me!Text0 = Me.OpenArgs
End Sub

I gotovo. To je to. Mozda se pitas zasto OpenArgs ako vec mozemo da otvorimo formu pa da onda dodelimo vrednost polju Text0. Zato da pokazemo kako se radi sa OpenArgs, posto ima slucajeva kada se formi na otvaranju jednostavno mora poslati parametar (na primer nova vrednost nekog ID ili PK polja, kada kreiras novi rekord)

:-)
 
Odgovor na temu

Dr.Pucko
Jurica Lucic
Hrvatska

Član broj: 35345
Poruke: 30
*.globalnet.hr.



Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???16.10.2004. u 07:41 - pre 195 meseci
Prijatelju neam ljutnje sad sam i ja nauci nesto novo
ja sam samo pokazao sistem koji ja koristim
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???17.10.2004. u 23:14 - pre 195 meseci
Hvala vam ljudi. Ovo je tacno ono sto mi je trebalo!!!
Pozdrav
 
Odgovor na temu

memphis
Vladimir Mihailovic
NaviPartner
Bgd

Član broj: 15378
Poruke: 94
213.244.197.*

Sajt: www.3dfurniture.net


Profil

icon Re: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???28.10.2004. u 00:59 - pre 194 meseci
Jos samo jedno, pomalo glupo, ali sustinsko pitanje :-) koliko se naplacuje programce uradjeno u Access-u? Konkretno to je „program“ za vodjenje evidencije o pacijentima sa svim pratecim elementima: stampanje, pretrazivanje po razlicitim kriterijumima itd. itd...
Stvarno pojma nemam koliko para da uzmem coveku.

 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: !!!form_frmPretraga.txtPrezime1=form_frmPregled.txtPrezime!!! KAKO???

[ Pregleda: 3712 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.