Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

izvrsavanje konzolne komande iz C#?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: izvrsavanje konzolne komande iz C#?

[ Pregleda: 2458 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zeljko_NS
Novi Sad

Član broj: 7177
Poruke: 35
*.nsinfo.co.yu



Profil

icon izvrsavanje konzolne komande iz C#?08.12.2003. u 10:59 - pre 196 meseci
Kako da iz C# , pritiskom na dugme u Formi izvrsim neku komandu iz shella, tj. da li postoji nesto poput winExec u C++-u? I koji namespace treba da koristim?

Hvala unapred
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Re: izvrsavanje konzolne komande iz C#?08.12.2003. u 13:59 - pre 196 meseci
Mislim da treba da se to radi sa klasom Process i njenom statickom funkcijom Start, nesto tipa Process.Start(...), dok kao argument predajes ime izvrsne datoteke ili dokumenta koji se otvara...

Process.Start("www.elitesecurity.org"); bi trebalo da otvori Explorer i ucita navedenu stranu...

Pogledaj vise u MSDN-u...
If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

Zeljko_NS
Novi Sad

Član broj: 7177
Poruke: 35
*.nsinfo.co.yu



Profil

icon Re: izvrsavanje konzolne komande iz C#?09.12.2003. u 08:37 - pre 196 meseci
Da, upalilo je sa klasom System.Diagnostics.Process.Start, pronasao sam juce to na netu, posle bezuspesnog kopanja po MSDN-u.
Hvala u svakom slucaju :)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: izvrsavanje konzolne komande iz C#?

[ Pregleda: 2458 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.