Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga

[ Pregleda: 2935 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.vdial.verat.net

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga02.12.2003. u 15:09 - pre 224 meseci
Ne znam da li sam bas pogodio forum, ali valjda ovo ima nekakve veze sa php-om...

Dakle, hteo bih da mi se na svakoj stranici (u okviru direktorijuma, ili stabla direktorijuma koje odredim) automatski ucitava header...uslovno receno to je (valjda) kao neka free-hosting fora (nesto slicno kao, npr. tripod sto ima...). Samo sto mi ne treba ni pop-up ni pop-under, ni bilo kakva slicna cuda i cudesa, samo jedan mali, obicni, header... E, sad, ono sto je meni palo na pamet je da se to radi na foru frejmova...znaci moj header je jedan frejm, a sve ostalo drugi. Da li je to tako ili ima nesto pametnije?

thx za sve savete...



[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 02.12.2003. u 20:20 GMT]
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 15:38 - pre 224 meseci
Ne znam kako bi islo sa phpom, ali ovako nesto moze u ASPu

Code:

<%Function WriteHeader()%>    
    <table width=100% cellpadding=0 cellspacing=0 border=0 height='20'>
    <tr>
    <td> </td>
    <td>
        <a href="/">nesto</a>
    </td>
    <td width=1 bgcolor=#41509D></td>
    </tr>
    </table>
<%End Function%>


i tamo gde ti treba header pozoves funkciju WriteHeader

Ova funkcija naravno ide u posebnu ASP stranu, a svaka ASP strana koja ovo treba da koristi mora da ima

Code:

<!--#include virtual="/imestrane.asp"-->

 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.verat.net

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 16:03 - pre 224 meseci
hm...mozda nisam lepo objasnio...a zakleo bih se da jesam :)

naravno da mogu na svaku stranicu da ubacim include(); ali nije u tome poenta...

poenta je da svaka stranica koja je u okviru, recimo poddomena klijenti.pera.com, automatski povlaci header, a ne da ga ja rucno ubacujem u svaki html, php, i stajavecznam koji fajl...

jos jednom, ako nisam lepo objasnio, pogledajte bilo koju stranicu hostovanu na tripodu, i shvaticete na sta mislim...

ono sto ne shvatam - je automatizacija...kako 'presresti' svaki zahtev u okviru gorepomenutog klijenti.pera.com, i formatirati izlaz da, recimo, postoji frameset sa mojim headerom gore i request-ovanom stranicom dole...

ideje? da ne izmisljam toplu vodu, ovo se naveliko radi, samo da me neko uputi kako?
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 16:48 - pre 224 meseci
Citat:
boccio:
hm...mozda nisam lepo objasnio...a zakleo bih se da jesam :)

mozda nisam lepo skontao ... a zakleo bih se da jesam :)

onda verovatno frame


 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 17:04 - pre 224 meseci
Dosta zanimljiv problem -- ubeđen sam da sam nedavno video u nekoj dokumentaciji kako se to radi.

Jedna stvar je sigurna, ako hoćeš da praviš nešto nalik na Tripod, onda ti bilo kakvo HTML rešenje ne radi posao. Moraš da implementiraš rešenje tako da server modifikuje "svaku" poslatu HTML stranicu. Kažem "svaku", a ne svaku, zato što u slučaju, recimo, okvira, treba poslati modifikovan odgovor samo za "frameset" fajl, ali ne i za "content" fajlove.

Naravno, neko će me ispraviti ako grešim, ali ovaj problem nije preterano jednostavno rešiti.

Marko.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 18:19 - pre 224 meseci
obično se rešenje radi preko FTP servera, gde FTP server poziva program koji proverava tip datoteke, i ako je to HTML, XHTML, something koja nije poseban frame, dopisuje nekakav header. Drugo rešenje je da napraviš php skript (pošto je ovo php forum, jelte) koji pretražuje sve datoteke i onima koje su izmenjene od poslednje pretrage dodaje header (naravno, nakon provere tipa datoteke i uklanjanja ranije ubačenog header-a).

Treće rešenje je da zabraniš direktan pristup fajlovima, a onda napraviš rewrite_url pravila za Apache tako da www.something.com/pera transparentno postaje www.something.com/site.php?id=pera. Onda site.php stranica radi real-time obradu prikaza, tj prikaže header, a onda i pravu stranicu. Ne znam kako bi ovo rešio sa poddomenom, ali sa "poddirektorijumom" bi sigurno moglo da se uradi.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.041net.co.yu

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga02.12.2003. u 20:12 - pre 224 meseci
Secam se da je za IIS postojala opcija takvog podesavanja na nivou direktorijuma. Internet Information Manager, pa web sajt, pa Properties od direktorijuma... I tu su bili tabovi za Custom Header i/ili Footer (sve ovo kuckam po secanju, nikad nisam koristio, al' znam da postoji).

Znaci da se ovo realizuje preko web servera i nema veze sa fajl sistemom, vec se pozivaju skripte koje se izvrsavaju pre ili posle zahtevanog fajla. Kako se ovo da realizovati recimo uz Apach i PHP, ne znam, verovatno kroz neke konfiguracione fajlove.
 
Odgovor na temu

noctua

Član broj: 10671
Poruke: 185
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: automatski header (ili kako vec da nazovem to sto mi treba)02.12.2003. u 20:13 - pre 224 meseci
Citat:
Goran Rakić:
... a onda napraviš rewrite_url pravila za Apache tako da www.something.com/pera transparentno postaje www.something.com/site.php?id=pera. Onda site.php stranica radi real-time obradu prikaza, tj prikaže header, a onda i pravu stranicu. Ne znam kako bi ovo rešio sa poddomenom, ali sa "poddirektorijumom" bi sigurno moglo da se uradi.


Ne mogu da se zakunem, ali mislim da sam procitao u nekom od HOWTO-a / REFERENCE MANUAL-a / ILI_VEC_NECEGA kako to radi sam APACHE (ili bese APACHE2 ?!?). Prosto sam se odusevio kako je u par redova moguce uraditi mnogo toga. Ne secam se tacno sta treba gde da se napise ali, u sustini, svodi se na par koraka:
1. Definisi fail sumanute extenzije u kom se nalazi tvoj baner/logo/sta_god_oces
( 1.1. Prijavi MIME ako si se razmahnuo sa idejama)
2. Reci APACHE-u da uz svaki poziv nakaci taj fajl pre svega sto ce poslati
(2.1 A moze i kao footer ili i kombinacija header / footer falova)

Nemoj da mi bas verujes na rec ali mislim da se radi o rewrite_role i rewrite_url...

I meni je palo na pamet sta se desava sa frame-ovima ali nisam zalazio dublje u problematiku jer mi nije ni trebalo...

http://noctua4u.blogspot.com
http://moourl.com/shfb0
..:: Aquila non captat muscas ::..
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga02.12.2003. u 21:05 - pre 224 meseci
@noctua: jel imas ideju bar priblizno kako se ta tematika zvala? da bar probam da trazim po netu...

ako to moze, da se ne zamajavam sa mod_rewrite problematikom, jer cu upasti u vrzino kolo ako bude nekih frejmova po stranicama...

meni nekako deluje da je najbezbolnije da apac resi taj problem...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga02.12.2003. u 21:19 - pre 224 meseci
hm...mislim da sam nasao

u pitanju je mod_layout, a radi samo na apache2.....

znaci: back to the drawing board - (C) pera kojot
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga09.12.2003. u 22:26 - pre 224 meseci
To se pomoću apache-a rešava najčešće (i najbrže), pošto ne postoji baš siguran način da ftp server prepozna koji fajl se uploaduje (php ne mora da ima php ekstenziju, isto važi i za statične strane), najsigurnije je da se header dodaje kada apache primeti da treba da pošalje odgovarajući content type text/html.

Prebacujem ovo u Daemons forum pošto nema mnogo veze sa phpom.
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux/UNIX serveri i servisi :: kako dodati automatski header u svaku korisničku stranicu mog besplatnog hostinga

[ Pregleda: 2935 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.