Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

header iz address bara u browseru

[es] :: PHP :: header iz address bara u browseru

[ Pregleda: 1863 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kabilja
Igor Kabiljagic
Beograd

Član broj: 17217
Poruke: 5
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon header iz address bara u browseru16.08.2005. u 11:09 - pre 198 meseci
Imamo npr registraciju nekog programa. Otvara se stranica za registraciju gde su automatski popunjeni podaci (ime programa verzija bla bla).To mi sad stoji sve u address baru kada user dodje na tu stranicu posto klikne dugme register na programu. Kako da saljem ceo taj url meni na email svaki put kad neko pristupi takvoj stranici??? Kako da iscupam pomocu php-a taj url???
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: header iz address bara u browseru16.08.2005. u 12:01 - pre 198 meseci
Da si pogledao funkciju phpinfo, sve bi ti bilo jasno iz njenog "output"-a.

Recimo da ti je adresa: http://server/info.php?nesto=1&nesto2=2

Onda imas nesto ovako:
Citat:

$_SERVER["REDIRECT_QUERY_STRING"]= nesto=1&nesto2=2
$_SERVER["QUERY_STRING"]= nesto=1&nesto2=2
$_SERVER["REQUEST_URI"] = /info.php?nesto=1&nesto2=2
$_REQUEST["nesto"] 1
$_REQUEST["nesto2"] 2
$_GET["nesto"] 1
$_GET["nesto2"] 2
$_SERVER["argv"]
Array
(
[0] => nesto=1&nesto2=2
)

isto i sa ENV:
$_ENV["QUERY_STRING"] = nesto=1&nesto2=2
$_ENV["REQUEST_URI"] = /info.php?nesto=1&nesto2=2


Pa ti biraj koji ti odgovara.


[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 16.08.2005. u 13:02 GMT+1]
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

kabilja
Igor Kabiljagic
Beograd

Član broj: 17217
Poruke: 5
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: header iz address bara u browseru16.08.2005. u 13:36 - pre 198 meseci
Uspelo mi je sa ENV :)
Hvala.

P.S. : Jos sam pocetnik (mozda jedan nivo iznad) i nije mi palo na pamet phpinfo :(
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: header iz address bara u browseru16.08.2005. u 14:27 - pre 198 meseci
A kad provalis koje sve informacije skripta dobija iz okruzenja (recimo preko phpinfo() funkcije) mocices da kazes da si najvise jedan nivo ispod eksperta.
Hint: PHP Manual (ne moras sve da procitas, ali probaj bar uvodni deo, FAQ i sekcije koje opisuju funkcije za rad sa bazom, stringovima, radu sa fajl sistemom, ...)
Owl
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: header iz address bara u browseru

[ Pregleda: 1863 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.