Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?

[es] :: PHP :: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?

[ Pregleda: 3024 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

urkozamanje
Milosavljevic Marko

Član broj: 36977
Poruke: 138
80.93.239.*



Profil

icon kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?13.02.2006. u 10:17 - pre 180 meseci
kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta? postoje li neke varijacije header f-je koje to resavaju??
---- nasa online podrska je trenutno offline ----

 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?13.02.2006. u 12:51 - pre 180 meseci
ne znam za header f-ju ali ja to radim preko sesija, odnosno sve što pokupim preko POST-GET trpam u istoimenu promenljivu u sesiji i onda ako neko želi da se vrati na prethodnu stranu dobije u nekom od input polja: value="<?= $_SESSION['naziv_promenljive']... A kada bude gotova obrada podataka uradiš unset() i oala! - to je to
 
Odgovor na temu

urkozamanje
Milosavljevic Marko

Član broj: 36977
Poruke: 138
80.93.239.*



Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?13.02.2006. u 13:32 - pre 180 meseci
hm.. nisam siguran da mogu to tako da resim jer je aplikacija malo obimnija i u okviru iste sesije se po 10-ak puta izvrsava neka skripta i posle vraca na istu formu ..

problem:

pre nego se izlista tabela sa podacima korisnik unosi parametre za listanje nekih skeniranih fajlova iz privremene mysql tabele..
korisnik proveri pojedinosti skenirane slike.. bla bla.. cekiras fajlove koje je pregledao i izvrsava script koji upisuje sve te dodatne podatke u novu mysql tabelu.. isti script ga vraca nazad sa header f-jom.. ali posto u prvom koraku nije cekirao sve redove (kojih ponekad ima i po 200) trazim nacin da ga vratim na stranicu gde je ponovo izlistan sadrzaj po vec zadatim parametrima iz prvog koraka.. nisam siguran da je pamcenje tih prom u okviru sesije dobro jer ponekad i menjaju parametre pretrage...

jbg ..ili je komplikovano objasniti ili ja ne umem bolje...
---- nasa online podrska je trenutno offline ----

 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?13.02.2006. u 14:39 - pre 180 meseci
Eh... nije bash najjasnije :(

sesije ili cookies mogu tu da ti posluze. JS window.back() cuva takodje ove podatke, ali mislim da ti to ne bi igralo...

Opet, nije dovoljno jasno da razumem proces :(

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Leftfield
Mike Wolf
Kotor

Član broj: 20827
Poruke: 200
*.crnagora.net.

Sajt: www.kotorhost.com


Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?13.02.2006. u 14:57 - pre 180 meseci
Pa daj ime sesijama session_name().
$prva_Sesija = session_name(‘Old-Session');


[Ovu poruku je menjao Leftfield dana 13.02.2006. u 15:59 GMT+1]
 
Odgovor na temu

urkozamanje
Milosavljevic Marko

Član broj: 36977
Poruke: 138
80.93.239.*



Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?16.02.2006. u 13:19 - pre 180 meseci
pa ni to davanje imena sesijama nije mozda dobro resenje jer korisnici prolaze login da bi uopste prisli toj stranici.. ako ubijem sesiju morace da se loguju ponovo (mislim?) ...
---- nasa online podrska je trenutno offline ----

 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?16.02.2006. u 21:26 - pre 180 meseci
Jedino sto mi pada na pamet jeste da cuvas u bazi, session-id + podatke koje su izabrali, pa ako se vrate na tu stranicu da iz baze prikazes sta su izabrali? Npr:

sessionid checked
1234567 1,3,6,8,9,11,15...

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Leftfield
Mike Wolf
Kotor

Član broj: 20827
Poruke: 200
*.crnagora.net.

Sajt: www.kotorhost.com


Profil

icon Re: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?17.02.2006. u 07:17 - pre 180 meseci
Ja jako slabo objasnjavam. Daj ime toj jednoj sesiji. Ne treba vise imena. I nek se ona (sesija) mijenja. I kad napravis presjek dje i kad oces da ti se pamte ti cekirani podaci napravi da je $vazna_Sesija = $ime_Sesija. Nek se $ime_sesija mijenja dalje. A kad se vratis na zeljenu stranu resetuj : Ako je $ime_Sesija prazno nikom nista a ako nije $ime_Sesija = $vazna_Sesija. Tu su sad svi podaci o logu itd...
Ako hoces nesto pametnije od ovog napravi sesiju za log, napravi sesiju za ovo za ono (zato su imena dobrodosla) i ne brines jer kad budes drugi put pisao kod za nesto novo samo copy paste.

[Ovu poruku je menjao Leftfield dana 17.02.2006. u 08:21 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako da se vratim na stranicu a da ne izgubim podatke iz forme?? tj.bez refresh efekta?

[ Pregleda: 3024 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.