Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

godine, datumi kako ih dobiti

[es] :: PHP :: godine, datumi kako ih dobiti

[ Pregleda: 2163 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

crodream.com
Bruno Saric

Član broj: 28829
Poruke: 82
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 246572931
Sajt: www.crodream.com


Profil

icon godine, datumi kako ih dobiti04.09.2004. u 18:55 - pre 196 meseci
pozdrav!

Imam oglasnik, zanima me kako i gdje bi trebao dodati dodati kod ili row u mysql query i koji da bi se prilikom unosa automatski bilježio datum unosa npr: 4.9.2004.?

našao sam neke upute no nisu mi sasvim jasne, recimo:

u mysql query-iju: "ime datetime DEFAULT '0000-00-00 00:00:00' NOT NULL"

može kakvo pomoć objašnjenje itd.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
213.212.252.*

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: godine, datumi kako ih dobiti04.09.2004. u 19:25 - pre 196 meseci
u INSERT INTO query ubaci 'now()' u polje koje ti je TIMESTAMP...

npr, ako imas u sql tabeli polje
datum_unosa TIMESTAMP

onda ti query izgleda
INSERT INTO tabela (polje1,polje2,datum_unosa) VALUES('bla','bla',NOW ())

no hard feelings, ali ovo si na guglu mogao da nadjes za 0.25 sec...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

crodream.com
Bruno Saric

Član broj: 28829
Poruke: 82
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 246572931
Sajt: www.crodream.com


Profil

icon Re: godine, datumi kako ih dobiti05.09.2004. u 12:50 - pre 196 meseci
mogao si mi odmah dobacit url sa google:)
nema veza, našao sa m neke sitnice, al bez objašnjenja

no nemam polje u mysql tabeli sa datum_unosa timestamp, dodat ću ga, nema problema no kako je točna sintaksa za taj redak u mysql queryiju?
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.verat.net

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: godine, datumi kako ih dobiti07.09.2004. u 15:46 - pre 196 meseci
Boccio ti nije dao baš najtačniju informaciju. Naime, za bilo koji mysql date related tip (date,datetime, time,timestamp) važi da now() setuje isti na trenutni datum ili vreme. Slično se može postići sa current_date() ili current_time() f-jama kod odgovarajućih tipova.

timestamp polje je drugačije u smislu da ako ga ne setuješ (ili ga setuješ na null) prilikom inserta ili update-a ono će automatski biti setovano na vreme inserta ili update-a.

Primer: ako imas tabelu : col1,col2, ... ,coln,vreme (gde je vreme tipa timestamp) upit:
insert into (col1,col2,... coln) values (val1,val2, ..., valn) ce setovati timestamp automatski na vreme inserta. Isto bi bilo da si uradio insert null vrednosti unutar timestamp polja.

Btw, ovo treba prebaciti iz PHP u MySQL forum.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
213.212.203.*

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: godine, datumi kako ih dobiti07.09.2004. u 16:22 - pre 196 meseci
dinke, hvala na dopuni. izvinjavam se za nepotpunu informaciju :)
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

crodream.com
Bruno Saric

Član broj: 28829
Poruke: 82
*.adsl.net.htnet.hr

ICQ: 246572931
Sajt: www.crodream.com


Profil

icon Re: godine, datumi kako ih dobiti07.09.2004. u 18:19 - pre 196 meseci
i koja funkciju na kraju bi trebao koristiti za automatski unos vremena pri unosu oglasa po vama, što bi vi koristili?
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: godine, datumi kako ih dobiti

[ Pregleda: 2163 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.