Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pocetnica, mali zadacic...

[es] :: Visual Basic 6 :: pocetnica, mali zadacic...

[ Pregleda: 1880 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MiljanaPeric
student

Član broj: 205224
Poruke: 4
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon pocetnica, mali zadacic...16.12.2008. u 22:21 - pre 155 meseci
Imam jednu velicinu, koja ima poznatu donju i gornju granicu (prizvoljna vrednost), sad treba da pratim njeno ponasanje (u njenim granicama), u slucaju da izadje iz granica da aktivira alarm... Napravila sam neku bazu u access-u. Tajmer prati stanje te velicine i pakuje u bazu podataka svakih 1s, ako dodje do greske tj vrednost te velicine izadje iz zadatog opsega ukljuci alarm... Jako mi je hitna pomoc, hvala vam unapred.
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
93.86.23.*



+1 Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...16.12.2008. u 23:45 - pre 155 meseci
I?! Neki konkretan problem?
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...16.12.2008. u 23:56 - pre 155 meseci
Jel problem sto neznas kako se pusta zvuk / tonki fajl u VB6 ?
By the way vidim da ti je ovo prva poruka ... pa Welcome to ES :)
 
Odgovor na temu

MiljanaPeric
student

Član broj: 205224
Poruke: 4
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...17.12.2008. u 10:48 - pre 155 meseci
Pa, na primer treba da pratim brzinu nekog fluida koji ima zadate granice, nije bitno koje samo da ima donju i gornju. Tajmer prati stanje svake 1s i smesta u bazu, koju sam vec napravila u access-u. Ako, vrednost fluida nije u granicama, treba da se ukljuci alarm... Ako neko ima ideju kako bi to izgledalo u kodu...
 
Odgovor na temu

MiljanaPeric
student

Član broj: 205224
Poruke: 4
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...17.12.2008. u 10:50 - pre 155 meseci
Hvala, jako je dobar sajt, ovo mi je prvi put...
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...17.12.2008. u 11:51 - pre 155 meseci
Otprilike ovako bi trebalo da pocnes taj program.
Treba da se doda 2-3 reda za bazu i isto toliko za alarm da bi program bio potpuno funkcionalan.
Za konekcije i upis u bazu pogledaj top teme ili zakaci bazu ovde.
Nije mi jasno odakle se ocitavaju vrednosti al imas funkciju pa promeni je da radi sta treba
Code:

Const MAX = 3 ' konstanta za maksimalnu dozvoljenu vrednost
'
Private Sub Form_Load()
'ovde kod za pravljenje konekcije sa bazom
Timer1.Interval = 1000 ' timer na 1 sec
Timer1.Enabled = True '
End Sub

'timer procedura koja se poziva u intervalima od 1 sec
Private Sub Timer1_Timer()
Dim n As Integer
n = getValue
'ovde kod za upis u bazu
If n > MAX Then ' ako je vrednost veca od dozvoljenog maksimuma
MsgBox "Vrednost je " & CStr(n), vbCritical ' ovo zameniti sa nekim boljim kodom
End If
End Sub

'prava funkcija treba da vrati trenutnu vrednost ... ova vraca random number
Private Function getValue() As Integer
Dim n As Integer
n = Int(Rnd(1) * 10)
getValue = n
End Function

 
Odgovor na temu

MiljanaPeric
student

Član broj: 205224
Poruke: 4
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: pocetnica, mali zadacic...17.12.2008. u 12:47 - pre 155 meseci
Hvala ti puno!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: pocetnica, mali zadacic...

[ Pregleda: 1880 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.