Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Zadatak] Rastavljanje stringova?

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: [Zadatak] Rastavljanje stringova?

[ Pregleda: 2238 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

fresh.bm

Član broj: 162156
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



+1 Profil

icon [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 21:01 - pre 170 meseci
Ako unesem neki veoma dugacak broj koji moze imati do 100 cifara i smjestim ga u string s;
Kako da svaku pojedinacnu cifru iz stringa prebacim u niz[100]?
 
Odgovor na temu

t0d0r

Član broj: 201774
Poruke: 27
*.gronet.rs.



Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 21:46 - pre 170 meseci
Mozda ovako nekako ...

Code:

//Broj je prethodno unet u string str
int niz[100];
for(int i=0;i<100;++i)
niz[i]=0;
int brojCifara=0; //korisno radi kasnijeg prikazivanja elemenata niza
for(int i=0;i<100;++i)
if(isdigit(str.c_str()[i]))
niz[i]=str.c_str()[i]-48;
else{
brojCifara=i;
break;
}
for(int i=0;i<brojCifara;++i)
cout<<niz[i];


 
Odgovor na temu

fresh.bm

Član broj: 162156
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



+1 Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 21:54 - pre 170 meseci
Hm, da. Tako sam i ja slicno pokusao.
Ali trebam upisati broj iz stringa od pozadi, jer trebam realizovati funkciju sabiranja i oduzimanja dva velika broja. (koja ne moraju biti iste duzine);

Postoji li funkcija za okretanje stringa?
Ne znam nista oko stringova!
 
Odgovor na temu

fresh.bm

Član broj: 162156
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



+1 Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 22:01 - pre 170 meseci
Code:

char* s;
s = new char[100];
int broj[100] = {-10};

int i=0;
    for(i = 0; (*(s + i)) != '\0'; i++)
    {
       broj[i] = (*(s + i)) - 48;
    }
    broj[i] = -10;     // -10 mi oznacava kraj broja;
}


kako okrenuti niz, da mi ide od kraja niza s?

ovde mi jos pravi problem ako je neka cifra 0;
 
Odgovor na temu

t0d0r

Član broj: 201774
Poruke: 27
*.gronet.rs.



Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 22:14 - pre 170 meseci
Mozes li da postavis kako konkretno glasi zadatak??
Zato sto se kroz string moze prolaziti sa kraja tako sto u for-u inicijalizujes promenljivu na poslednji element... ali to ti, cini mi se , ne resava problem...
 
Odgovor na temu

fresh.bm

Član broj: 162156
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



+1 Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 22:21 - pre 170 meseci
Trebam ucitati dva velika broja, koji mogu imati do 100 cifara.
Moram realizovati funkcije sabiranja, oduzimanja i mnozenja velikih brojeva.

Isprobao sam tvoj kod i radi ono sto mi je potrebno, samo moram okrenuti string.
To sto si predlozio da iniciram promjenjivu na posljednji element mi bas i treba, kojom funkcijom se to radi?
Ako moze mali primjercic, bio bih veoma zahvalan.
 
Odgovor na temu

t0d0r

Član broj: 201774
Poruke: 27
*.gronet.rs.



Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 22:31 - pre 170 meseci
Code:

for(int i=strlen(s)-1;i>=0;--i)
//Pristupa poslednjem elementu u stringu

 
Odgovor na temu

fresh.bm

Član broj: 162156
Poruke: 182
*.broadband.blic.net.



+1 Profil

icon Re: [Zadatak] Rastavljanje stringova?09.12.2008. u 22:32 - pre 170 meseci
Ok, puno hvala. Ako nesto zapne javicu se.
poz.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: [Zadatak] Rastavljanje stringova?

[ Pregleda: 2238 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.