Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gdje inicijalizovati niz?

[es] :: C/C++ programiranje :: Gdje inicijalizovati niz?

[ Pregleda: 2818 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Fenix

Član broj: 18672
Poruke: 88
*.dslam.ob.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Gdje inicijalizovati niz?07.07.2004. u 14:44 - pre 217 meseci
Potrebno mi je da u startovanju programa loud-iram poveliku količinu stringova (u nizove) i to oduzme nekih skoro 2 sekunde vremena.

Zelio bih da se najprije pojavi forma i dok se korisnik pozabavi aktiviranjem neke od opcija na njoj nizovi stringova će se loud-irati neprimjetno.

Gdje da postavim kod za punjenje tih nizova stringovima (trebali bi biti dostupni globalno)?

u VB sam to radio u Sub Main funkciji, gdje bih postavio sledeće:
1. form1.show
2. doEvents()
3. (kod za učitavanje stringova u nizove)

i to je radilo odlično. Kako da postignem isti efekat u C++ ?

 
Odgovor na temu

stalker
Branko Kokanovic
Beograd

Član broj: 11897
Poruke: 606
*.drenik.net



+2 Profil

icon Re: Gdje inicijalizovati niz?08.07.2004. u 00:25 - pre 217 meseci
Mozda koriscenjem threadova? Prikazi ti prozor i napravi novi thread koji ce da odspava jedno 2 sekunde, ili dok mis npr. ne predje preko prozora. Cim se nesto od toga desi, kreni u threadu da ucitavas nizove
 
Odgovor na temu

Fenix

Član broj: 18672
Poruke: 88
*.dslam.ob.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Gdje inicijalizovati niz?08.07.2004. u 08:15 - pre 217 meseci
Mislim da me nisi najbolje razumio.
Prikazivanje prozora prije početka učitavanja nizova je samo zato da zadrži pažnju korisnika i da "kupi vrijeme" za učitavanje nizova dok se korisnik bakće izborom njemu potrebne akcije koje nudi forma.

2 sekunde je vrijeme potrebno da se nizovi učitaju, a učitavanje treba da počne odmah po startovanju programa, jedino što treba da se desi prije toga je pojava forme.

U svakom slučaju dao si mi dobru ideju (korištenje threadova), zahvaljujem.
Da li postoji i neki drugi način za ovo što želim da postignem?

Još jedno dodatno pitanje:
Koja je komanda u C++ ekvivalent funkciji DoEvents() u VB-u?
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Gdje inicijalizovati niz?

[ Pregleda: 2818 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.