Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Listbox pitanjce

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Listbox pitanjce

[ Pregleda: 3272 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sole_boy

Član broj: 2486
Poruke: 58
212.62.58.*



Profil

icon Listbox pitanjce08.06.2002. u 14:35 - pre 236 meseci
Postovanje,

zelim da uradim count stringova u listbox-u npr. da u listboxu imam sledece:

pera
mika
laza
sima

ok, dosta :) e sada mi treba code koji ce da mi izbroji ovo i da var u ovom slucaju bude=4???

Hvala !
 
Odgovor na temu

madman
Zoran Dobric
Batajnica

Član broj: 820
Poruke: 53
*.verat.net

Sajt: www.smartwebart.co.yu


Profil

icon Re: Listbox pitanjce08.06.2002. u 16:16 - pre 236 meseci
ListBox1.Items.Count;

Vraca ti Integer koji predstavlja broj strigova!
MaD MaN
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Listbox pitanjce09.06.2002. u 17:28 - pre 235 meseci
Citat:
madman:
ListBox1.Items.Count;

Vraca ti Integer koji predstavlja broj strigova!


ListBox1.Items.Count-1; posto krece od 0.
 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: Listbox pitanjce12.06.2002. u 17:51 - pre 235 meseci
U pravu je madman, jer ako imas

pera
mika
laza
zika

Items.Count ce biti 4, a elementi ce biti od 0 do 3.

HINT: Ako ti nesto nije jasno u Delphiju, dovedi tekstualni kursor na ime komponente u source codu i udri F1, dobices objasnjenje bolje od svake knjige!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Listbox pitanjce

[ Pregleda: 3272 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.