Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Cuvanje slika pomoc

[es] :: Visual Basic 6 :: Cuvanje slika pomoc

[ Pregleda: 2065 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 837
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 17:55 - pre 171 meseci
Posto naziv nije bas naj jasniji o cemu se radi? Napravio sam modul za stampanje. Radi na sledeci nacin. Uzima podatke i upisuje ih u picturebox i dobijam print preview. Kada se popuni jedna stranica, picture1.image se salje na stampu, zaim brise slika u picture1 i nastavlja se popunjavati i tako za n strana. Sve to lepo radi samo na kraju u print preview se dobije naravno samo slika jedne tj poslednje strane a bilo bi dobro da tu ubacim slike svih strana mada nije neophodno ali lepse ce izgledati. Zamislio sam da to uradim na sledeci naci. Kod ostaje isti, znaci iscrtava sve u picturebox i kada ide na novu stranu umesto na stampu, negde bih trebao da zapamtim picrure1.image tj sliku te strane i tako do n. Posle kada je sve gotovo i idem na print samo ponovo ucita zapamcenu sliku po sliku i salje na stampu. Znaci pitanje je gde bih najlakse mogao da skladistim te slike? Velicina A4 i moze ih biti mnogo jer naravno moze biti mnogo strana. Molim za sugestije!
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 837
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 20:20 - pre 171 meseci
Pao mi je na pamet jedan naci pa mozda nekome pomogne a ako neko u medjuvremenu ima elegantnije resenje slobodno ostavite post. Pomocu SavePicture snimim svaku sliku u neki folder i posle jednu po jednu ucitavam i ubacujem u picturebox i to bi bilo to.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 21:08 - pre 171 meseci
a mozes umesto u fajl da ih cuvas u memoriji u jednom nizu, verovatno ce ti biti mnogo jednostavnije...
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 837
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 23:00 - pre 171 meseci
Vec sam napravio onako ali za ubuduce, kako da ih stavim u memoriju u nizu? Nije mi trenutno ni u malom mozgu na cega mislite.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 23:35 - pre 171 meseci
recimo:
Code:

Dim pages() As StdPicture
Dim numPages As Long

Sub AddPage( page As StdPicture )
  Redim Preserve pages( 0 to numPages )
  Set pages( numPages ) page
  numPages = numpages + 1
End Sub

i onda samo pozivas AddPage( Picture1.Picture ) kad hoces da sacuvas sliku...
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 837
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc30.10.2008. u 23:48 - pre 171 meseci
Zanimljivo resenje i vrlo elegantno... Nisam jos probao ali ovako logicki kada pozivam snimljenu sliku to je
npr?
Code:

pages(1)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc31.10.2008. u 00:30 - pre 171 meseci
indexi ti krecu od 0, tako da ti je prva slika 0 a poslednja numPages - 1
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.113.*



+7 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc31.10.2008. u 01:36 - pre 171 meseci
@Aleksandar Ružičić
Opet si kucao bez VB-a :)
Kod je ok, jedino treba da ide = posle Set
Code:

Set pages(numPages) = page

 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Cuvanje slika pomoc31.10.2008. u 13:18 - pre 171 meseci
typo :)

a vb6 nemam vise, nazalost :/
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Cuvanje slika pomoc

[ Pregleda: 2065 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.