Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da kreiram TImage komponentu u run time

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da kreiram TImage komponentu u run time

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nikolavlasotince
Nikola Stojiljkovic
Vlasotince/Beograd

Član broj: 139391
Poruke: 109
*.info-net.co.yu.



+1 Profil

icon Kako da kreiram TImage komponentu u run time25.04.2007. u 19:42 - pre 175 meseci
Pokusao sam da kreiram sliku dinamickim putem ali ne ide. Nikako nemogu da vidim sliku. Kada kreiram druge komponente sve lepo radi. Ali slika nece.

Code:

  slika := TImage.Create(nil);
  slika.Picture.LoadFromFile('...zvezdica.jpg');
  Slika.Visible := True;
  slika.Width := 36;
  Slika.Height := 36;
  slika.Top := 100;
  slika.Left := 100;


Slika bi trebalo da se nalazi na formi ali se ne vidi.

Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
91.150.100.*



+10 Profil

icon Re: Kako da kreiram TImage komponentu u run time25.04.2007. u 20:05 - pre 175 meseci
Podesi slici owner-a i parent-a. Owner trba da je forma na kojoj je a parent objekat na kome je (recim oneki panel, ili opet, forma)
 
Odgovor na temu

Nikolavlasotince
Nikola Stojiljkovic
Vlasotince/Beograd

Član broj: 139391
Poruke: 109
*.info-net.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako da kreiram TImage komponentu u run time25.04.2007. u 20:16 - pre 175 meseci
Da, sada radi.


Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da kreiram TImage komponentu u run time

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.