Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

RESIZE i dali moze?!?!?!

[es] :: PHP :: RESIZE i dali moze?!?!?!
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 2840 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djamsi
Dejan Kircanov
Data Centar
HostNet Limited Corp.
Chicago

Član broj: 11896
Poruke: 97
*.sttl.mdsg-pacwest.com.

Sajt: www.hostnetcorp.com


Profil

icon RESIZE i dali moze?!?!?!19.04.2007. u 02:02 - pre 173 meseci
zanima me dali postoi za PHP i GD Library za resize slike da od ource napravim vise razlicitih formata te slike prilikom jedan upload ????

nesto ovako:

- 1 SLIKA 800X600px
- 2 SLIKA 1024X768px
-
SOURCE = -----
1280X1024px -
- 3 SLIKA 1280X1024px
- 4 SLIKA 640X480px
 
0

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
82.208.211.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: RESIZE i dali moze?!?!?!19.04.2007. u 07:34 - pre 173 meseci
da te zaista zanimalo, potrazio bi u maualu
 
0

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.cpe.vektor.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: RESIZE i dali moze?!?!?!19.04.2007. u 19:31 - pre 173 meseci
Code:

function createthumb($name,$filename,$new_w,$new_h) { 
  $system=explode('.',$name);
  if (preg_match('/jpg|jpeg/',$system[1])) { 
    $src_img=imagecreatefromjpeg($name);
  }
  if (preg_match('/png/',$system[1])) {
    $src_img=imagecreatefrompng($name);
  }

  $old_x=imageSX($src_img);
  $old_y=imageSY($src_img);
  if ($old_x > $old_y) {
    $thumb_w=$new_w;
    $thumb_h=$old_y*($new_h/$old_x);
  }
  if ($old_x < $old_y) {
    $thumb_w=$old_x*($new_w/$old_y);
    $thumb_h=$new_h;
  }
  if ($old_x == $old_y) {
    $thumb_w=$new_w;
    $thumb_h=$new_h;
  }

  $dst_img=ImageCreateTrueColor($thumb_w,$thumb_h);
  imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$thumb_w,$thumb_h,$old_x,$old_y);

  if (preg_match("/png/",$system[1])) {
    imagepng($dst_img,$filename);
  }
  else {
    imagejpeg($dst_img,$filename);
  }

  imagedestroy($dst_img);
  imagedestroy($src_img);
}


Ostalo izvali sam....
 
0

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
91.150.103.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: RESIZE i dali moze?!?!?!20.04.2007. u 00:00 - pre 173 meseci
Uz instaliran GD:
http://www.php.net/imagecopyresampled
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
0

[es] :: PHP :: RESIZE i dali moze?!?!?!
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 2840 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.