Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl

[es] :: Office :: Excel :: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7644 | Odgovora: 38 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl02.09.2008. u 08:48 - pre 144 meseci
Kako je moguce iz Forme (UserForm) pomocu dugmeta (CommandButton) navodjenjem putanje otvoriti bilo koji fajl.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

timmy
Jovan Timotijevic

Moderator
Član broj: 37087
Poruke: 632

Sajt: www.e-tim.net


+89 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl03.09.2008. u 21:46 - pre 144 meseci
Dodaj kod za onclick dogadjaj dugmeta npr.

Code:

   Shell "C:\myapp.exe" , vbNormalFocus


ili da otvoris beleske u Notepad-u

Code:

    Shell "notepad C:\beleske.txt", vbNormalFocus


Pozdrav
 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 09:34 - pre 144 meseci
Hvala timmy
Ipak nesto ne funkcionise kako treba. Naime kad kliknem na dugme sve ostaje isto.
naveo sam najprostiju putanju:

Private Sub CommandButton1_OnClick()
Shell "C\Racun tabela.xls", vbNormalFocus
End Sub
Probao sam i sa CommandButton1_Click() i opet nista. Gde gresim.

 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
79.101.171.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 09:43 - pre 144 meseci
Citat:
mirko1949: Gde gresim.

Ako koristiš Shell komandu, moraš navesti i naziv aplikacije (eventualno i putanju), a ne samo fajla. Pogledaj malo bolje kod koji ti je timmy postavio...



[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 04.09.2008. u 12:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
79.101.67.*



+41 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 10:31 - pre 144 meseci
Shell nije komanda nego funkcija

Ako hoces vec da koristis Shell() funkciju onda mozes to na sledeci nacin:

Code:

Shell "cmd /C ""C:\Racun tabela.xls""", vbHide


Ovom linijom koda u stvari pozivas skriveni CommandPrompt i kazes mu da izvrsi otvaranje zadatog fajla programom koji je registrovan na sistemu kao default da ga otvori. Dok je fajl otvoren, imas i cmd.exe u procesima, a kada zatvoris fajl nestaje i cmd.exe iz liste aktivnih procesa.

Ja ti ipak preporucujem ShellExecute()
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
79.101.171.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 12:09 - pre 144 meseci
Citat:
mirko1949:

Private Sub CommandButton1_OnClick()
Shell "C\Racun tabela.xls", vbNormalFocus

End Sub
Gde gresim.


Da bi izbegao dodatnu zbrku zbog razmaka u nazivu fajla, preimenuj fajl u Racun_tabela.xls
Onda probaj samo da prepraviš svoj kod ovako i proradiće

Code:

Private Sub CommandButton1_OnClick()
Shell "excel C:\Racun_tabela.xls", vbNormalFocus
End Sub



ili ako zelis da ostavis razmak u imenu fajla
Code:

Shell "excel ""C:\Racun tabela.xls""", vbNormalFocus


 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 13:47 - pre 144 meseci
Ovo je uspelo, ali samo sa pozivanjem dokumenata iz Excela, ali kada sam probao za Word nece. Izmenio sam kod na:
Shell "word""C:\Racun tabela.doc""", vbNormalFocus javlja mi gresku "Run time error 53" i File not found.

 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
93.86.86.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl04.09.2008. u 17:52 - pre 144 meseci
Nisi dobro pozvao zeljeni program
Ovako radi:
Code:

Private Sub CommandButton1_OnClick()
Shell "excel ""C:\Racun tabela.xls""", vbNormalFocus
Shell "winword ""C:\Racun tabela.doc""", vbNormalFocus


End Sub


 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl10.09.2008. u 11:11 - pre 143 meseci
Hvala na pomoći, ali i pored toga nije mi uspelo. U jednom trenutku mi je uspelo za Excel, ali za word nije, mada sam kopirao zadnje kodove.
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
77.46.179.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl10.09.2008. u 12:18 - pre 143 meseci
Pa moraš i da imaš navedene dokumente, pod tačno tim nazivom, na tačno toj putanji inače Excel i Word prijave grešku i otvore blanko dokumenat:

C:\Racun tabela.xls

C:\Racun tabela.doc

Simulirao sam navedenu situaciju na svom računaru i to radi, ne vidim zašto i kod tebe ne bi radilo?


 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl11.09.2008. u 06:19 - pre 143 meseci
Primenio sam sve to. Oba dokumenta sam smestio sa nazivom "Racun tabela" direktno u C, medjutim kada kliknem na dugme u formi ne dešava se ništa, čak nejavlja nikakvu grešku. Probao sam i sa drugim putanjama za disk D, ali opet ništa. Da li eventualno postoji neka druga mogućnost.
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
77.46.178.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl11.09.2008. u 08:56 - pre 143 meseci
Da li se dugme u tvojoj formi se zove "CommandButton1"?

PS
Mozda bi bilo brze da okacis ovde taj svoj excel fajl pa da vidimo tacno u cemu je greska
 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl11.09.2008. u 10:19 - pre 143 meseci
Da baš tako se zove. Evo prikacen fajl moje probe. Da dodam još da mi se direktno na disku C nalazi dokument Racun tabela.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
77.46.178.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl11.09.2008. u 12:23 - pre 143 meseci
^ ?????!!!!!!
Tvoj fajl Povezivanje.xls je prazna radna sveska, sa dva prazna radna lista, nema nikakve forme, dugmadi, koda...
????
:(
 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava.net.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl11.09.2008. u 12:29 - pre 143 meseci
Nije prazna sveska. U VB (Alt+F11) je UserForm1 sa dugmetom.
 
Odgovor na temu

Gix_
Milenkovic
Lyon (France)

Član broj: 113036
Poruke: 185
*.w83-201.abo.wanadoo.fr.



Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl12.09.2008. u 20:57 - pre 143 meseci
Pozdrav za sve

Mirko u prikacenom primeru imas gresku u imenu boutona (dugmeta),
dugme tise zove CommandButton1_Click a ne CommandButton1_OnClick

Inace linija komande vrsi svoju funkciju ( Shell "excel ""C:\Racun tabela.xls""", vbNormalFocus )

Pozdrav
Nepostoje idiotska pitanja, samo idioti ne postavljaju pitanje !!!
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
79.101.84.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl12.09.2008. u 21:27 - pre 143 meseci
Citat:
mirko1949: Nije prazna sveska. U VB (Alt+F11) je UserForm1 sa dugmetom.

???!!!!!




Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Gix_
Milenkovic
Lyon (France)

Član broj: 113036
Poruke: 185
*.w83-201.abo.wanadoo.fr.



Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl12.09.2008. u 21:37 - pre 143 meseci
Catch normalnoje da nevidis nista blokirati komande excel 07
kod mene ista stvar sa 07
otvori sa excelom 03 i sveje OK.

Verovatno nesto oko sigurnosti makroa ???

Nepostoje idiotska pitanja, samo idioti ne postavljaju pitanje !!!
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
79.101.84.*



+21 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl12.09.2008. u 22:01 - pre 143 meseci
Otvaram fajl iz "Trusted Locations" gde se inače nalaze i moji excel fajlovi sa raznim kodom i makroima, ništa mi nije jasno!? Nikakvo upozorenje mi ne ispisuje!?



Probaću sa Excel 2002 na drugom sistemu...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl12.09.2008. u 22:08 - pre 143 meseci
Neznam kako je nastala greska. Evo opet saljem fajl.

Kako da se izvede to da se zove CommandButton1_OnClick

Imam jos jedno pitanje: Kako bi glasila linija koda da se otvori npr BS player Pro file ili Movie Clip

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [EXCEL] Iz Forme otvoriti fajl

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7644 | Odgovora: 38 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.