Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Excel fajl u aplikaciji

[es] :: C/C++ programiranje :: Excel fajl u aplikaciji

[ Pregleda: 3654 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.88.EUnet.yu.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 00:42 - pre 202 meseci
Pozdrav svima.

Potrebno je da otvorim odredjeni excel-ov fajl u mojoj aplikaciji.
Korisnik bi trebalo da vidi taj fajl i ako hoce da ga odstampa.
Ali ne znam kako da prikazem excelov fajl u mojoj aplikaciji.

Da li neko zna kako se to radi.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 01:38 - pre 202 meseci
Pogledaj ovo:

http://support.microsoft.com/kb/q141759/
 
Odgovor na temu

Beban
Beograd

Član broj: 6351
Poruke: 39
*.informatika.com.



Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 07:10 - pre 202 meseci
Postoji vise nacina na koje ovo mozes uraditi - pitanje je da li ces koristiti MFC, ATL i smart pointere, ili ces koristiti IDispatch interfejs.

Upravo radim nesto slicno, koristio sam ATL za dll koji pojednostavljuje te stvari, doduse samo za rad sa tabelama, sto mi je u ovom trenutku potrebno. Mogu ti poslati taj dll, mada nisam ga jos dovoljno testirao (jos nisam zavrsio taj projekat), tako da su iznenadjenja moguca :)

Mislim da ces pronaci korisne stvari na linku koji imas gore.
Jos nesto - kada "provalis" pomocu primjera iz MSDN-a kako ces podici Excel i uraditi neke osnovne stvari, pogledaj Excel-ov help za VB programiranje, tamo imas opisane sve funkcije koje su ti na raspolaganju, pa mozes i bez (adekvatne) dokumentacije za C++ da "izboksujes" kako da ih iskoristis. Takođe, dosta ti moze pomoci i OLE/COM Object Viewer i pregled Type Library-ja u njemu, tu ces tek vidjeti definicije svih interfejsa u IDL-u koji su ti na raspolaganju.
 
Odgovor na temu

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.bankerinter.net.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 18:42 - pre 202 meseci
Hvala sto se trudite da mi pomognete.

Ako mozes posalji mi taj link
email:

[email protected]

Sto se tice gornjeg linka,
koliko sam video on otvara microsoft excel,

a meni treba da prikazem xls fajl u mojoj aplikaciji, to ne znam da uradim.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 20:19 - pre 202 meseci
Ovo se odnosi na C++Builder.

Nisam nikada otvarao Excel file 'da se vidi' u mojoj aplikaciji,
ali jesam probao neke primere koji upravo to rade preko OLE.

Problem je bio sto OLE 'vezivanje' tece poprilicno traljavo
i sklono je rusenju:

1) programa
2) excel-a
3) i jednog i drugog.

A u knjigama pise da moze kao od sale da dodje i do pucanja
OS-a.

U zadnje vreme za BCB postoji ceo set komponenti za rad sa
Office-om, i kazu da to radi, pogledaj na primer:

http://www.4d-interactive.dsl.pipex.com/raffle/
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji09.03.2005. u 20:33 - pre 202 meseci
Citat:
kukipei:Sto se tice gornjeg linka,
koliko sam video on otvara microsoft excel,

a meni treba da prikazem xls fajl u mojoj aplikaciji, to ne znam da uradim.

Pozdrav.


Da, OLE Automation služi za kontrolu aplikacije "spolja". Za ono što ti tražiš, mislim da se termin zove ActiveX container ili OLE container. Pogledaj ovde:

http://msdn.microsoft.com/libr..._activex_control_container.asp
 
Odgovor na temu

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.bankerinter.net.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Re: Excel fajl u aplikaciji11.03.2005. u 21:50 - pre 202 meseci
Nasao sam dobar tutorijal koji ubacuje excelov fajl u aplikaciju:

http://support.microsoft.com/kb/q184663/


Medjutim sada kada mi prikaze neki xls fajl ili ga prikaze mnogo uvecan ili umanjen.
Ne mogu to da resim. Pa ako neko zna...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Excel fajl u aplikaciji

[ Pregleda: 3654 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.