Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

slika u fwrite... nece... zasto?

[es] :: PHP :: slika u fwrite... nece... zasto?

[ Pregleda: 2413 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon slika u fwrite... nece... zasto?16.07.2008. u 14:58 - pre 190 meseci
Hocu da upisem sliku u fajl, a potom link u bazu. Napisao sam kod:
Code:
  $data = fread(fopen($img, r), filesize($img));
if($image_type="image/pjpeg"){
        $slika_tip="jpg";
        }
if($image_type="image/pjpeg"){
        $slika_tip="jpg";
        }
$fajl="desavanja_slike/desavanja_".md5($img).".".$slika_tip;
$sadrzaj = $data ;
$fp = fopen("$fajl", 'a');//otvaramo fajl
flock($fp, LOCK_EX); // zakàuåaj datoteku radi upisivaça
fwrite($fp, $sadrzaj);//pisemo u fajl
flock($fp, LOCK_UN); // otkàuåaj datoteku
fclose($fp);//zatvaramo fajl 

Ispise ovo:
Code:
daniel.jpg
Warning: fopen(daniel.jpg): failed to open stream: No such file or directory in c:\apache\htdocs\new\master\desavanja2.php on line 46

Warning: filesize(): Stat failed for daniel.jpg (errno=2 - No such file or directory) in c:\apache\htdocs\new\master\desavanja2.php on line 46

Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in c:\apache\htdocs\new\master\desavanja2.php on line 46

zasto nece da radi???

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.dsl.chcgil.sbcglobal.net.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?16.07.2008. u 15:33 - pre 190 meseci
pa lepo ti php kaze: ne moze da nadje 'daniel.jpg' sliku. :-)

pretpostavljam da ti je to u $img.... to ti onda lose.
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?16.07.2008. u 22:19 - pre 190 meseci
znam to, ali zasto nece?

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.artcommunication.co.yu.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 00:26 - pre 190 meseci
Pa zato što fajl ne postoji
 
Odgovor na temu

zigi
Zigi Bau
Subotica

Član broj: 18577
Poruke: 57
79.101.179.*

Sajt: www.mgsm.co.rs


Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 07:22 - pre 190 meseci
postoji taj fajl. ne kontam zasto nece... Cita ga iz forme. zasto nece?
 
Odgovor na temu

alexa
Royal Castle

Član broj: 54
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 08:16 - pre 190 meseci
1.Ako imate poteškoća sa čitanjem i pisanjem datoteka, a koristite verziju izvršnog okruženja PHP-a koja je serverski modul, ne zaboravite da datoteke i direktorijumi koje koristite moraju biti dostupni serverskim procesima.


2.Na Windowsu vodite računa da pre svake obrnute kose crte u putanji datoteke stavite još jednu obrnutu kosu crtu, ili upotrebite obične kose crte (/).

<?php
$handle = fopen("c:\\data\\info.txt", "r");
?>


Nista mi drugo ne pada na pamet.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4390
93.86.40.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 09:03 - pre 190 meseci
Daj deo koda gde definišeš $img
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 14:42 - pre 190 meseci
Citat:
Nemanja Avramović: Daj deo koda gde definišeš $img

Code:
<input name="img" type="file" id="img">


--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: slika u fwrite... nece... zasto?17.07.2008. u 14:48 - pre 190 meseci
sad sam skontao. ovde je bio problem:
Code:
 <form action="desavanja2.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form1">
Nisam upisao
Code:
 enctype="multipart/form-data"


--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: slika u fwrite... nece... zasto?

[ Pregleda: 2413 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.