Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa fwrite()

[es] :: PHP :: Problem sa fwrite()
(Zaključana tema (lock), by dakipro)

[ Pregleda: 1950 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darence

Član broj: 90747
Poruke: 364



+2 Profil

icon Problem sa fwrite()17.11.2007. u 20:52 - pre 179 meseci
Kad upisujem u fajl neki tekst koji sadrzi navodnike " ispred njih se upisuje i leva kosa crta \ . Kako to da eliminisem ? Probao sam sa fwrite i sa fputs i isto. Problem je samo na serveru, na localhostu radi lepo. Molim za pomoc . Hvala

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 17.11.2007. u 22:13 GMT+1]
 
0

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
89.146.174.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem sa fwrite()17.11.2007. u 22:55 - pre 179 meseci
stripslashes()
May the force be with you...
 
0

darence

Član broj: 90747
Poruke: 364



+2 Profil

icon Re: Problem sa fwrite()18.11.2007. u 12:16 - pre 179 meseci
Citat:
m_k: stripslashes()


Ako bi moglo malo detaljnije, nemam iskustva sa tom funkcijom
 
0

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
212.200.219.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Problem sa fwrite()18.11.2007. u 14:38 - pre 179 meseci
A da pogledaš http://www.php.net/stripslashes ?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
0

darence

Član broj: 90747
Poruke: 364



+2 Profil

icon Re: Problem sa fwrite()18.11.2007. u 16:34 - pre 179 meseci
Haha.. izgleda se nismo razumeli.
String koji se unosi ne sadrzi \ vec samo " (i naravno jos karaktera) , ali kad se upise u fajl, tada su kose crte ispred svakog navodnika.
pr.
Code:
Petar petrovic ide u skolu "Petar Petrovic"


posle upisa izgleda ovako

Code:
Petar petrovic ide u skolu \"Petar Petrovic\"

Znaci \ koje nisu postojale se jave od nekud :(
 
0

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Problem sa fwrite()18.11.2007. u 19:58 - pre 179 meseci

Jesi li video ?
 
0

darence

Član broj: 90747
Poruke: 364



+2 Profil

icon Re: Problem sa fwrite()19.11.2007. u 11:38 - pre 179 meseci
Jesam ali ne kapiram bas najbolje. Prosto, string koji se prosledi treba da ostane takav i u datoteci, to je sve sto mi treba. Samo ne znam kako... Ovo sto mi vi nudite izgleda uklanja \ ali nije to cilj

Ajde daj mi primer kako bi ti upisao string iz gornjeg primera, a da u fajlu ostane takav kakav je sad
 
0

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa fwrite()19.11.2007. u 12:02 - pre 179 meseci
To je zato sto nisi procitao bas najbolje sta tamo pise:
Citat:
An example use of stripslashes() is when the PHP directive magic_quotes_gpc is on (it's on by default), and you aren't inserting this data into a place (such as a database) that requires escaping. For example, if you're simply outputting data straight from an HTML form.

sto moze da te navede da je "magic_quotes_gpc" ukljuceno kod tebe na serveru. Procitaj cemu sluzi "magic_quotes_gpc" kao i Magic Quotes generalno i sve ce ti biti jasno. Malo je neumesno da sad ocekujes da ce neko sve da ti sazvace iz manuala, bez da ti procitas sam i ukapiras bas najbolje.
Inace, tvoj kod je verovatno ok, samo mozda treba da resis problem sa magic quotes, zasta je vec puno puta dat odgovor na forumu, pa da ne dupliramo teme nepotrebno.
Posto problem nije vezan za fwrite, ako ne uspes da resis problem, a probao si sve iz manuala u vezi magic quotes i procitao slicne postove na forumu, ti otvori novu temu vezanu za magic quotes.
 
0

[es] :: PHP :: Problem sa fwrite()
(Zaključana tema (lock), by dakipro)

[ Pregleda: 1950 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.