Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

access i date/time

[es] :: Access :: access i date/time

[ Pregleda: 3042 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.248.*



Profil

icon access i date/time25.01.2008. u 23:32 - pre 175 meseci
Da li neko moze da mi objasni kako da pri ubacivanju vremena
u access bazu ne ubacuje datum npr. 31.12.1889 ?

Kako da oduzimam vreme i da mi rezultat bude vreme hh:mm
a ne format 0.0000025468542 ?

Vrednosti ubacujem i uzimam uz pomoc aplikacije.
Kada otvorim bazu u msaccess -u tamo je sve kako treba.
 
Odgovor na temu

nidisa

Član broj: 78939
Poruke: 88
161.51.11.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 06:04 - pre 175 meseci
Pokusaj sa

dRezultat = Format(neki_izraz, "hh:nn")

gdje ce "neki_izraz" biti rezultat tvog oduzimanja vremena.

npr:

Dim dDate, dDate1 As Date
dDate1 = Now() - (1 / 24) 'ovdje oduzimam 1 sat od trenutnog vremena
dDate = Format(dDate1, "hh:nn:ss")

MsgBox dDate
----There is no place like 127.0.0.1-----
 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.248.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 15:08 - pre 175 meseci
ja rezultat vracam pomocu query, u listview kontrolu
Aplikacija je u C#.
Hvala na predlogu, verovatno nisam objasnio kako treba.
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 16:27 - pre 175 meseci
Ako se u polju tabel pojavljuje uporno 30.12.1899 sva je prlika da u Regionalnom setovanju treba popraviti datumski seoparator na '' . '' Meni je to jednom davno pomogl.

U svakom slučaju ima veze sa formatiranjem datuma i Access taj datum (30.12.1899 )vraća kad shvati da je pokušano da se upiše nešto bez veze.


[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 26.01.2008. u 17:44 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.249.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 16:59 - pre 175 meseci
postavljeno mi je kao na tvojoj slici...
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 17:08 - pre 175 meseci
Onda je do formatiranja u aplikaciji. Moraćeš malo da isprobavaš. Moguće da je u VBA.Net nešto drugačije nego u Access-u. U Access-u možeš za datum na nivou tabele, da biraš Format i Input Mask, što si verovatno primetio. U VBA.Net isprobaj više varijanti za ulaznu masku. Neka mora da proradi.

Edit: Kako je kad direktno unosiš podatak u Access bazu?

 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.248.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 17:25 - pre 175 meseci
ovako
kad direktno ubacujem u bazu je sve ok, stavio sam short date i short time.

ali ja u aplikaciji imam textbox u kome pisem upit
npr. select datum, sat from vreme

i umesto da mi vrati u listview rezultat dd.MM.yyyy i hh:mm
on mi vrati dd.MM.yyyy 00:00 i 30.12.1899 hh:mm
e sad meni trebaju samo vrednosti iz datuma samo dd.MM.yyyy a iz sat samo hh.mm

u tome je problem, aplikacija nema veze sa ovim jer ja pisem upit kao komandu,
znaci kao u kveri analajzeru.
nadam se da si razumeo.
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 17:47 - pre 175 meseci
I kod Access-a kad se piše SQL iskaz sa datumima mora da se datum stavi između taraba. Recimo ovako
Insert into MojaTabela (PoljeTipaDateTime) values (#01/01/2001#). Probaj sa time.
 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.248.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 18:19 - pre 175 meseci
nece da radi na funkciju date() npr. values (#date()#)

pogledaj ovo, mozda ti bude jasnije sta hocu da uradim

http://www.elitesecurity.org/t307290-0#1838079

[Ovu poruku je menjao zmajd88 dana 26.01.2008. u 19:35 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 18:51 - pre 175 meseci
To neće sigurno, jer i funkcija ne može tako da se specificira u query-ju, već nešto ovako:
SELECT Putninalogtbl.regbroj, Putninalogtbl.vozaci, Putninalogtbl.datum
FROM Putninalogtbl
WHERE (((Putninalogtbl.datum)=#1/1/2007#));

ili nešto ovako

INSERT INTO Table1 ( datum )
VALUES (#1/1/2001#);
radi u Access-u
 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
77.46.249.*



Profil

icon Re: access i date/time26.01.2008. u 20:16 - pre 175 meseci
resio sam pomocu funkcije format, sad samo ne znam kako da oduzimam vremena, ne moze sa datediff funkcijom.
 
Odgovor na temu

nidisa

Član broj: 78939
Poruke: 88
161.51.11.*



Profil

icon Re: access i date/time27.01.2008. u 04:49 - pre 175 meseci
Ja do sada nikad nisam koristio nikakvu finkciju za oduzimanje ili sabiranje vremena u accessu. Sto se Accessa tice, jedan dan (24h) je ekvivalent broju 1 (31.12.2007 - 2 = 29.12.2007). Inace datumi u accessu pocinu od 31.12.1899 i nize od toga ne moze ici jer je to ekvivalentno 0. Meni se cini da je tvoj rezultat nesto sto je ili 0 ili manje od nule te zbog toga imas ovaj problem.

Jos jedna stvar: vidi da li ta su dva vremena koja pokusavas da oduzmes identicna po formatu. Ako nisu i to bi mogao biti problem takodje.
----There is no place like 127.0.0.1-----
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2755



+35 Profil

icon Re: access i date/time27.01.2008. u 07:10 - pre 175 meseci
Oduzimanje vremena:
Matematika kaže da je oduzimanje isto što i sabiranje drugog sabirka sa negativnom vrednošću.
Dakle koristi funkciju DateAdd() sa intervalom koji ti odgovara (h-hour, n-minute ili s-second) i njihovim negativnim predznakom). Recimo: DateAdd('h', -4, Now()) daje vreme od pre četiri sata.

Razlika dva vremena:
DateDiff takođe radi sa satima samo treba sledeći format:
DateDiff('h',#16:48#, #23:36#)
Rezultat će biti 7 ako postaviš za interval h kao što sam ja postavio.

Ovo je naravno sve važi za Access. Za C# ćeš morati da potražiš formate u adekvatnojli teraturi.


[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 27.01.2008. u 08:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zmajd88

Član broj: 168786
Poruke: 31
*.info-net.co.yu.



Profil

icon Re: access i date/time27.01.2008. u 13:13 - pre 175 meseci
ok, hvala vam.

problem je u tome sto ja ne treba samo sate da sabiram ili oduzimam, vec vreme kad
je neko dosao od vremena kad je neko izasao.

npr. ako koristim datediff on ce mi izracunati samo minute ili sate, takodje i dateadd.

meni treba upit da sastavim, kad izvrsim taj upit da mi iz tabele bude vracena sifra radnika,
i radno vreme za taj dan i radno vreme za ceo mesec.Mozda se to ne radi sa ovim sto ja hocu, tj. sa datediff ili dateadd.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: access i date/time

[ Pregleda: 3042 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.