Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ubacivanje sql koda u kod programa....

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ubacivanje sql koda u kod programa....

[ Pregleda: 2751 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 14:43 - pre 170 meseci
Sta nije u redu u ovom kodu

ibquery1.SQL.Clear;
ibquery1.SQL.Add('select kolona1,(cast('00:00:00' as time)+sum(zavrsio-poceo)) as ukupno from podaci1');
ibquery1.SQL.Add('where kolona2 = ' + quotedstr(edit1.Text)+'and kolona3 ='+quotedstr(edit2.Text)+
'and datum between date'+ quotedstr(datetostr(abfdatepanel1.Date))+'and date'+ quotedstr(datetostr(abfdatepanel2.Date))+
'group by kolona1 ORDER BY sum(zavrsio-poceo)) ');
open;
end;
end;

Izbaci mi gresku u drugoj liniji koda (cast('00:00:00' as time).... kursor stane posle druge nule.
Inace ovaj kod radi kada kucam u nekom editoru ali kad ubacim kod u program...nece.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 14:59 - pre 170 meseci
Pozdrav,

ne znam koju bazu koristiš, pa probaj na njoj odraditi upit, u obliku nekog pogleda, recimo... Čisto da vidiš da li funkcioniše, potom prenesi na delphi...
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 15:06 - pre 170 meseci
Drugu liniju napisi ovako:
Code:
ibquery1.SQL.Add('select kolona1,(cast(' + 
  quotedstr('00:00:00') +
  ' as time)+sum(zavrsio-poceo)) as ukupno from podaci1');

 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 16:29 - pre 170 meseci
>Vec sam rekao da kod radi u bazi (firebird). Greska je negde u
>pravopisu,kad to isto prenesem na delphi.
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 16:29 - pre 170 meseci
>Uradio sam tako i sto se tice samog programa on se sada pokrene ali kad
>pokusam izvrsiti upit opet nece,izbaci mi gresku na liniji dva,kursor stane
>na CAST('+... odmah posle znaka +.
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.dynamic.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 16:45 - pre 170 meseci
Neka sintaksna greska. Uradi tacan copy-paste koda ovde da vidimo sta je u pitanju. I koju gresku prijavljuje.
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 17:05 - pre 170 meseci
>
Ovo je kod:
begin
with ibquery1 do
begin
close;
ibquery1.SQL.Clear;
ibquery1.SQL.Add('select kolona1,(cast(' + quotedstr('00:00:00') +
' as time)+sum(zavrsio-poceo)) as ukupno from podaci1');
ibquery1.SQL.Add('where kolona2= ' + quotedstr(edit1.Text)+'and kolona3
='+quotedstr(edit2.Text)+ 'and datum between date'+
quotedstr(datetostr(abfdatepanel1.Date))+'and date'+
quotedstr(datetostr(abfdatepanel2.Date))+ 'group by kolona1 ORDER BY
sum(zavrsio-poceo)) ');
open;
end;
end;

end.

a ovo greska:

Project1.raised exception class EIBInterbaseError with message
'Dynamic SQL Error code = -104
Token unknown-line2,char 131
)'. Process stoped.Use step or continue
 
Odgovor na temu

badam

Član broj: 78553
Poruke: 97
62.108.111.*



+2 Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 21:38 - pre 170 meseci
Mozda lupetam, ali mi se cini da je greska u sledecem:
Code:

ibquery1.SQL.Add('where kolona2= ' + quotedstr(edit1.Text)+'and kolona3
='+quotedstr(edit2.Text)+ 'and datum between date'+
quotedstr(datetostr(abfdatepanel1.Date))+'and date'+
quotedstr(datetostr(abfdatepanel2.Date))+ 'group by kolona1 ORDER BY
sum(zavrsio-poceo)) ');

sa tim kodom dobijes upit koji izgleda (ako je edit1.text='aa', a edit2.text='bb', abfdatepanel1.date=01.01.2006, abfdatepanel2.date=01.01.2007):
Code:
                                                                                                    
where kolona2='aa'and kolona3='bb'and datum between date'01.01.2006'and date'01.01.2007'group by kolona1 ORDER BY sum(zavrsio-poceo))

daj se malo organiziraj!!!!
stavi poneki razmak i prebroj zagrade! Imas jednu viska. Na kraju.
btw. kako mislis da promenis kod posle 2-3 godine (mozda i vise) ako neko zatrazi? Trenutno ne mozes ni sam da ga debagujes, a napisao si ga pre 5 sati.


Edit:
Ako vec pravis takve upite, postavi jednu query komponentu sa parametrima, pa je pozivaj kad ti zatreba. Nije neka umetnost niti vestina postavljanje samo jedne query komponente na formu. Ja ih obicno imam par hiljada u projektu.

Ajd, pa sa srecom.
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 22:09 - pre 170 meseci
>Cenim sto si se javio i hvala za to. Ali...daj malo procitaj iz pocetka.
>Kod koji sam prvo napisao (sa kojim sam otvorio temu) radi u svakom sql
>editoru,medjutim kada ga ubacim u delphi aplikaciju nemogu da pokrenem
>program,delphi mi ne dozvoljava da ga koristim u tom obliku. Kod koji sam
>napisao posle a uz pomoc ljudi koji su hteli pomoci,a koji sam takodjer
>postavio u temi,pokrene aplikaciju ali kad treba izvrsiti upit ne moze.Dakle
>u drugom slucaju nevalja upit...izmene su bile lose. Pogledaj ono prvo sto
>sam napisao,pokusaj ukloniti gresku a onda me kritikuj do besvesti i ja cu
>prihvatiti kritiku. A ovako...nagadjamo obojica o resenju,niti ga imas
>ti,niti ja...
Hvala u svakom slucaju...
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: ubacivanje sql koda u kod programa....05.08.2006. u 22:39 - pre 170 meseci
>
Ipak si u pravu. A ja sam coravi magarac. Jedna zagrada je bila viska. Hvala
puno. I tebi i ostalim momcima.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ubacivanje sql koda u kod programa....

[ Pregleda: 2751 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.