Ja koliko znam MAPS moze da se kupi bez ikakve sertifikacije. Ono na sta ja mislim je Certified Partner uz koji dobijas MSDN Premium Professional Subscription ili uz "malu" doplatu mozes i MSDN Team System subscription i tu ima mnogo vise stvari nego u MAPSu (koji valjda ni nema VS, al ne mogu da tvrdim jer ne znam nikog ko ima maps). Doduse ne znam za broj licenci koja ide uz obican CertPartner (mada mi se nesto vrti cifra od 25 radnih stanica i 3 x serveri), firma u kojoj sam zadnje bio je bila Gold Certified a tu vec ne moze da ti zafali licenci
Mozda je i to bolja opcija ako ih vec ima 30 (nas je bilo 15 koji smo bili registrovani za core competencies)
Iskreno, ranije je to partnerstvo bilo mnogo konkretnije, imao si konkretan potpuni MSDN subscription bez ekstra doplate uz koji ti je dolazilo sve sto ti je trebalo da pravis software na MS platformi, od DOS-a do BizTalk-a, a i licenci dilovi su bili jednostavni. Od vs2005 msdn subscription koji ide uz partnerske licence je uglavnom marketinski instrument za prodavanje dodatnih opcija developerima i iskomplikovali su ga do zla boga, znaci vise im nije bilo dosta sto im promovisemo servere i platforme, nego jos i moramo da platimo ekstra da bi ih promovisali. Malo je bezobrazno, al dobro, odoh u off
U svakom slucaju MSDN Premium Team System subscription je oko $5500 i bira se jedna od team system edicija.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić