Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...

[es] :: Linux :: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...

[ Pregleda: 1921 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jelslobodno

Član broj: 167459
*.yubc.net.

icon Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 11:30 - pre 212 meseci
Zdravo.
Instalirao sam Fedoru 7 i sada hoću da na tom kompu instaliram windows xp. (nemojte da me razuveravate i pričate kako je fedora bolja - toga sam svestan i ne radim ovo zato što ja to hoću)
Kada pokrenema butabilni XP cd, on krene nešto da proverava, a odmah zatim ekran se zacrni i ništa se ne dešava.
Ne znam šta da mu radim. Kako da obrišem fedoru (ili kako da formatiram hard)...
Ako neko može da pomogne, bio bih mu zahvalan i molio bih da to objasni na što prizemnijem nivou kako bih mogao da shvatim - ne snalazim se baš najbolje u linuxu. Najbolje bi bilo kada bi se našao neko zaludan da mi detaljno objasni postupak.

p.s. Nadam se da nije postavljano ovakvo pitanje - malo sam pretraživao i čini mi se da nije. Ako jeste izvinjavam se.

Odgovor na temu

Milos Dedijer
SQA Engineer
Čačak/Beograd

Član broj: 25147
*.dynamic.adsl.itsisp.net.

+10 Profil

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 14:23 - pre 212 meseci
Jao imao sam isti problem ranije kad nije hteo da se bootuje win lepo nakon feistyja. Al sam ga resio bez uninstall samo treba da pobrises sve sa bootsectora na particijama... Meni je nagomilan bio zaostali lilo(jos sa mandrake ko zna kog), grub, grub,...
Make me a sandwich!
What? Make it yourself.
sudo Make me a sandwich!
Okay!

[url=http://blog.b92.net/user_stuff/uplo
ad/600/luter.1600.jpg] Martin Luter?
[/url]

Odgovor na temu

jelslobodno

*.yubc.net.

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 15:00 - pre 212 meseci
Daj, jarane, molim te objasni kako to da uradim. Nije meni zapelo da obrišem fedoru - bitno je da imam XP instaliran.

Odgovor na temu

Danilo Cvjeticanin
Danilo Cvjeticanin
Apatin-Beograd

Član broj: 9614
77.46.177.*

+37 Profil

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 15:25 - pre 212 meseci
Isti problem sam imao, ubacim WinXP boot i on krene i odjednom se zamrzne i stoji tako 1 godinu :) ... Resio sam problem tako sto sam ubacio Hirens Boot CD, pokrenuo fdisk ili neki drugi partition manager, obrisao sve particije i opet pokrenuo instalaciju. To ti je jedino resenje, tj ubaci neki boot cd koji ima neki partition manager, obrisi sve particije i opet ubaci WInXP i resices problem.

Odgovor na temu

Milos Dedijer
SQA Engineer
Čačak/Beograd

Član broj: 25147
*.dynamic.adsl.itsisp.net.

+10 Profil

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 16:32 - pre 212 meseci
Ma moze tako a ako neces da uninstall fedoru onda mozes i u fedori koristeci fdisk da obrises samo bootsectore bar je na feisty moglo. :)
Make me a sandwich!
What? Make it yourself.
sudo Make me a sandwich!
Okay!

[url=http://blog.b92.net/user_stuff/uplo
ad/600/luter.1600.jpg] Martin Luter?
[/url]

Odgovor na temu

jelslobodno

*.yubc.net.

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 19:50 - pre 212 meseci
Pošto nemam boot cd sa nečim za particije, da li bi mogao neko da mi objasni ovu drugu opciju sa brisanjem bootsectora?

Odgovor na temu

Bastard

Član broj: 33164
77.46.242.*

Jabber: Bastard@elitesecurity.org

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...27.12.2007. u 21:18 - pre 212 meseci
Pa imaš 100 načina kako da obrišeš sve sa diska
Najbolji je da imaš dos od milenijuma sa fdiskom pa pobiješ sve particije i restartuješ komp
Možeš i da pokreneš instalaciju fedore pa obriši sve particije i snimi mbr pa restartuj komp

Neznam dali wine hoće da piše po flopiju (nemam flopi) al možeš da probaš da napraviš boot disk http://bootdisks.windowsreinstall.com/

Odgovor na temu

jelslobodno

*.yubc.net.

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...28.12.2007. u 07:34 - pre 212 meseci
Citat:
Bastard: Možeš i da pokreneš instalaciju fedore pa obriši sve particije i snimi mbr pa restartuj komp

Pokušavao sam sa instalacionim dvd fedore, ali nisam našao način da menjam particije a da ne instaliram sve iznova...
Inače, nemam ni ja flopi.

Odgovor na temu

jelslobodno

*.yubc.net.

icon Re: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...29.12.2007. u 13:54 - pre 212 meseci
Evo da za buduće generacije ostavim odgovor kako sam rešio problem:
Skinuo sam GParted live CD. Zauzima oko 50 MB. Narezao na CD i preko njega butovao, izbrisao particije, ponovo ubacio Windows XP disk i fino ga instalirao.
Eto tako sam rešio muku i iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su odgovarali.

Odgovor na temu

[es] :: Linux :: Brisanje Fedore7, instalacija XP-a...

[ Pregleda: 1921 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.