Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nalazenje podatka i brisanje tabele

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Nalazenje podatka i brisanje tabele

[ Pregleda: 3529 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rankez
Ravna Gora

Član broj: 2850
Poruke: 96
194.106.174.*



Profil

icon Nalazenje podatka i brisanje tabele31.05.2006. u 07:17 - pre 195 meseci
1. Koja je komanda za brisanje cele ADOTable (ili ADOQuery-a)?
2. Kako je najlakse ispitati da li se neki podatak vec nalazi u odredjenoj koloni tabele (ili Query-a)? (kod)

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

marcha
Nikola Marcic
Beograd/Leskovac

Član broj: 6454
Poruke: 108
*.ptt.yu.

ICQ: 156892888


+1 Profil

icon Re: Nalazenje podatka i brisanje tabele31.05.2006. u 10:28 - pre 195 meseci
Code:

procedure BrisiTabelu(const sNazivTabele: string);
begin
  with AdoQuery do
  begin
    Close;
    SQL.Text := Format('DELETE FROM %S', [sNazivTabele]);
    ExecSQL;
  end;
end;

procedure ProveriDaLiPostojiPodatak(
  const sNazivTabele, sNazivKolone, sPodatak: string);
begin
  with AdoQuery do
  begin
    Close;
    SQL.Text := Format('select count(*) FROM %s where %s = %s',
      [sNazivTabele, sNazivKolone, sPodatak]);
    Open;
    ShowMessageFmt('%d redova sa podatkom %s u tabeli %s i koloni %s',
      [Fields[0].AsInteger, sPodatak, sNazivTabele, sNazivKolone]);
  end;
end;

Marcha
-----------------------------------
Pretpostavka je majka zajeba.
 
Odgovor na temu

rankez
Ravna Gora

Član broj: 2850
Poruke: 96
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Nalazenje podatka i brisanje tabele31.05.2006. u 17:36 - pre 195 meseci
Hvala za prethodni source i...
Kako se koristi svojstvo DeleteRecords kako bi se obrisala cela ADOTable?
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Nalazenje podatka i brisanje tabele

[ Pregleda: 3529 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.