Citat:
headstrong: Definitivno od 1.septembra u ugovoru (a i nikako drugačije) nema user i pass za ADSL konekciju odn. PPP auth.
Pretekao si me dok sam pisao prethodni post. Verujem ti i slazem se sa tobom da je to veoma lose. Smatram da je to krajnji bezobrazluk. Mozda je to za neke korisnike povoljnije, one manje iskusne, da "nesto ne pokvare" u setupu, ali mislim da je to prevashodno Telekom patent, da ne moraju ni o cemu da razmisljaju. Valjda su im u fabrici upisali te podatke u firm ware (dobro, mozda i sami upisuju, ali onda to radi neki strucnjak a ne "tete sa saltera") i od tog trenutka dalje ih boli briga za to. Zato su oni onako sporo ljudima delili modeme.
Mislim da cu promeniti provajdera, pa i uz rizik da ostanem bez ADSL-a neko vreme. Imao sam nekoliko dana Internet preko SBB i bio sam jako ljut kad nikako nisam mogao da ih nagovorim da mi dozvole da imam rezervni modem, a stvar je slicna - njihov sistem prepoznaje modem preko slicnog podatka, koji je upisan u modemu kao takvom (mislim da se zove MAC adresa, hardverska identifikacija komponente) i u principu su bili u pravu, jer je to tehnicka prepreka, ali ovi iz Telekoma to rade iz hira i sopstvenog komfora. Ljudi iz SBB su jedino mogli da budu ljubazniji i da me ne tretiraju kao imbecila, prosto su mogli objasniti da svaki modem ima jedinstveni broj, koji je upisan u njihovom sistemu, i da mi sistem nece prepoznati ni jedan drugi modem dok se taj podatak ne azurira kod njih, tako da zbog toga ne mogu da imam rezervu, jer je u krajnjoj liniji potpuno svejedno da li cu ih cekati za novi njihov modem ili da upisu broj mog rezervnog modema.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!