Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Bugarsko drzavljanstvo

[es] :: Vodič za emigraciju :: Bugarsko drzavljanstvo

Strane: << < .. 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 4010192 | Odgovora: 16252 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tajcitrj
tatjanarandjelovicjovanovic
Pracin
paracin

Član broj: 337018
*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 15:00 - pre 92 meseci
Halo svima, samo da pitam još nešto:
1. kada mi se bude pojavio status da je potpisan ukaz, kako i kada najbrže mogu zakazati preuzimanje?
Videh na forumu da je pri preuzimanju ukaza, moguće odmah predati odmah za pasoš i ostalo....
2. Kako i kada je najbrže moguće izvaditi pasoše za punoletnu decu?
Hvala

Odgovor na temu

tajcitrj
Pracin
paracin

*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 15:06 - pre 92 meseci
Dobrivoje,
ja isto planiram da se javim Cveti u istom trenutku kada i si je i ti uezo,tj pri uzimanju ukaza, pa me zanima kolko si čekao od preuzimanje ukaza do kraja? Hvala

Odgovor na temu

tajcitrj
Pracin
paracin

*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 15:08 - pre 92 meseci
Citat:
vojkanche:
Upravo sam saznao da su mi dokumenta gotova.........hvala puno Cvetiliani......idemo dalje,sada na red deca

Svaka čast!! Bravo, sada je verovatno sve lakše.... Koliko si cekao od objavljivanja ukaza do preuzimanja tj gotovih dokumenta?
Hvala

Odgovor na temu

tajcitrj
Pracin
paracin

*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 15:09 - pre 92 meseci
Citat:
dobrivoje85:
Citat:
Skipper77:
@Baya Vancho

Voleo bih da me isprave ostali clanovi- korisnici ovog foruma, ali ovaj forum se upravo zasniva na deljenju informacija, prenosenju razlicitih iskustava, itd. kako bismo lakse i na neki nacin sigurnije poceli i zavrsili proces dobijanja bugarskog drzavljanstva. Nemam nista protiv da preneses svoje lepo iskustvo sa posrednicom, ali ne vidim opravdan razlog da ne podelis nijednu konkretnu informaciju. Ako koristis forum da reklamiras agenciju, onda bi trebalo da preneses svoje iskustvo za koje kazes da je korisno. Ovaj forum ne sluzi samo za reklamu. Na ovom forumu si poslao ukupno 1 poruku cija je svrha samo reklamiranje posrednice. Nemam nista protiv posrednika, naprotiv, ima smisla koristitih njihove usluge u odredjenim situacijama. Naravno da to snosi i odredjeni rizik, ali to je druga tema. Poenta je da moras nesebicno da delis informacije kako bi ovaj forum imao smisla. Meni za sada posrednik ne treba, zavrsavam licno za dete i brata, a za sebe sam vec licno zavrsio.

@Skipper77 Druze potpuno si u pravu, sto se tice @Baya Vancho poruka mu je bas konfuzna, nejasna i vidim da se ljudi nece leba najesti od njegovih informacija, no dobro ne treba se baviti time uopste. Posto sam celu proceduru od Dabc preko MP do zadnjeg statusa zavrsavao sam, a bio sam u kontaktu i sa Cvetilijanom ajde da napisem nesto. Svako moze da krene u proceduru sam, ali pritom da bude veoma pazljiv oko dokumentacije, da mu se ne potkrade neka greska, jer moze skupo da ga kosta. Malo po malo i ako radite sve smisljeno, tj imate plan i razmisljate malo stici cete do kraja. Cvetilijanu sam pozvao kada mi je potpisan ukaz i angazovao je za Egn, adresu, i samo apliciranje pasosa. Sve to na kraju mozete i sami da zavrsite, ako imate vremena previse, sto nije slucaj sa mnom a i mrzelo me da putujem 3, a mozda i 4 puta do Sofije, vec sam ovako otisao 2 puta, lagana prica. Samo znam i to garantujem da ona moze da pogura celu proceduru za klijenta i da mnogo brze zavrsi, isto je korisna za ljude koji su na dopuni, ali samo radi sa ljudima koji imaju REGULARNO POREKLO. Cena je individualna stvar i zavisi od klijenta do klijenta, pa ko voli nek izvoli. I jako je bitna stvar da svako od Vas bude u toku sa celom procedurom dok ne stigne do kraja, jer se stvari menjaju iz meseca u mesec i bitno je biti u toku, a me samo proveravati status jedanput u 6 meseci i cekati da stigne passport...😊

Dobrivoje,
ja isto planiram da se javim Cveti u istom trenutku kada i si je i ti uezo,tj pri uzimanju ukaza, pa me zanima kolko si čekao od preuzimanje ukaza do kraja? Hvala

Odgovor na temu

AcaBgd123

Član broj: 335505

+12 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 16:39 - pre 92 meseci
Citat:
Zapro:
Arhiv iz Bugarske me interesuje.. opet je to sto si rekao prepis,nije original. Ja imam prepise sa pecatom iz bugarske, ali ovde svi pricaju o originalima, pa mi nije logicno da ti neko da original dokumenta iz 1911,mislim da to ni ne smeju da rade,to je samo moje misljenje pa me interesuje kako nose originale tj kako dolaze do njih ovi sto su nosili u MP ???

Da ne vodimo besmislene polemike...
Šta je u suštini obrazac 9 nego originalni prepis izdat na osnovu starih matičnih knjiga koje leže po opštinama i mesnim kancelarijama!?
Šta je u suštini Izvod iz MKR nego originalni prepis izdat na osnovu negde nekih matičnih knjiga!?
Šta je u suštini Uverenje suda o neosuđivanosti nego originalni prepis iz sudske arhivske građe!?

Odgovor na temu

ikac2000
ikac2000
Nis

Član broj: 27534

+18 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 17:21 - pre 92 meseci
Citat:
tajcitrj:
Halo svima, samo da pitam još nešto:
1. kada mi se bude pojavio status da je potpisan ukaz, kako i kada najbrže mogu zakazati preuzimanje?
Videh na forumu da je pri preuzimanju ukaza, moguće odmah predati odmah za pasoš i ostalo....
2. Kako i kada je najbrže moguće izvaditi pasoše za punoletnu decu?
Hvala

Prilikom podizanja ukaza mozes odmah da odes i podneses zahtev za EGN, koji se ceka 7 do 10 dana. Kada preuzmes EGN mozes odmah za pasos da predas.

Punoletna deca moraju da prodju istu proceduru kao i svi, ne postoji kraci put.

Odgovor na temu

Zapro

Član broj: 332469
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+20 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 17:24 - pre 92 meseci
To opet nisu ORIGINALI, ovde svi kazu da bez originala se vise ne moze,prepisi nisu originali, to mu dodje kao kopija verna originalu sto sam i ja dobio. Ali verovatno ce mi trebati originali, pa ako ima neko ko je imao istu situaciju a da je papire vadio iz arhiva u bugarskoj, bio bih zahvalan na informaciji, da li uopste moze da se uzme original ili ako ne sta onda raditi u tom slucaju? Ja imam kopiju tog starog izvoda i na njemu je onaj pecat gde pise da je verno sa originalom i tamo pise neki njihov broj knjige u kome je taj izvod, ali vidim da svima traze BAS ORIGINAL nikakve obrazce i prepise,hvala jos jednom.

Odgovor na temu

bubi34
trgovac
privatna
Beograd

Član broj: 335697
*.dynamic.vipmobile.rs.

+8 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 17:37 - pre 92 meseci
Ja imam original izvod iz 1950 godine od babe prvi izvod po rodjenju kad je rodjena i upisana , koji je moj otac cuvao svih ovih godina sreca naravno. I sa tim sam aplicirala

Odgovor na temu

ikac2000
ikac2000
Nis

Član broj: 27534

+18 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 17:46 - pre 92 meseci
Original iz arhive nikako nije moguce uzeti, nemojte da gledate crno belo za originale.

Moze samo overena kopija od strane arhiva. Takva bi trebalo da bude priznata.

Odgovor na temu

mikim71

Član broj: 332362

+5 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 18:15 - pre 92 meseci
@ikac2000 Lepo objašnjeno.
@Zapro A ako je arhiv u Bugarskoj, još bolje, u Ministarstvu pravosuđa lako mogu da provere i sami, ako uopšte i dođe do te situacije.

Odgovor na temu

Zapro

Član broj: 332469

+20 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 19:15 - pre 92 meseci
U redu, hvala svima. I ja sam tako mislio da je nemoguce da se iz arhiva dobije original, ali sam postavio pitanje jer vidim da su svi vraceni na dopunu zbog toga i svi pominju originale i da se bez njih vise ne moze, pa mi zato nije bilo jasno.

Odgovor na temu

vojkanche

Član broj: 335134
5.57.74.*

+20 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 20:56 - pre 92 meseci
Citat:
tajcitrj:
Citat:
vojkanche:
Upravo sam saznao da su mi dokumenta gotova.........hvala puno Cvetiliani......idemo dalje,sada na red deca

Svaka čast!! Bravo, sada je verovatno sve lakše.... Koliko si cekao od objavljivanja ukaza do preuzimanja tj gotovih dokumenta?
Hvala

Meni se odužilo,trajalo je dvameseca duže jer je došlo do propusta na relaciji ministarstvo pravde i opština gde sam se prijavio,Cvetilijana mi je mnogo pomogla oko toga što sam sigurno nebi mogo da rešim,inače da nije bilo toga od ukaza do egn je oko 10 dana,i od efn do pasoša mesec dana,mada mi je i oko toga cvetilijana pomogla i trajalo je dve nedelje

Odgovor na temu

jovanaaa90

Član broj: 333425
*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 21:31 - pre 92 meseci
Sada sam bas u nedoumici. Poreklo sam dobila na osnovu obrasca iz mesne zajednice i dedinog vencanog lista gde pise nacionalnost.
To su mi u DABC zadrzali.
U ambasadi sam predala opet obrazac koji sam opet naknadno izvadila, medjutim bez vencanog lista. U ambasadi su mi rekli da ne bi trebalo da bude problema, ali sada nisam sigurna. Sta vi mislite?

Odgovor na temu

tajcitrj
Pracin
paracin

*.dynamic.sbb.rs.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo06.11.2017. u 23:12 - pre 92 meseci
Citat:
vojkanche:
Citat:
tajcitrj:
Citat:
vojkanche:

Hvala

Meni se odužilo,trajalo je dvameseca duže jer je došlo do propusta na relaciji ministarstvo pravde i opština gde sam se prijavio,Cvetilijana mi je mnogo pomogla oko toga što sam sigurno nebi mogo da rešim,inače da nije bilo toga od ukaza do egn je oko 10 dana,i od efn do pasoša mesec dana,mada mi je i oko toga cvetilijana pomogla i trajalo je dve nedelje

Izvini, smo da pitam :
šta je eng a šta efn?
hvala

Odgovor na temu

vojkanche

Član broj: 335134
5.57.74.*

+20 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 09:04 - pre 92 meseci
Ma loše sam kucao,postoji samo egn a to je matični broj

Odgovor na temu

dobrivoje85
Kragujevac

Član broj: 331099

+14 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 14:07 - pre 92 meseci
@tajcitrj Od trenutka kada vam potpisu ukaz sve ide veoma brzo, idete u Sofiju, podizete ukaz, dodjete jos jedanput posle 10 dana da predate za pasos, za to vreme Cveta sredi egn i adresu i zavisi da li hocete za 1,3, 15 ili mesec dana da vam se odradi pasos placate odgovarajucu tarifu.Ja sam izabrao da cekam mesec dana.Znaci od dana podizanja ukaza do podizanja pasosa potrebno je najvise 45 dana i 2 odlaska u Sofiju.

Odgovor na temu

Aca king
Radnik
Umzug Qwens Zürich
Zürich Fahrweid

Član broj: 337420
*.com
Via: [es] mailing liste

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 14:31 - pre 92 meseci
>

Odgovor na temu

Aca king
Radnik
Umzug Qwens Zürich
Zürich Fahrweid

Član broj: 337420
*.exe-net.net.

+1 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 15:06 - pre 92 meseci
Dali je neko cuo ili zna dokle se stiglo sa izdavanjem proizhoda u dabc

Odgovor na temu

andriola
velickovic andrijana
beograd

Član broj: 337379
*.mobile.dynamic.surfer.at.

+2 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 15:10 - pre 92 meseci
Citat:
dobrivoje85:
@tajcitrj Od trenutka kada vam potpisu ukaz sve ide veoma brzo, idete u Sofiju, podizete ukaz, dodjete jos jedanput posle 10 dana da predate za pasos, za to vreme Cveta sredi egn i adresu i zavisi da li hocete za 1,3, 15 ili mesec dana da vam se odradi pasos placate odgovarajucu tarifu.Ja sam izabrao da cekam mesec dana.Znaci od dana podizanja ukaza do podizanja pasosa potrebno je najvise 45 dana i 2 odlaska u Sofiju.

Za izradu pasosa moze da se plati odgovarajuca tarifa i da bude za 1,3,15 ili mesec dana?ili za egn?
ne

Odgovor na temu

dobrivoje85
Kragujevac

Član broj: 331099
*.fco.mts.telekom.rs.

+14 Profil

icon Re: Bugarsko drzavljanstvo07.11.2017. u 15:34 - pre 92 meseci
To vazi za pasos.

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Bugarsko drzavljanstvo

Strane: << < .. 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 4010192 | Odgovora: 16252 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.