Citat:
stefanko23:
ne miro, iso sam na ovaj link koji si ti postavila... i sama si citirala
Hvem trenger ikke godkjenning?
Den som ønsker å arbeide i Norge som LÆRER uten fast tilsetting — f. eks. i et engasjement, trenger ikke godkjenning fra Utdanningsdirektoratet.
dakle to vazi za skolu jer tu rade læreri, u vrticu su førskolelærer i pedagogisk leder, dakle ta dva naziva se koriste...
da, ja imam autorizaciju za lærera, tu sam prilozio svoju bachelor diplomu i njihov master...
Imam taj 100% stilling u bolnici i bas sam kada je bilo vremena za to citala taj link UDIR-a detaljno
Ja bih slala papire i njima pa da cujem odgovor uz sve ono sto si ti naveo da si kompenzovao sa master diplomom i da nisi merodavan primer za to priznavanje,ali da sam na mestu prosvetara koji nisu tvoj slucaj master diplome,probala bih da saljem i u UDIR pa da cujem odgovor,jer to ne moze da mi skodi.
Mada ja verovatno da mi kazu da treba da se popnem na Kilimandzaro da predam dokumenta i popunim søknadskjema-u ja bih i to probala

Dobijes od Nokuta ides dalje na UDIR...nemoj se baviti odgovorom unapred...probaj da vidis sta ce oni napisati...ali za to moras poslati dokumenta.Ako mozes u Nokut slati,salji i u UDIR.
Mi medicinari imamo samo SAK,ali da imamo i nesto posle SAK-a,slali bi i dalje u proces...pa neka mi oni napisu da mi nesto fali i sta mi fali...
Dakle,meni ni iz dzepa ni u dzep jer sam ja slucaj u sferi SAK-a ali da sam u sferi Nokut-Udir...slala bih bez razmisljanja,pa sta bude...Odbiju me,ok napisace zasto pa da vidim mogu li da ispunim te zahteve...
Srecno ljudi...i samo gurajte!
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)