Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9549567 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

delija_sever031

Član broj: 72551
37.19.108.*

+595 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.10.2013. u 21:27 - pre 141 meseci
Hebote kojom brzinom svetlosti se kod njih menjaju pravila sa novom vladom???!!! vec toliko detalja je poznato sta ce i kako biti menjano? e zato smo mi tu gde jesmo....kod nas bi do sad trajala proslava izbornih rezultata i obavestavanje sire i uze familije da se spreme za zaposlenje sad kad ujka zalegne na fotelju kao zamenik savetnika gradonacelnika za skrlksnsjnbv.....

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

Član broj: 153905

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?07.10.2013. u 21:53 - pre 141 meseci
Citat:
delija_sever031: Hebote kojom brzinom svetlosti se kod njih menjaju pravila sa novom vladom???!!! vec toliko detalja je poznato sta ce i kako biti menjano? e zato smo mi tu gde jesmo....kod nas bi do sad trajala proslava izbornih rezultata i obavestavanje sire i uze familije da se spreme za zaposlenje sad kad ujka zalegne na fotelju kao zamenik savetnika gradonacelnika za skrlksnsjnbv.....

hehehe ... sns pre izbora obeca kancelariju za brze odgovore ... a evo ni posle godinu dana nema kancelarije, a tek nema brzih odgovora ... samo lazu narod i daju im poslednju nadu ... dobro se secam reci mog profesora sa fakulteta (trenutno u penziji, Prof.dr.Vojislav Stoiljkovic-Masinski fakultet Nis): "Kinezi su danas tu gde jesu jer ne razmisljaju toliko dugo kao mi i zato mnogo brze donose odluke nego mi ... mi smo mala zemlja da razmisljamo o inovacijama, treba samo da kopiramo ono sto rade razvijenije drzave nego sto smo mi ..." ... e da su nasi politicari isli na vreme u skolu i nisu kupovali diplome u stare dane, znali bi da iskoriste ovu filozofiju koja je sigurno bliska i nekom "obicnom" coveku ... ali onda nebi bilo mesta za sva ona muvanja.

nego, mislim da ce mnogi od nas da se pre presele u Norge, nego sto ce srbija dobiti kancelariju za brze odgovore.

Odgovor na temu

BACALAO
student

Član broj: 298694
37.19.108.*

+22 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 08:19 - pre 141 meseci
Evo punom parom radi kancelarija za brze odgovore,ali za preseljenje u Norge..:)

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

Via: [es] mailing liste

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 08:33 - pre 141 meseci
@BACALAO ... hehehe ... kad bi ovi nasi usr_ni politicari zaposljavali neke ljude kao sto je pr.Mirjana sa ovog foruma, bilo bi i kancelarije za brze odgovore. Medjutim mnogi od njih neznaju ni da definisu rec kancelarija na srpskom jeziku, a ne da daju brze odgovore.

[Ovu poruku je menjao cvetanovicmarjan dana 08.10.2013. u 10:03 GMT+1]

Odgovor na temu

medicman

Član broj: 266486

+121 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 08:49 - pre 141 meseci
Pozdrav narode...
Nemojte se zaliti na nase politicare, ja im se zahvaljujem sto su me naterali da odem iz zemlje, zalosno je, ali je istina. I nisu oni krivi. Kakav smo narod, ni ne zasluzujemo da nas bolji vode. Nasli smo se. Bagra jedni, bagra drugi. Izvinjavam se unapred svima, ne zelim da vredjam, ali je po meni tako.
"Nisu krivi primitivci sto su pokupili mast,
Korov nikne gde god stigne, ma svaka njima cast,
Krivi smo mi..."

Nego da predjemo mi na stvari od kojih se zivi. :-)
Da organizujemo nesto za docek nove?

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 09:00 - pre 141 meseci
Citat:
medicman: Pozdrav narode...
Nemojte se zaliti na nase politicare, ja im se zahvaljujem sto su me naterali da odem iz zemlje, zalosno je, ali je istina. I nisu oni krivi. Kakav smo narod, ni ne zasluzujemo da nas bolji vode. Nasli smo se. Bagra jedni, bagra drugi. Izvinjavam se unapred svima, ne zelim da vredjam, ali je po meni tako.
"Nisu krivi primitivci sto su pokupili mast,
Korov nikne gde god stigne, ma svaka njima cast,
Krivi smo mi..."

Nego da predjemo mi na stvari od kojih se zivi. :-)
Da organizujemo nesto za docek nove?

Ako nas zoves da dodjemo kod tebe za docek nove 2014, mislim da ce vecina biti za :)

Sto se tice politicara, delimicno si u pravu. Tacno je krivi smo mi, ali da budemo jasni? Na glasanje ide oko 50% gradjana i ta polovina izglasa nase "slepe vodje" za kojih se cude i njihovi clanovi porodice: "koja im budala dade vlast"??? .... a ona druga polovina ne izlazi na glasanje jer nema za koga da glasa (svi su isti) tako da smo svi krivi.
Inace potpisujem onu tvoju: "ja im se zahvaljujem sto su me naterali da odem iz zemlje".

Odgovor na temu

BACALAO
student

37.19.108.*

+22 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 09:26 - pre 141 meseci
Citat:
cvetanovicmarjan:
@BACALAO ... hehehe ... kad bi ovi nasi usr_ni politicari zaposljavali neke ljude kao sto je pr.Mirjana sa ovog foruma, bilo bi i kancelarije za brze odgovore. Medjutim mnogi od njih neznaju ni da definisu rec kancelarija na srpskom jeziku, a ne da daju brze odgovore.

[Ovu poruku je menjao cvetanovicmarjan dana 08.10.2013. u 10:03 GMT+1]

Ajde sada , ispada da laskam ali to je moj neki subjektivni osecaj... mislim da bi mnogi aktivni ucesnici foruma 125% bolje vodili ovu olupanu zemlju,a Mirka naravno zaduzena za resor zdravstva :-)...ali to je sto je mnoge stvari su van domasaja nasih mogucnosti pa svako trazi neki svoj put,da ne kazem izlaz iz ove klopke..nazalost

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 09:54 - pre 141 meseci
Citat:
BACALAO: Ajde sada , ispada da laskam ali to je moj neki subjektivni osecaj... mislim da bi mnogi aktivni ucesnici foruma 125% bolje vodili ovu olupanu zemlju,a Mirka naravno zaduzena za resor zdravstva ...ali to je sto je mnoge stvari su van domasaja nasih mogucnosti pa svako trazi neki svoj put,da ne kazem izlaz iz ove klopke..nazalost

u srbiji si osudjen na borbu sa vetrenjacama i nasim mentalitetom. recimo da radis u nekoj drzavnoj firmi i da si na nekom polozaju i gledas kako svi zaposljavaju sestre od surakovog kuma a ti zbog morala i ideala ne mozes to da uradis. svi ce reci da si mamlaz da ne kazem neku grublju rec. ili budi kao oni ili budi ''slepac''. ovde su uglavnom ljudi koji su ''slepci'' u srbiji. recimo zaposljavanje preko veza i vezica je sahranilo i sahranice nasu privredu i industriju, polukvalifikovani ljudi uzimaju posao onima koji zasluzuju da rade, ljudi koji bi taj posao bolje radili sede kuci i uce norveski recimo. gde god moze ukrade se, struja se ne placa jer je skupa, voda, grejanje, ma sve je skupo i nemamo para a uplacuju se letovanja i zimovanja, vecina firmi ne uplacuje poreze i doprinose pa raznorazne minuse resavamo dodatnim zaduzivanjem. jednostavno dokle god je prisutan nas pogleda, srbijanski, na drzavu srbija ce ici dole u svemu. i tu nema neke velike pomoci.
Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

BACALAO
student

37.19.108.*

+22 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 10:23 - pre 141 meseci
Zokiruma-apsolutno tacno...

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 10:43 - pre 141 meseci

... evo da dopunim spisak (vi dodajte jos neke, ne mogu svih da se setim) ...

osim Mire, u kancelariji za brze odgovore mogao bi da radi i "zokiruma", "stefanko23", "delija_sever031", "medicman", "gogi77", "Nesh-co", "dakipro" ... e da i "isabeau917" - ona dolazi iz inostranstva pa bi mogla da bude savetnik "na" kancelariju za brze odgovore.

ja da se zahvalim ovim ljudima i da se izvinim onima koje nisam mogao odmah da se setim a ima ih jos ... inace tema je bila, kako Norvezani brzo donose politicke odluke a kako smo mi u Srbiji spori ... sns obecao kancelariju za brze odgovore, a ni posle godinu dana nista od kancelarije, a kamo li od brzih odgovora ... e za odgovore se ovim ljudima zahvaljujem.

p.s. nisam Vucic ali ja napravih kancelariju za brze odgovore ... plata vam je "pozlatila vam se" i "sluzite narodu" ... :)

Odgovor na temu

Boban 987
student
fakultet
Beograd

Član broj: 316731
*.dynamic.sbb.rs.

+63 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 11:00 - pre 141 meseci
Marjane, ne slazem se sa tobom... Ne mozes reci Vucic, sns, oni obecali i nisu ispunili. To ti je druze politika! Pogledaj pred SVAKE izbore ko sta obecava pa ces videti koliko se ispuni od toga. Njima je tek prvi mandat, prethodnima je bio dosta duzi, obecavali mnogo vise, i sta su uradili? Sem sto su prodali DRZAVU i oterali kvalitetne ljude iz svoje zemlje, a uskoro i nas, ja se nadam.... Veoma tuzno, ali u stvari, to je POLITIKA! A sada necemo vise o politici nego o nekim lepsim stvarima.
boban

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 11:25 - pre 141 meseci
Citat:
Boban 987: Marjane, ne slazem se sa tobom... Ne mozes reci Vucic, sns, oni obecali i nisu ispunili. To ti je druze politika! Pogledaj pred SVAKE izbore ko sta obecava pa ces videti koliko se ispuni od toga. Njima je tek prvi mandat, prethodnima je bio dosta duzi, obecavali mnogo vise, i sta su uradili? Sem sto su prodali DRZAVU i oterali kvalitetne ljude iz svoje zemlje, a uskoro i nas, ja se nadam.... Veoma tuzno, ali u stvari, to je POLITIKA! ;) A sada necemo vise o politici nego o nekim lepsim stvarima. :) :) :)

ma svi su obećavali "kule i gradove" i ja sam od onih koji kažu da su svi isti, međutim ovi su mi naaaaaaaaj smešniji jer su pre izbora truuubili da imaju rešenja za sve, na pitanje koja su to rešenja, sledilo je "prvo što ćemo uraditi, otvorićemo kancelariju za brze odgovore" ... zato to i spominjem, koliko smo mi brzi ... neću da spominjem obećanja za nova radna mesta, povećanje plate i ostalo (sve ono što sve stranke lažu narod u kampanji) ...

... ali ... e jos niko nije obećao kancelariju narodu? vidi sad ti to.

mogu da zamislim šta će tek oni ili neki drugi "pacijenti" da obećavaju za tri godine ... možda: mi znamo kako da više ne budete gladni. rešenje dajemo posle izbora a ono će onda glasiti: kada osetite glad, vi ustanite, malo prošetajte, uradite štooo više vežbi, popijte malo vode i nećete imati glad u narednih petnaest minuta. kada opet osetite glad, postupak ponovite.

... da podsetim, nadovezao sam se na sinoćne komentare kako su norvežani brzi i već imaju platformu o budućem radu vlade, a izbori bili pre mesec dana ... a ovi naši ni posle godinu dana ne otvoriše ni kancelariju ... šta treba da čekamo narednih 13godina jer su i ovi pre njih bili toliko na vlasti? mogu da zamislim šta će sve uraditi za 13godina(ako budu na vlasti) kad za godinu dana ne mogu otvoriti ni jednu kancelariju?

... neko je spominjao kako ima problem jer su norvezani spori ali dostižni (sto se tice papirologije i cekanja odgovora), možeš da zamislis koliko su onda ovi naši brzi.

Odgovor na temu

Boban 987
student
fakultet
Beograd

*.dynamic.sbb.rs.

+63 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 11:41 - pre 141 meseci
Norvezani su u sustini glupi ljudi, zato i jesu tu gde jesu.... ))) Nasi su uvideli da je kancelarija za brze odgovore glupa stvar jer zahteva nekoliko rodjaka, nekoliko velikih plata itt. i onda nema potrebe to da se radi u vreme krize.(a i ujedno ona parola, zaHebi rodjaka... hahhaah) Vidis da se uvode sada novi porezi, skracuje plata za 20%,25%, kako kome. Sto kazu neki, danas je u Srbiji, zemlji Hajduchiji, luksuz imati platu 60 000.
Nije nase da vodimo tu politiku, nase je da odemo odavLe.
boban

Odgovor na temu

Boban 987
student
fakultet
Beograd

*.dynamic.sbb.rs.

+63 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 11:43 - pre 141 meseci
Pogledajte gde ide nasa zemlja... I recite da li zelite da zivite u njoj. Pogledajte klip na kraju clanka. Ja sam umro od smeha.
http://www.kurir-info.rs/prije...eginica-clanak-1023147#rubrike
boban

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.helsenord.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 12:24 - pre 141 meseci
Citat: " 11. Heve kravet om botid for permanent oppholdstillatelse fra tre år til fem år. "

Ovo nije ok...znaci stalna dozvola umesto za tri godine...bice za pet godina...To je promena!!!!
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)

Odgovor na temu

cvetanovicmarjan
Vranje-Aleksinac-Beograd

+28 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 12:38 - pre 141 meseci
Citat:
Mirjana Savicic: Citat: " 11. Heve kravet om botid for permanent oppholdstillatelse fra tre år til fem år. "

Ovo nije ok...znaci stalna dozvola umesto za tri godine...bice za pet godina...To je promena!!!!

Miro to je sve zbog tebe. :)
Namestila ti ona debela kolegenica. Nedavno si rekla da ces uskori da dobijes stalni boravak i da ti posle toga ne mogu nista. Debela ce jos uvek da te cima ... p.s. mozda tebe to ne kaci ... nebrigaj.

Odgovor na temu

pan 1

Član broj: 239146
*.dynamic.sbb.rs.

+94 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 12:38 - pre 141 meseci
E da znas da bi 'ova' bila dobra da izracunava porez u Norge!!!

Kod nje je 9*6= 48 ! ! !

Ha ha ha, bas se nasmejala!

Pozz.

Odgovor na temu

jedy023
Zrenjanin

Član broj: 79183
109.94.122.30

+304 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 13:02 - pre 141 meseci
Citat:
Boban 987: Marjane, ne slazem se sa tobom... Ne mozes reci Vucic, sns, oni obecali i nisu ispunili. To ti je druze politika! Pogledaj pred SVAKE izbore ko sta obecava pa ces videti koliko se ispuni od toga. Njima je tek prvi mandat, prethodnima je bio dosta duzi, obecavali mnogo vise, i sta su uradili? Sem sto su prodali DRZAVU i oterali kvalitetne ljude iz svoje zemlje, a uskoro i nas, ja se nadam.... Veoma tuzno, ali u stvari, to je POLITIKA! ;) A sada necemo vise o politici nego o nekim lepsim stvarima. :) :) :)

Vidim da si student.pa si i valjda mladja generacija,Svi su bili na vlasti/Ne moj zaboraviti da je bas taj Vucic zatvorio b92 gde je navodno usla voda u koasilni kabl?
Inace znam da ovo nije forume politike,ali ovde treba da se ocisti sve i staviti potpuno nove ljude,ali tro se nikada u zemlji Srbiji nece desiti..
A mlade i kvalitetne ljude iz ove Srbije se tera generacijama,Teralo ih pre Slobe (sada i dalje Dacic vedri i oblaci),pa radikali (Nikolic,Vucic,Jorgovanka),pa Depos onaj kobajagi 5 .oktobar,pa onda Tadic,i sda opet Nikolic.
Sve treba poslati u penziju i dati im po 13 hiljada pa neka zive.

Ima jedna istina za koju sam nedavno cuo,a ona glasi"UCITE SKOLU DA NE RADITE,I STVARNO
TOLIKO LJUDI SA FAKULTETSKOM DIPLOM U ZEMLJI SRBIJI NE RADE"

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.rito.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 13:07 - pre 141 meseci
Citat:
cvetanovicmarjan:
Citat:
Mirjana Savicic: Citat: " 11. Heve kravet om botid for permanent oppholdstillatelse fra tre år til fem år. "

Miro to je sve zbog tebe.
Namestila ti ona debela kolegenica. Nedavno si rekla da ces uskori da dobijes stalni boravak i da ti posle toga ne mogu nista. Debela ce jos uvek da te cima ... p.s. mozda tebe to ne kaci ... nebrigaj.

Kontam Marjane da me ne kaci...za dva meseca predajem za stalnu dozvolu...verovatno se sve promene odnose od 15.septembra mada sve je moguce...ko ce ga znati...
Inace,momci,politika i to srpska na forumu za emigraciju u Norvesku pa bas i ne nalazi neko mesto...
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)

Odgovor na temu

zokiruma
Hammerfest

Član broj: 307537
85.112.155.*

+318 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?08.10.2013. u 13:17 - pre 141 meseci
Citat:
Mirjana Savicic:
Citat: " 11. Heve kravet om botid for permanent oppholdstillatelse fra tre år til fem år. "

izem ti promenu

ako je ovo najgore sto moze da nas strefi onda nema problema , sigurno da je lakse dobiti posle 3 godine stalnu dozvolu i sve sto ide uz to od mogucnosti da radis bilo koji posao, pomoc nava, nema petnjavinje sa UDI,... ali sacekacu ako treba i 5 godina

mada kazu od 3 do 5, znaci mozda i ostane 3, ali iskreno mislis da bas sa ovim nece zuriti, imace oni vecih problema

kako kazu omoguci ce prodavnicama da rade i nedeljom pa eto dodatnog posla za ove nase ''CURANE'', taman ce morati da zaposle jos radnika, cisto sumljam da ce se norvezani i ostali skandinavci otimati da rade nedeljom, meni je najsmesnije ovo sa NRK i placanjem pretplate, pa kao kod nas, samo norvezan placaju i kukaju a mi u srbiji kukamo i ne placamo

proci ce jos vremena dok se ne oformi vlada i odrede ministri ali je genijalno sto lepo imas na netu crnu na belo ceo program za sledece 4 godine, makar one najvaznije tacke

ko zna mozda naprave i neku prugu ovde na severu, sve su se nesto ugrejali sa ovaj transport

ovaj link sa buducom starletom je zlata vredan, svuda moze da ugradi silikon tuda svuda ali pamet malo teze mada je ionako dovoljna obrazovana da zna da je 9*6=48 kada OROO leti iznad Kipa Slobode u Valjevu na pocetku prvog svetskog rata 1934 uzivajuci u cistom H2O razmisljajuci o Sfingi pola zeni pola ribi sa visine od 2000m pa 25% nize (posto OROO ne zna da izracuna koja je to visina razbio se o more).

Verdens Ende vil komme som en lettelse for oss

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9549567 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.