Citat:
Goxy pfc:
Citat:
Mrikica90:
Citat:
Goxy pfc:
Pozdrav za koleginicu.Meni su rekli a i logicno mi je da se ne moze nauciti za bergen ukoliko se ne zivi gore bar god dana.Dakle ovde da se nauci jezik fino ali za bergen moras da zivis gore.Ali ne priznaju vise za sestru-tehnicara,sad mozemo samo kao bolnicari godinu dana i posle toga mora drzavni i bergen i za to,dakle imamo godinu dana dapolozimo Bergen pa onda da se bacimo na nostrifikaciju
Aha, tako stvari stoje. A koliko onda vremena jos treba da se nostrifikuje?

Moj drug u svedskoj trenutno uci za nostrifikaciju i trebace mu nekih 5 meseci...ali to sve zavisi od stepena znanja jezika i poznavanja medicine..ali ne bi trebalo vise od godinu dana zivota to da uzme

3 puta se moze izlaziti na polaganje(tako je u Svedskoj a verujem da je i ovde tako)ako ne polozis posle treceg to je to..

Sto se tice da li je deficitirano ili ne:Svi bi u Oslo,tamo je mozda malo teze naci posao ali Norveska nije bas mala
Hvala puno, tako sam nesto manje vise i ocekivala.

Ma meni stvarno nije prioritet Oslo, ja se samo brinem da li ce biti bilo gde mesta za nase ljude koji se odluce za taj korak. Vec sam napisala negde, moze i Oslo, moze i nesto kilometrima od Osla, moze sever, moze jug, grad, selo, bilo sta, posle se mozda moze napredovati, ali samo da ne sedim tamo za dz. Obradovala me ova vest posle one da im bas i ne fali lekara. Hvalaaaaaaaa!