Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9552240 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cveyoni

Član broj: 226810

+94 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 14:50 - pre 149 meseci
Citat:
Mirjana Savicic:
Dolazis prvi put,na intervju si i nude ti da ti napisu na ugovoru 80% ali ces raditi 30% u stvarnosti tipa samo vikende i ne moze vise od toga...ili moze malo vise ali ne 80%.Ali eto hoce da ti daju ugovor koji prolazi u UDI-u.
Sta kazes tada (na norveskom)?
PS.Pisem ovo kako bi se skratilo vreme i ne gubilo isto jer za tebe kao novajliju je to cesto puno za objasniti a i nisi upoznat sa svim pravilima...
Jeg takker mye at du vil gi meg en slik arbeidskontrakt så at jeg kan få arbeidstillatelse,men det som kommer til å bli et problem er lønnslipp.UDI krever 3 siste lønnslipper ved neste fornyelse og de skal se at jeg ikke har lønn som tilsvarer en 80% stilling som er blitt skrevet på kontrakt.Dette vil skape problemer for meg så jeg må ha både kontrakt og lønn på 80%.Dette stiller UDI som et krav.Hvis du har en sånn mulighet for meg,takker jeg så mye.

To se mora razjasniti kako bi oni skontali da ugovor i plata moraju da odgovaraju jedno drugom,za produzetak dozvole.Mnogi ne znaju nikakva pravila,mislim na sefove,a oni koji znaju znaju da ti treba 80% ali misle da plata nema nista sa tim,i da mi ne predajemo te isecke od plata u policiju.Zato voditi racuna o tome!!!

Kada to kazete,obavezno ukljucite i mlatarenje rukama,dace efekta 100 % :-)
PS.Mi nismo Srbi sa Kosova,mi smo Srbi,odakle god dolazili,iz Ruskog sela,Gnjilana ili Kladuse,mi smo Srbi :-)

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.37.202.84.customer.cdi.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 14:59 - pre 149 meseci
Sta oces,Cvele,srce moje...Opet te boli glava,a?Pazi od koga uzimas lekove,opet ce da ti se smuti...
Cim ga zaboli glava ode u drugu dimenziju...
Ovi iz Ruskog Sela vole da gestikuliraju dok pricaju.I tako kada mlatis,punu paznju dobijas,ko ne slusa ti ga zakacis rukama po usima dok mlatis oko sebe pricajuci
Naime,momci me ubili od zezanja u skoli sto gestikuliram dok pricam...ali daje to efekte...vidis daje...he he!!!

MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 15:17 - pre 149 meseci
Cvele i ja u saradnji sa bracom sa Filipina
Slicica:

MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

mihaleks
Aleksandar Mihaljev
Ki.-Oslo-Edmonton-Dablin

Član broj: 206551

Jabber: mihaleks

+216 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 15:18 - pre 149 meseci
[/quote]

E to je ta problematika norveskog turnusa u zdravstvu :) :D .Dakle,da bi dobili dozvolu nama treba 80%.A oni kazu imamo 20%,ali cemo ti napisati na ugovoru 80% kako bi ti dobio dozvolu.Sta se desava u praksi u tom slucaju?Ima vise opcija i sve zavisi na koliko je ugovor.Ako ti daje ugovor na godinu dana takav i ti dobijas extra smene i popunjavas tu prazninu od 20% do 80%,nema nikakvih problema i kod produzenja tj.dobijanja sledece dozvole,predaces uz svu ostalu dokumentaciju i 3 poslednja isecka od plate u kojima ce oni videti da iznos koji ti zaradjujes odgovara procentu koji je napisan u ugovoru tj.80%.Ali ako ti je ugovor na 3-6 meseci,i ti mozes da radis SAMO 20%,bez obzira sto ti je na ugovoru napsiano 80%,onda si u problemu kod produzenja dozvole jer predajes tri poslednja isecka od plate na kojima ce oni videti da tvoja zarada odgovara samo za tih 20%,a ne za 80% koliko je napisano u ugovoru.I tada imas problem.Zato i jesu uveli ta tri isecka od plate da bi oni imali uvid da li ti zaista radis onoliko koliko ti pise na ugovoru.To je nesto sto mi moramo da vodimo racuna kada se zaposljavamo,i sto treba dobro da znamo da objasnimo na intervju ako nam se nudi nesto tako.I treba voditi racuna.Tijana je imala takvu identicnu situaciju.Dali su joj ugovor na 80-100%,tj.napisali godisnju platu koja odgovara 100% stillingu na ugovoru,kako bi dobila dozvolu a mislili da je koriste kao tilkalingsvikar...E tada je problem kod produzenja.Prvu dozvolu ces dobiti bez problema ali sta posle...Onda je objasnila sefici zasto ona mora da radi minimum 80% jer to mora da se pokrije platom kako bi UDI produzio dozvolu.To je nesto sto nama niko ne objasnjava kada dodjemo ali je jako vazno jer to je to "plivanje kroz sistem turnusa stvaran procenat rada i napisan procenat na ugovoru".Dakle voditi racuna o tome i to MNOGO!!!
Lepo je sto neko hoce da ti ucini da dobijes dozvolu ali takodje moras da imas dozvoljnu zaradu na lønnslipp-u kako bi ugovor i isecak od plate bili u saglasnosti i ti dobio produzetak dozvole.[/quote]
Hipoteticko pitanje. Ako neko vec radi 50% u praksi sa 80% na papiru i odradi ta svoja tri meseca on ne moze da dobije produzenje dozvole za rad. A pitanje bi bilo kad bi opet mogao da pocne da radi, za 6 meseci ili???

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 15:28 - pre 149 meseci
Mihaleks,nema toga u praksi.Ako ne mozes na lønnslippu da pokrijes 80% tj.da imas platu u tom iznosu,ni ne prihvatas se tog posla.Svi traze platu od 80-100% kako bi ziveli i imali sredjenu situaciju za pocetak.Tu nema kalkulisanja.Procenat nije bitan samo kod sezonskog posla sto se zdravstva tice.Prosto u praksi to ne radis.Ti ako dobijes ugovor samo na tri meseca,tebi pre dodje vreme za slanje novih papira za produzetak nego sto ti i stigne prva dozvola,cesto...jer su spori.Taj slucaj sada ima Tijana.Treba da produzava dozvolu a ceka jos na dobijanje prve dozvole. .Spori su i to je to.
Dakle,prakticno gledano MORAS da spajas platu i procenat.A i zivotno sa aspekta troskova,svi koji su faglærti ovde su nosioci tj.na ledjima nose porodice cele,i njima ni tih 50% nista ne znaci.Moraju imati celu platu da bi ziveli kao ljudi.
Prosto ako se naidje na takav slucaj,tu ne treba kalkulisati,mora se nazalost odbiti ali na vecini mesta se ima mogucnost za extra vaktove i to bude 100%,ali ima i izuzetaka...
PS.Ako dobijes ugovor na samo 3 meseca za sledeci produzetak sanse nema da imas 3 isecka od plate jer ne moze da ti se uplati plata dok ne sredis dozvolu pa onda skattekort (ceka se 2-4 nedelje),i sve to traje...tako da za ugovor od 3 meseca tu imas samo sredjivanje papira i jedan lønnslipp ako si te srece...To je sve njihova administracija i to tako ide...Ali ima i takvih situacija,pominjem Tijanu zato sto ona prolazi bas sada kroz jednu takvu situaciju...
Pravilo broj jedan-juris saglasnost izmedju napisanog i stvarnog sto se procenta i plate tice.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 15:34 - pre 149 meseci
O ovome smo pricali ranije na forumu ali evo jedna slicica crn na belo je najbolje uvek slikana u policijskoj stanici u Tromsu.
Dakle,ako nemas regularan opphold tj.cekas izmedju dve dozvole na produzenje,nemoj narucivati karte avionske i putovati...kako bi izbegao probleme na granici.
Evo slicica:

Ne znaju oni da li ti cekas i sta cekas,sacekaj da dobijes produzenje dozvole pa putuj,igumane.To je najsigurnije...
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

denyluche
farmaceut

Član broj: 310052
*.cpe.vektor.net.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 20:35 - pre 149 meseci
Poštovani,
da li ima nekog diplomiranog farmaceuta, koji je skoro otišao u Norvešku? Sakupljam papire, pa imam neke nedoumice šta mi sve treba za licencu. Na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu izdaju potvrdu o položenim ispitima na jednoj strani sa brojem teorijske i praktične nastave (npr 6+2) ili program studija na 70strana. Da li je moguće da mi treba ovaj veliki dokument+prevod kod sudskog tumača=700evra. Ako mora, šta da se radi, ali ako baš ne mora...
Molim da mi se javi neko, ko je skoro prošao to.
Danijela

Odgovor na temu

denyluche
farmaceut

Član broj: 310052
*.cpe.vektor.net.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 20:37 - pre 149 meseci
[quote]Jocaendo:
Citat:
denyluche:
Citat:
Jocaendo:

Vec koliko sutra uzecu taj papir od sefice i gledati da posaljem to SAK-u.
Ima li neka posebna søknad skjemma za trazenje ili samo propratno pismo?
Mislim pitam a jos nisam ni proverio na SAK-u... hehehe...sada cu da okrenem stranicu...

Zavrsavam Novesku Vozacku za par nedelja..zavrsio sa voznjom pa ostaje polaganje teorija i voznja...nadam se da ce se do marta zavrsiti pa da kupim neko auto :D

A GDE JE PECAT???`:D :D :D

KOliko košta učenje vožnje i polaganje vozačkog? Za koliko vremena se može odraditi?

Mozes da ga zavrsis za 2 meseca. Sve zavisi kad vozis. Ako vozis leti trajace ti godinu dana :D Posto moras cekati mørkekjøring i glatkjøring a to je jesen-zima.
Zavisi koliko casova vozis, ako si dobar i imas vec vozacku a stariji si od 25 god nece ti trebati trafikalt grunnkurs koji je 3.900 kr.
Odvozices par kjøretimer , ja sam recimo 6 imao pa krenuo na program. Cas kosta 620 kr ali varira od mesta do mesta.

Kjøretime- 620 kr
Mørkekjørinngkurs- 1.600 kr
Glatkjøringkurs- 4.235 kr
Motorvei- 2610 kr
Forbikjøring- 1135 kr
Føstehjelpkurs- 575 kr
Teorikurs inkl.arbeidsbok - 1.900 kr

plus dodatak

Leie av bil til føreprøve- 1.900 kr
Teorieksamen- 520 kr
Praktisk føreprøve- 920 kr
Utstedelse av førerkort med bilde- 305 kr

Mozda sam nesto propustio ali mene izlazi oko 22.000 kr plus nesto preko...

Hvala puno!

Odgovor na temu

M.A.D.
Oslo, Norveska

Član broj: 312318
*.79-161-75.customer.lyse.net.

+4 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 20:46 - pre 149 meseci
Da li neko zna koliko se krecu kursevi norveskog jezika u Norveskoj. Koja je najbolja varijanta i po mogucstvu jeftinija. Posto sam cuo da su kursevi oko 1000eura. I sta se uci? På vai? stain på stain? Pozz

Odgovor na temu

stavasbriga
Norge

Član broj: 146243
*.215.65.144.getinternet.no.

+61 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 21:05 - pre 149 meseci
Cijena jednog časa je 100-120 NOK. Na Folkeuniveristetet På vei traje 3x45 časova iliti oko 16 000 NOK. Stein på stein 2x45 časova liti 10500 NOK. Jedan čas traje 45 min.

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 21:12 - pre 149 meseci
Najpametnija varijanta je da se predju dva nivoa ili tri najbolje u Srbiji.To je puno jeftinije,kako god u skoli ili sa privatnim profesorom.Onda dodjes ovde i spreman si nakon par meseci za NP3,ako si stvarno radio,ali ako nisi spreman preko skajpa uzmes profesorku iz Srbije koja ce ti mnogo brze i bolje objasniti i polozices NP3.To ti je vazno i za papire jer to predajes za stalnu dozvolu.Ti svakako radis ovde,bilo ko i svaki dan koristi jezik...za vecinu slucajeva.I to je najjeftinija opcija.

Njihove skole...grupe nisu male,sporo se radi,nekvalitetno u odnosu na nase profesore i tempo i nacin rada.To je moje misljenje e sada ako neko zeli da ide varijantom da skuplja 250 casova u Norveskoj a da ne polaze ispite to ima da ga kosta i 30.000 kruna sto je 4 000 evra i to je suludo raditi,ali pooootpuno suludo.Treba koristiti nase profesore,komunikaciju kada dodje ovde,i NP3 ce imati u dzepe.Za Bergen test treba vise rada,ali tada tek ne pomazu njihove skole.Ogromna razlika u kvalitetu rada izmedju nasih i njihovih profesora.A cena da se smrznes ovde u Norge...cemu i zasto kada moze bolje i jeftinije!!!!!
Ja sam u Srbiji presla 3 nivoa za 900 eura.Kada sam dosla u Norge,uzela sam profesorku na skajp malo 1,5 sat je bio 80 kruna (10 eura tada).I polozila NP3.Kasnije nakon 1,5 godinu Bergen test,ali se spremala sama.
Da sam jurila svih 250 casova i da je to trebalo placati lepo bi me oderali a sto bi me oderali nije to vec sto nije dovoljno dobar nivo nastave,nije to taj kvalitet,sporo je previse.To je ogromna mana.
Ali svako bira sebi put kako ce uciti jezik.
Na severu po manjim mestima je ta skola jezika za dzabe...ali u 95% Norge se placa iz licnog dzepa.

Odgovor na temu

M.A.D.
Oslo, Norveska

Član broj: 312318
*.79-161-75.customer.lyse.net.

+4 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?27.02.2013. u 22:03 - pre 149 meseci
Hvala Miro na info. Ja imam På vai i stain på stain i poceo sam sam da radim. Ok je za sad. Dosta mi pravi problem engleski. Jer cim zapnem ja se potpomazem njime. Mislim na konverzaciju. Mozes li mi dati, poslati kontakt profesorke na pm sto je radila sa tobom preko skaypa? Ja cu svakako pokusati da predjem makar prvi nivo sam i cuo bi se sa njom da mi objasni neke stvari. Unapred hvala.

[Ovu poruku je menjao M.A.D. dana 28.02.2013. u 00:12 GMT+1]

Odgovor na temu

surbat
kokk
Serbia

Član broj: 188377
*.connect.netcom.no.

+14 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 09:03 - pre 149 meseci
Citat:
Nesh-co:
Da li za dozvolu moze da aplicira neko treci u moje ime UDI-u?
Hipoteticki, ja dobijem 100% stilling Ugovor, sve uredno, uplatim taksu, zakazem termin i sve papire prosledim trecem licu (znaci ne ja odnosno zena i ne poslodavac) da li je to moguce i da li je onda potrebno to trece lice ovlastiti na neki nacin? Poenta je zavrsiti to iz Srbije do pocetka rada, da bi se izbego odlazak samo zbog predaje papira.
Kazem hipoteticki jer je moguca jedna takva varijanta, a jos uvek nemamo Ugovor u rukama. Pocetak Ugovora bi bio juna, a nesto mi se ne cima taj poslodavac da mi on nosi papire i zavrsava dozvolu.
Izbego bi ambasadu, jer iz prethodnih iskustava ljudi ispada da to moze trajati predugo. Idealno bi bilo da to moze da uradi neko treci, koga imam, ali ne znam da li moze.
Da li je neko imao takvu situaciju?

Pozdrav. Ja sam imao takvu situaciju. Skenirao sam dokumenta i poslao u Nor. Zet je u moje ime predao papire. Ja sam samo napisao na parcetu papira punomoc i ispunio semu za punomoc. Nije tacno da ne moze. To je bilo 2011g u feb. Dobio sam vizu, doduse sezonska.

Odgovor na temu

mihaleks
Aleksandar Mihaljev
Ki.-Oslo-Edmonton-Dablin

Član broj: 206551

Jabber: mihaleks

+216 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 09:36 - pre 149 meseci
Dvojno mađarsko državljanstvo moći će da dobiju i supružnici Mađara van matice koji nemaju mađarske pretke, pod uslovom da znaju mađarski jezik i žive najmanje pet godina u braku, objavio je „Mađar so“.
http://www.gradsubotica.co.rs/...h-madara-dvojno-drzavljanstvo/

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

*.static.customer.pronea.no.

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 09:45 - pre 149 meseci
Citat:
M.A.D.:
Hvala Miro na info. Ja imam På vai i stain på stain i poceo sam sam da radim. Ok je za sad. Dosta mi pravi problem engleski. Jer cim zapnem ja se potpomazem njime. Mislim na konverzaciju. Mozes li mi dati, poslati kontakt profesorke na pm sto je radila sa tobom preko skaypa? Ja cu svakako pokusati da predjem makar prvi nivo sam i cuo bi se sa njom da mi objasni neke stvari. Unapred hvala.

[Ovu poruku je menjao M.A.D. dana 28.02.2013. u 00:12 GMT+1]

Ja sam nju vec pitala da li mogu da stavim njeno ime na ovaj forum pa ako ima zainteresovanih da je kontaktiraju ali je odbila to zbog prebukiranosti i pored drzanja casova radi sa Norvezanima na raznim projektima tako da to je situacija sa njom ali pored nje ima jos dosta profesora koji su ovde napisani na forumu i koji se mogu kontaktirati pa vrati se malo unazad.Zao mi je sto ti ne mogu pomoci u vezi moje profesorke,ali nije do mene.

Odgovor na temu

mada77
Marko Dimitrijevic
Torlak
Beograd

Član broj: 298710
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+64 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 09:58 - pre 149 meseci
Ljudi ajde mala pomoc!
Ko je slao papire u NOKUT za koliko ti stigne onaj prvi odgovor?
Na sajtu pise u okviru od mesec dana!
Ja sam poslao papire 15.01. ajd racunam da su papiri stigli u No za desetak dana, ali evo prodje mesec dana a od odgovora nista!?
Nema panike ali eto zanima me!

Odgovor na temu

milan.dukic3
Nezaposlen

Član broj: 312454
*.dynamic.isp.telekom.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 10:06 - pre 149 meseci
Ljudi sjajni ste pratim vas i upijam i zapisujem informacije Ima tako azurnih ljudi na forumu koji nesebicno dele informacije i to me bas raduje !

Odgovor na temu

jedy023
Zrenjanin

Član broj: 79183
212.178.231.49

+304 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 10:27 - pre 149 meseci
Citat:
mihaleks:
Dvojno mađarsko državljanstvo moći će da dobiju i supružnici Mađara van matice koji nemaju mađarske pretke, pod uslovom da znaju mađarski jezik i žive najmanje pet godina u braku, objavio je „Mađar so“.
http://www.gradsubotica.co.rs/...h-madara-dvojno-drzavljanstvo/

o ovoj temi sam ja jos pre 3 meseca pisao,ali mi niko nije verovao,eto sada verujete....
Ima jedna istina za koju sam nedavno cuo,a ona glasi"UCITE SKOLU DA NE RADITE,I STVARNO
TOLIKO LJUDI SA FAKULTETSKOM DIPLOM U ZEMLJI SRBIJI NE RADE"

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 10:47 - pre 149 meseci
Ajde da probamo da stavimo ovako dok ne skeniram (zeza me skener),evo par primera zadataka iz medikamentregninga.Za Jocu i Bambija...da na vreme pocnu sa vezbanjima.
Primer sa fasitom:
http://www.su.hio.no/adm/eksamen/Medikament_140803_heltid.pdf

Drugi primer za vezbanje je:
http://www.hinesna.no/system/f...eksamen%203,%20kull%202008.pdf
Dalje...
http://student.hib.no/eksamens...kamentregning_fasit_230412.pdf
Dalje:
http://www.su.hio.no/adm/eksamen/medikament_2002-03-ORD.htm
Dalje...
http://student.hib.no/eksamens...kamentregning_fasit_170412.pdf

Jos jedan test...
http://student.hib.no/eksamens...kamentregning_fasit_060611.pdf

Dakle,kopiraj ove testove i na netu imas jos puno ovakvih da nadjes i to je ta prica oko vezbanja,ponovi prvo koliko cega ima 1 g,mg,mikrogram...litar,mililitar i slicno,procente i mg/ml...od toga pocni,pozajmi knjigu od kolega sa posla ima sigurno neko od sykepleiera jer to svi moraju da prodju,i skini te formule koje su potrebne nema ih tako puno,sve se svodi na Styrke,Mengde,Dose i ako budete u Oslu morate ici po formulama a ako budete u Bergenu mozete i logiku da koristite pored formula,jer tamo je bitan rezultat.

[Ovu poruku je menjao Mirjana Savicic dana 28.02.2013. u 11:58 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mirjana Savicic dana 28.02.2013. u 11:58 GMT+1]

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
Beograd

+1056 Profil

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?28.02.2013. u 11:17 - pre 149 meseci
A za nase koji su u Srbiji pa hoce da vezbaju ove zadatke jer to ceka sve na ovom putu nasem u zdravstvu evo par formula:
M= D : S (mengde)
S= D : M (styrke)
D = S x M (dose)
1 % = 10 mg/ml (mnozis sa 10 kada ides iz procenta u mg/ml)
1 mg/ml = 0,1 % (delis sa 10 kada ides iz mg/ml u procenat)

Sp x Vp = Sf x Vf (styrka poznatog rastvora puta zapremina poznatog rastvora jednaka je styrki nepoznatog rastvora puta zapremina nepoznatog rastvora).Kod ovih zadataka o rastvorima treba dobro citati zadatak i svaka rec je vazna i igra ulogu.

Polazna tacka je naravno da
1 kg = 1000 g
1 g = 1000 mg
1 mg = 1000 mikrograma
1 litar = 1000 ml

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 9552240 | Odgovora: 21067 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.