Dolazis prvi put,na intervju si i nude ti da ti napisu na ugovoru 80% ali ces raditi 30% u stvarnosti tipa samo vikende i ne moze vise od toga...ili moze malo vise ali ne 80%.Ali eto hoce da ti daju ugovor koji prolazi u UDI-u.
Sta kazes tada (na norveskom)?
PS.Pisem ovo kako bi se skratilo vreme i ne gubilo isto jer za tebe kao novajliju je to cesto puno za objasniti a i nisi upoznat sa svim pravilima...
Jeg takker mye at du vil gi meg en slik arbeidskontrakt så at jeg kan få arbeidstillatelse,men det som kommer til å bli et problem er lønnslipp.UDI krever 3 siste lønnslipper ved neste fornyelse og de skal se at jeg ikke har lønn som tilsvarer en 80% stilling som er blitt skrevet på kontrakt.Dette vil skape problemer for meg så jeg må ha både kontrakt og lønn på 80%.Dette stiller UDI som et krav.Hvis du har en sånn mulighet for meg,takker jeg så mye.
To se mora razjasniti kako bi oni skontali da ugovor i plata moraju da odgovaraju jedno drugom,za produzetak dozvole.Mnogi ne znaju nikakva pravila,mislim na sefove,a oni koji znaju znaju da ti treba 80% ali misle da plata nema nista sa tim,i da mi ne predajemo te isecke od plata u policiju.Zato voditi racuna o tome!!!
Kada to kazete,obavezno ukljucite i mlatarenje rukama,dace efekta 100 % :-)
PS.Mi nismo Srbi sa Kosova,mi smo Srbi,odakle god dolazili,iz Ruskog sela,Gnjilana ili Kladuse,mi smo Srbi :-)