Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem oko timer-a

[es] :: .NET :: Problem oko timer-a

[ Pregleda: 3060 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
217.65.192.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Problem oko timer-a08.08.2007. u 19:33 - pre 175 meseci
Zanima me da li je moguce i kako da timer ima korak mikrosekundu?

hvlala unapred
 
Odgovor na temu

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.34.eunet.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Re: Problem oko timer-a08.08.2007. u 23:18 - pre 175 meseci
Ja mislim da ne može toliko brzo da ide, bezobzora dal si ga postavio da "radi" na tolki interval...

Možeš da napraviš u novom thread-u neki loop pa da pozivaš to što hoćeš da pozivaš odatle ali opet bi morao da staviš neki minimalni sleep() da se ne bi opteretio procesor maksimalno...

 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
*.kalik.info.

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Problem oko timer-a09.08.2007. u 01:02 - pre 175 meseci
Pa ajde ako imas konkretnu ideju ti postavi, HVALA
 
Odgovor na temu

PeraKojovic
Petar Kojovic
Novi Sad

Član broj: 95569
Poruke: 56
*.ns.ac.yu.



Profil

icon Re: Problem oko timer-a09.08.2007. u 07:20 - pre 175 meseci
Pozdrav,
pod Windows-om je NEMOGUCE kontrolisati dogadjaje ispod 10-tak ms na jacim masinama,
ali, uz prelazak u drugi i treci krug windows-ove zastite memorije i resursa (ciraj: napraviti
drajver) je moguce dobiti i preciznije tajminge. Sto se tice otvaranja novog treda, loop-inga
u njemu i sleep-a, JAKO se gubi preciznost...


Pera
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Problem oko timer-a10.08.2007. u 06:49 - pre 175 meseci
skoro offtopic ali zasto ti treba mikrosekunda?
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
217.65.192.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Problem oko timer-a13.08.2007. u 10:31 - pre 175 meseci
Pa nije problem da bude i desetak mikrosekunde, treba mi da drajvujem koracni motor preko paralelnog porta, zbog brzine okretanja.


Hvala vam na savetima ali ja nista konkretno jos nisam procitao.

[Ovu poruku je menjao bciric dana 15.08.2007. u 01:11 GMT+1]
 
Odgovor na temu

PeraKojovic
Petar Kojovic
Novi Sad

Član broj: 95569
Poruke: 56
*.ns.ac.yu.



Profil

icon Re: Problem oko timer-a14.08.2007. u 10:16 - pre 175 meseci
Pozdrav,
Napises program u C++ i imaces oko 10 do 20 milisekundi precizan tajmer.
Znaci, konkretno, odgovor na tvoje pitanje je: tesko (skoro nikako) mozes napraviti
tajmer na mikrosekundu u Windows OS-u, a relaivno lako mozes napraviti desetak
milisekundi uz podesavanje prioriteta izvrsavanja tvog programa/procesa!

Ali, pravo resenje je da preko paralelnog ili serijskog porta saljes komandu nekom
malom hardveru (mikrokontroleru) koji moze u mikrosekundama da kontrolise
step (koracni) motor.

Pera
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
*.kalik.info.

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Problem oko timer-a15.08.2007. u 00:13 - pre 175 meseci
pa upravo tako i radim, koristim pic16f84, ali mi sporo okrece motor zbog windows timer-a

da li moze nekako da se ubrza, i u kom jeziku postoje one naredbe wait (mikrosekunde)
 
Odgovor na temu

PeraKojovic
Petar Kojovic
Novi Sad

Član broj: 95569
Poruke: 56
*.ns.ac.yu.



Profil

icon Re: Problem oko timer-a15.08.2007. u 08:27 - pre 175 meseci
Cekaj malo,
nesto je tu dosta pobrkano, ili ti ne znas da objasnis.

sa PC-ja posaljes komandu PIC-u tipa, okreni motor 100 koraka u jednom pravcu.
Za to slanje komande, slazes se, ne trebaju mikrosekunde. Pa onda PIC vozi motor po mikrosekundama
tih 100 koraka.
Dakle, povratna sprega (ako je uopste imas, a ne moras da je imas kod koracnih motora), je
na samom PIC mikrokontroleru. PC i njegov tajmer tu nemaju veze. Sve sto se odigrava, kao i
dogadjaji na koje motor eventualno treba da odreaguje, mora da se resi na PIC-u. PC je tu
samo kao komandni centar (nesto kao SCADA).
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
217.65.192.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Problem oko timer-a15.08.2007. u 12:52 - pre 175 meseci
Udaljavamo se od teme,

Imam isprogramiran pic i njemu pomocu paralelnog porta saljem podatke:
npr:
pin2-enable
pin3-Direction
pin4-takt

i potrebno mi je da takt bude brzi nadam se da je sada jasno.



 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem oko timer-a

[ Pregleda: 3060 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.