Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??

[es] :: .NET :: kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??

[ Pregleda: 2587 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??17.03.2006. u 09:37 - pre 192 meseci
Kako da postavim timer na formu u VB.NET-u, da klijent vidi koliko mu je još vremena ostalo da ga program izbaci na početak?
HVALA
 
Odgovor na temu

ntadic
bg

Član broj: 38173
Poruke: 75
194.106.174.*

ICQ: 317199697


Profil

icon Re: kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??17.03.2006. u 11:30 - pre 192 meseci
Prevuchesh timer iz ToolBoxa.
Postavish mu interval na, recimo, minut (to bi bilo 60000, zato shto timer rachuna vrijeme u milisekundama).

onda, dupli klik na njega i dobicesh Event Tick, koji se deshava svaki put kad prodje jedan interval (u ovo slujchaju svaki minut po jednom).

i u toj methodi, jednostavno, dekrementujesh promjenjivu u kojoj se nalazi broj preostalih minuta:

Code:


minuti--;  //[C#]
if(minuti == 0) GasiSveZivo();

minuti = minuti -1 '[VB]
if minuti = 0 then GasiSveZivo()




Kad zelish da pokrenesh timer kazesh "Timer1.Enabled = true"
Da ga zaustavish "Timer1.Enabled = false"


da zaboravih, dodaj vrijednost promjenjive minuti nekoj labeli koja je na formu:

Code:


minuti--;  //[C#]
label1.Text = minuti.ToString();
if(minuti == 0) GasiSveZivo();

minuti = minuti -1 '[VB]
label1.Text = minuti.ToString()
if minuti = 0 then GasiSveZivo()



[Ovu poruku je menjao ntadic dana 17.03.2006. u 13:58 GMT+1]
I tako...
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??17.03.2006. u 11:42 - pre 192 meseci
Ali ako da postavim vidljivi timer, znači da bi se na formi vidjelo odkucavanje u sek. tog timera...
Ovo sam već bio napravio...
 
Odgovor na temu

marko v
programer
Šibenik

Član broj: 46810
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.bono-husky.tk


Profil

icon Re: kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??17.03.2006. u 13:35 - pre 192 meseci
C#

private void Timer_Tick(object sender, System.EventArgs e)
{
//Get the user's timezone
TimeZone myTime = TimeZone.CurrentTimeZone;
TimeSpan myTimeSpan =
myTime.GetUtcOffset(new DateTime(DateTime.Today.Year,
DateTime.Today.Month, DateTime.Today.Day));
DateTime today = DateTime.UtcNow;
//Localtime = UTC + UTC Offset
today = today.Add(myTimeSpan);

//Holds the current time components
int hour = today.Hour;
int minute = today.Minute;
int second = today.Second;

label1.Text = "Trenutno vrijeme je " + hour + ":" + minute + ":" + second;

}

this.timer1.Enabled = true;
this.timer1.Interval = 1000;
this.timer1.Tick += new System.EventHandler(this.Timer_Tick);

private void Form_Load(...............){
timer.Start;
}


To bi bilo to.sad ti ukomponiraj u ono sta tebi treba.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: kao postaviti vidljivi TIMER na Windows Formu??

[ Pregleda: 2587 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.