Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

System.Timers.Timer problem

[es] :: .NET :: System.Timers.Timer problem

[ Pregleda: 3458 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nristic
Hrvatska

Član broj: 11531
Poruke: 55
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.titlovi.net


Profil

icon System.Timers.Timer problem17.03.2005. u 17:57 - pre 186 meseci
Nedavno mi je bila potrebna mogucnost da se odredeni kod izvrsava
svaki dan.Nije bitno doba dana tj. vrijeme u koje se izvrsi.

Tako sam poceo proucavati klase iz System.Threading i System.Timers
Namespacea.
No zapeo sam na samom pocetku.

Poceo sam prvo s primjerima iz System.Timers.Timer klasom.
Napisao sam najjednostavniji primjer koji ne radi a ne znam u cemu je problem.

Public Sub Start()
Dim Tm As System.Timers.Timer=New System.Timers.Timer()
AddHandler Tm.Elapsed, AddressOf TmOperation
Tm.Interval=10000
Tm.AutoReset=True
Tm.Enabled=True
End Sub

Public Sub TmOperation(ByVal sender As Object, ByVal e As ElapsedEventArgs)
'Ureadi bilo sta
End Sub

U proceduru TmOperation sam pokusao poslati mail,upisivati u Xml File, u .txt file
ali naravno nista ne radi.

Ako netko zna u cemu je problem.
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1327
*.3dnet.co.yu.



+307 Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem17.03.2005. u 19:04 - pre 186 meseci
Šta se dešava posle izvršavanja metode Start, kako održavaš proces da bude "živ"?
 
Odgovor na temu

Mindcravler

Član broj: 16645
Poruke: 5
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem17.03.2005. u 19:15 - pre 186 meseci
Citat:
nristic: Nedavno mi je bila potrebna mogucnost da se odredeni kod izvrsava
svaki dan.Nije bitno doba dana tj. vrijeme u koje se izvrsi.

Tako sam poceo proucavati klase iz System.Threading i System.Timers
Namespacea.
No zapeo sam na samom pocetku.

Poceo sam prvo s primjerima iz System.Timers.Timer klasom.
Napisao sam najjednostavniji primjer koji ne radi a ne znam u cemu je problem.

Public Sub Start()
Dim Tm As System.Timers.Timer=New System.Timers.Timer()
AddHandler Tm.Elapsed, AddressOf TmOperation
Tm.Interval=10000
Tm.AutoReset=True
Tm.Enabled=True
End Sub

Public Sub TmOperation(ByVal sender As Object, ByVal e As ElapsedEventArgs)
'Ureadi bilo sta
End Sub

U proceduru TmOperation sam pokusao poslati mail,upisivati u Xml File, u .txt file
ali naravno nista ne radi.

Ako netko zna u cemu je problem.


Da nije riječ o web aplikaciji? Ako je, đabe ti trud. IIS ima neki defaultni period u kojem drži web aplikacije "živima", kada taj period prođe, a nije bilo nikakvih requesta a sajt, aplikacija se gasi (dakle tajmer staje).
 
Odgovor na temu

nristic
Hrvatska

Član broj: 11531
Poruke: 55
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.titlovi.net


Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem17.03.2005. u 19:45 - pre 186 meseci
Da radi se o web aplikaciji.To nije problem problem je sto najjednostavniji primjer ne radi.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem18.03.2005. u 07:46 - pre 186 meseci
Nisi razmišljao o tome da napišeš windows servis?
 
Odgovor na temu

djordjeno
Lj Slovenia / Srbija

Član broj: 35204
Poruke: 292
195.178.55.*

Sajt: www.mobitel.si


+37 Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem19.03.2005. u 10:20 - pre 186 meseci
Mozda mozes da probas WaitableTimer-ima. Tu mozes tacno da zadas vreme kada ce se nesto izvrsiti. Opis funkcija za rad sa njima imas u MSDN.
 
Odgovor na temu

Mindcravler

Član broj: 16645
Poruke: 5
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem19.03.2005. u 11:11 - pre 186 meseci
Probaj:

Dim Tm As System.Timers.Timer=New System.Timers.Timer()
AddHandler Tm.Elapsed, AddressOf TmOperation
Tm.Interval=10000
Tm.AutoReset=True
Tm.Enabled=True
Tm.Start()



Msdn kaže da Start() samo postavlja Enabled na true, ali možda ima još neka caka unutra.
 
Odgovor na temu

nristic
Hrvatska

Član broj: 11531
Poruke: 55
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.titlovi.net


Profil

icon Re: System.Timers.Timer problem19.03.2005. u 12:58 - pre 186 meseci
Hvala svima.

Napisao sam windows servis koji jako uspjesno radi svoj posao.Timer klasa u servisu radi perfektno.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: System.Timers.Timer problem

[ Pregleda: 3458 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.