Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako kreirati tabelu u bazi podataka???

[es] :: PHP :: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???

[ Pregleda: 3576 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Kako kreirati tabelu u bazi podataka???20.11.2005. u 19:03 - pre 175 meseci
Imam mali problem ...
Postoji kod za kreiranje baze podataka u PHP-u ...
Naravno ovaj kod komunicira sa mySQL-om, ali mene zanima da li postoji
kod za kreiranje i brisanje tabele u odredjenoj bazi podataka?
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.internet.krstarica.net.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???20.11.2005. u 20:15 - pre 175 meseci
Pre svega se konektuj na bazu, a zatim:

kreiranje:
Code:

$kreirano = mysql_query("CREATE TABLE ime_tabele...."); //iskopiraj iz phpMyAdmina


brisanje:
Code:

$obrisano = mysql_query("DROP TABLE ime_tabele");


...u promenljivu $kreirano, odnosno $obrisano ce ti biti vraceno boolean da li je query uspeo...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???21.11.2005. u 10:35 - pre 175 meseci
Hvala, to sam i pokusao ali izgleda da nisam proveravao kao boolean, pa sam dobijao uvek else vrednost ....
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???21.11.2005. u 20:14 - pre 175 meseci
pa kakve veze ima kakva je vrijednost dal je boolean char ili integer u php-u kad provjeravaš if($varijabla) ako je varijabla true ili 1 ili ima bilo koju vrijednost različitu od 0 ili false onda će se kod izvršavati nemam pojma šta si ti ovdje želio....
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???22.11.2005. u 08:22 - pre 175 meseci
Hvala ... uspeo sam da uradim sta sam i mislio ...
problem je bio sa hidden field-om koji se nalazio u pogresnoj formi pa nisam mogao
da izvucem podatak iz njega ...
Koristio sam: mysql_db_query($nazivBaze,$upit) kod .
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako kreirati tabelu u bazi podataka???

[ Pregleda: 3576 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.