Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

povezivanje forme sa tabelom-access

[es] :: Access :: povezivanje forme sa tabelom-access

[ Pregleda: 3964 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.som.sezampro.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon povezivanje forme sa tabelom-access16.08.2003. u 10:17 - pre 229 meseci
Dakle trebam da povezem nekoliko tabela (2-3) sa formom u access-u (formu sam dizajnirao rucno)? Kako se to radi?
Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.verat.net

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: povezivanje forme sa tabelom-access16.08.2003. u 21:17 - pre 229 meseci
Probaj i to da uradis RUCNO, pa javi kako ti ide !!!

Sala - napravi Query koji odgovara poljima forme i stavi ga u Control Source Forme koju si napravio.
Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

radmilo
Radmilo Josipovic
Bijeljina

Član broj: 12226
Poruke: 5
*.teol.net



Profil

icon Re: povezivanje forme sa tabelom-access17.08.2003. u 22:30 - pre 229 meseci
Ne znam koji je konkretan problem ali evo ti koji predlog ,mozda ti pomogne :
-Ako ti je neophodno da sa jedne forme unosis (ili pregledas ) podatke iz dve ( pa i vise) direktno povezanih tabela ( veza 1:n) ,najbolje bi bilo da napravis novu formu od tabele "1" sa podformom od tabele "n" koristeci Form vizard
-Mozes na svojoj "rucno" napravljenoj formi da postavis Subform (potrebno je predhodno napraviti Form od zeljene tabele (opet preporucujem FormVizard da ne gubis vreme)
- Predlog vbrac-e je efektan i koristan ( opet kazem ,ne znam konkretno sta te muci)
-Mozes na vec postojecoj "rucnoj " formi da postavis dugme kojim pozivas formu za unos podataka u neku drugu tabelu
- Mozes da malo odes "odes ispod haube" u VBA (koristeci neke od Properties za obradu dogadjaja ) i napravis efektne i korisne stvari
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.som.sezampro.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: povezivanje forme sa tabelom-access18.08.2003. u 00:51 - pre 229 meseci
Citat:
vbraca:
Probaj i to da uradis RUCNO, pa javi kako ti ide !!!

Sala - napravi Query koji odgovara poljima forme i stavi ga u Control Source Forme koju si napravio.


Napisao sam 'rucno' jer nisam koristio wizard vec form design !

Nisam bas vican sa access-om, pa te nisam najbolje razumeo, napravio sam upit koji odgovara polima tabele...dalje nisam razumeo, moze li malcice preciznije?
Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.som.sezampro.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: povezivanje forme sa tabelom-access18.08.2003. u 00:51 - pre 229 meseci
Treba da napravim bazu za fakturisanje. Odnosno, podatke preko jednostavno dizajnirane forme smestam u bazu, (ime klijenta, adresa, PIB...), stampam izvestaj (odnosno samu fakturu), izvestaj stanja: analitika ( izvestaj po broju fakture i suma) sintetika ( izvestaj po klijentu, suma)...

Napravio sam dve tabele sa poljima (ime klijenta, adresa, PIB...), (mozda je bilo dovoljno i jedna) i dizajnirao sam formu. Radim 1 put u access-u, a procitao sam neka uputstva za isti i koristim help. Sada hocu da povezem ove dve stvari, znaci da koristim formu kao interfejs za unos podataka, a da se podaci smestaju u tabelu (faktura).

Znam kako postupak ide ( povezivanje forme i tabele ) kada koristim samo jednu tabelu (pa mozda mi je stvarno i dovoljno jedna ) Nova forma, pa izaberem jednu tabelu koju sam kreirao i povezem je sa formom. Recimo da tako i uradim a kako da dodam onda onu drugu?

Dobro da ne duzim dalje, nadam se da sam bio malo jasniji po pitanju problema koji me muci. Bilo bi mi od pomoci ako bi neko hteo da ukratko kaze: uradi to i to. Za ono dublje 'ispod haube' za sada nisam spreman, a problem je i to sto mi je sintaksa VBA potpuno nepoznata

Access sam uzeo kao prelazno resenje zbog win platforme i sto je zahtev klijenta takav da mu sve to treba jos za juce naravno ako zadovolji potrebe postace i trajno resenje.


Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: povezivanje forme sa tabelom-access

[ Pregleda: 3964 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.