Treba da napravim bazu za fakturisanje. Odnosno, podatke preko jednostavno dizajnirane forme smestam u bazu, (ime klijenta, adresa, PIB...), stampam izvestaj (odnosno samu fakturu), izvestaj stanja: analitika ( izvestaj po broju fakture i suma) sintetika ( izvestaj po klijentu, suma)...
Napravio sam dve tabele sa poljima (ime klijenta, adresa, PIB...), (mozda je bilo dovoljno i jedna) i dizajnirao sam formu. Radim 1 put u access-u, a procitao sam neka uputstva za isti i koristim help. Sada hocu da povezem ove dve stvari, znaci da koristim formu kao interfejs za unos podataka, a da se podaci smestaju u tabelu (faktura).
Znam kako postupak ide ( povezivanje forme i tabele ) kada koristim samo jednu tabelu (pa mozda mi je stvarno i dovoljno jedna
) Nova forma, pa izaberem jednu tabelu koju sam kreirao i povezem je sa formom. Recimo da tako i uradim a kako da dodam onda onu drugu?
Dobro da ne duzim dalje, nadam se da sam bio malo jasniji po pitanju problema koji me muci. Bilo bi mi od pomoci ako bi neko hteo da ukratko kaze: uradi to i to. Za ono dublje 'ispod haube' za sada nisam spreman, a problem je i to sto mi je sintaksa VBA potpuno nepoznata
Access sam uzeo kao prelazno resenje zbog win platforme i sto je zahtev klijenta takav da mu sve to treba jos za juce
naravno ako zadovolji potrebe postace i trajno resenje.
Nekad sam bio mlad ;)