Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a

[es] :: .NET :: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a

[ Pregleda: 3391 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sbing
Hr

Član broj: 48455
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a02.05.2005. u 19:26 - pre 207 meseci
Kako da otvaram access-ove forme iz exe-a? Najviše bi mi pomoglo da je u VB.NET-u ali može i C#.
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a03.05.2005. u 00:47 - pre 207 meseci
Nemoguce ... ili moras rekodirati formu u VS.NET-u ili uvesti/konvertovati MS Access Formu u VB.Net .....
Pozdrav
 
Odgovor na temu

sbing
Hr

Član broj: 48455
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a03.05.2005. u 23:42 - pre 207 meseci
Možda sam se krivo izrazio, meni treba da npr.kad kliknem na gumb (u nekom svom .exe programu) da mi se pokrene access-ov projekt i da mi se pokrene neka njegova forma. A kad kliknem na neki drugi gumb u svom programu da mi se pokrene neka druga forma iz istog access-ovog projekta... To sam jednom negdje vidio (100% sam siguran) i sigurno se može ali ne znam kako.
 
Odgovor na temu

dezelin32
Aleksandar Dezelin
Informatika
Beograd

Član broj: 33723
Poruke: 60
*.informatika.com.

ICQ: 294745833
Sajt: dezelin.blogspot.com


Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a04.05.2005. u 09:44 - pre 207 meseci
Mislim da je to moguce izvesti koriscenjem COM-a. Vidi na google-u.

cheers
Linux is like wigwham, no windows, no gates and apache inside...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6031



+4628 Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a04.05.2005. u 14:37 - pre 207 meseci
Ovo će ti verovatno pomoći za početak:
(Treba ti referenca na Microsoft Access 11.0 Object Library COM)


Code:
Dim obj As Microsoft.Office.Interop.Access.Application = New Microsoft.Office.Interop.Access.Application
obj.OpenCurrentDatabase("c:\MojAccess\MojaBaza.mdb", False, "")
obj.DoCmd.OpenForm("MojaForma")
obj.Visible = True

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

sbing
Hr

Član broj: 48455
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a04.05.2005. u 21:29 - pre 207 meseci
Citat:
mmix: Ovo će ti verovatno pomoći za početak:
(Treba ti referenca na Microsoft Access 11.0 Object Library COM)

To je upravo ono što sam tražio. I za početak i za kraj. Sve super radi, baš onako kako bi trebalo. Imao sam malo problema jer sam imao verziju 10.0, nije mi radilo pa evo i link odakle se može skinuti sve što je potrebno.
http://www.microsoft.com/downl...1feba508e52&displaylang=en
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a05.05.2005. u 15:41 - pre 207 meseci
Citat:
sbing: Možda sam se krivo izrazio, meni treba da npr.kad kliknem na gumb (u nekom svom .exe programu) da mi se pokrene access-ov projekt i da mi se pokrene neka njegova forma. A kad kliknem na neki drugi gumb u svom programu da mi se pokrene neka druga forma iz istog access-ovog projekta... To sam jednom negdje vidio (100% sam siguran) i sigurno se može ali ne znam kako.


Nije toliko bitno kako si se izrazio vec je vaznije kako sam ja to razumeo hahaha ... Mislio sam da zelis otvoriti Access-ove forme unutar vb.net aplikacije ... ok bitno da se stvar razresila ... pozdrav
 
Odgovor na temu

sbing
Hr

Član broj: 48455
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a05.05.2005. u 16:32 - pre 207 meseci
Citat:
kul-rom: Nije toliko bitno kako si se izrazio vec je vaznije kako sam ja to razumeo hahaha ... Mislio sam da zelis otvoriti Access-ove forme unutar vb.net aplikacije ... ok bitno da se stvar razresila ... pozdrav ;)

Ma sve je u redu. I tvoj mi post jednom možda bude od koristi. Meni je osobno totalna glupost to otvaranje access-ovih formi ali to se traži od mene pa to moram i napraviti. Možda me netko zatraži upravo to što si ti napisao pa ću si onda s tim 'razbijat glavu'. Pozdrav!
 
Odgovor na temu

coto
Oto Cuso
GRUPOVODA AUTOMATICARSKE SLUZBE
Kikinda

Član broj: 57866
Poruke: 5
*.sksyu.net.



Profil

icon Re: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a20.05.2005. u 12:55 - pre 206 meseci
To je strasno resenje i ja sam probao i sve lepo radi dok ne zastitis accesovu bazu i nikako da skontam kako da mu prosledim password i UserID a da mi je ne trazi stalno kad radim nesto u .NET programu pomocu ove reference????
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Otvaranje access-ovih formi iz .NET-a

[ Pregleda: 3391 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.