Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

redirect

[es] :: PHP :: redirect
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 6038 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tuzlaorg
Istanbul, Turkey

Član broj: 286
Poruke: 285



+1 Profil

icon redirect19.09.2001. u 20:34 - pre 247 meseci
Treba mi nesto kao

redirect("index.php");

a ne da je kao header...
tako da mogu da redirectujem u bilo kojem dijelu koda
hvala
 
0

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: redirect19.09.2001. u 20:44 - pre 247 meseci
U okviru <head> </head> odstampas:
<meta http-equiv="REFRESH" content="120;URL=http....neki.url..">
Ako ti je i to suvise rano, onda jedino javascript pomaze ali to vec nema veze sa php-om (ma nema ni ovaj http-equiv meta tag :)...
 
0

frenne
Nenad Vujic
advokat

Član broj: 7
Poruke: 479
*.ptt.yu

ICQ: 27161247
Sajt: www.vujiclaw.com


+1 Profil

icon Re: redirect20.09.2001. u 02:44 - pre 247 meseci
zasto ne moze header("Location : blabla.html")
cini mi se da sam to vidjao negde kao foru za redirekciju(da napomenem ... da nije bila SAMO na vrhu)
 
0

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: redirect20.09.2001. u 10:04 - pre 247 meseci
Citat:
frenne je napisao:
zasto ne moze header("Location : blabla.html")

cini mi se da sam to vidjao negde kao foru za redirekciju(da napomenem ... da nije bila SAMO na vrhu)


U perlu moze:
Code:

print "Location: http://www.elitesecurity.org";


e sad ne znam dal' radi i u php-u...probaj...
 
0

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.trackwell.com

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: redirect20.09.2001. u 12:19 - pre 247 meseci
Citat:
Ixqq je napisao:
e sad ne znam dal' radi i u php-u...probaj...


Zasto ne bi moglo? To nema veze ni sa jednim programskim jezikom,vec sa samim HTTP protokolom...
"Location:" ce raditi uvek.

Poz, alex.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
0

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: redirect20.09.2001. u 12:53 - pre 247 meseci
Citat:
alex je napisao:
Citat:
Ixqq je napisao:

e sad ne znam dal' radi i u php-u...probaj...




Zasto ne bi moglo? To nema veze ni sa jednim programskim jezikom,vec sa samim HTTP protokolom...

"Location:" ce raditi uvek.



Poz, alex.



Pa dobro, onda nek radi tako
 
0

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: redirect20.09.2001. u 16:20 - pre 247 meseci
To "Location:" mora da ide u http header Ixqq, a on je trazio kasnije u php scripti da uradi redirect, dakle kad je vec poceo output.
To malo teze, zato sto su headeri vec otisli.. dakle mora nesto client side.
 
0

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
*.pg-dialup.cg.yu

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: redirect24.09.2001. u 18:52 - pre 247 meseci
Postoji nacin, nije pravi ali radi.
Naravno, po HTML w3 standardu, meta tag ne mozes ubaciti van head taga, ali posto je microsoft kao i netscape u utrci koju su vodili, odstupali od pravila samog jezika, greske su dozvoljene i to do extremnosti. Da ne duzim pricu, za sada <meta> tag sa refresh atributom mozes ubaciti bilo gdje u kodu i on ce se izvrsiti.
Nazalost tako je, ali nece jos uvjek, XML ce promijeniti svijet sa XHTML om.
Long live W3!
I see dead people...
 
0

FlatLine
Beograd

Član broj: 873
Poruke: 72
*.isionline-dialin.de



Profil

icon Re: redirect24.09.2001. u 19:01 - pre 247 meseci
<?="<script>document.location=\"http://www.php.net/\";</script>";?>

[Ovu poruku je menjao FlatLine dana 09-24-2001 u 07:07 PM GMT]
guru in training
 
0

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: redirect24.09.2001. u 19:14 - pre 247 meseci
Citat:
Gojko je napisao:
To "Location:" mora da ide u http header Ixqq, a on je trazio kasnije u php scripti da uradi redirect, dakle kad je vec poceo output.

To malo teze, zato sto su headeri vec otisli.. dakle mora nesto client side.


Ja ga razumeo da hoce bilo gde u scriptu da izvrsi redirect.
Nisam znao da hoce posle Content-type headera (pretpostavljam) da salje ovaj.
 
0

dukenukem
Nemanja Nikolic
Beograd

Član broj: 970
Poruke: 99
*.30.EUnet.yu

ICQ: 35310908


Profil

icon Re: redirect03.10.2001. u 00:21 - pre 247 meseci
... a ako hoces da ti zameni stranicu u history onda:
<script>
<!--
self.location.replace("odeupickumaterinu.html");
// -->
</script>
naravno ovo mora da bude IZA headera, a i browser mora da podrzava javascript.

u stvari - kad bolje razmislim - za koji q bi to uopste radio???? mislim, da je u pola sourcea stranice... besmisleno!

= come get some =
 
0

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ipt.aol.com



+1 Profil

icon Re: redirect03.10.2001. u 18:57 - pre 247 meseci
ne znam stvarno u cemu je problem? Redirekcija se iz bilo kog dela koda moze izvrsiti ako odstampas sledece :

<meta http-equiv='refresh' content='2; url=http://www.tvoj.url'>

content=2 moze biti izmenjen u bilo koji broj , taj broj znaci koliko ce vremena da saceka pa da te prebaci na stranicu koju si naveo
 
0

||NeX||
Nedim Šabić
Vlasnik SEO.ba
BiH

Član broj: 1430
Poruke: 1733
*.as53.tr.bih.net.ba.



+4 Profil

icon Re: redirect13.07.2003. u 19:26 - pre 225 meseci
Citat:
Gojko Vujovic:
U okviru <head> </head> odstampas:
<meta http-equiv="REFRESH" content="120;URL=http....neki.url..">
Ako ti je i to suvise rano, onda jedino javascript pomaze ali to vec nema veze sa php-om (ma nema ni ovaj http-equiv meta tag :)...


Svaka čast care, i suviše jednostavno!

 
0

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: redirect19.07.2003. u 02:29 - pre 225 meseci
Možeš raditi baferisanje prikaza (čuvaš sav prikaz u promenljivoj ili nizu sve dok mu ne pošalješ neku sekvencu). Onda Header funkciju možeš koristi uvek u kodu.

Drugo možeš koristi ugrađene mogućnosti php-a za baferisanje (output_buffering, pogledaj manual).

Treće možeš imati neku funkciju koja zamenjuje echo, ili šta već koristiš:

Code:


$output=0;

function becho($var) {
    global $output;
    $output=1;
  
    echo($var);  
}


i funkciju redirect:

Code:

function redirect($lokacija) {
    global $output;
    if( $output==0 ) Header('Location: '.$lokacija);
    else {
        echo('<script language="JavaScript">location.href="'.$lokacija.'"</script>');
    }
}


Manje elegantno, ali radi.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
0

[es] :: PHP :: redirect
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 6038 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.