Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

language redirect.

[es] :: PHP :: language redirect.

[ Pregleda: 3011 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon language redirect.07.01.2003. u 12:56 - pre 231 meseci
Zelim da napravm skript koji ce se, ako cookie postoji redirektovati na odgovoarajuci jezik (eng/index.html ili ser/index.html), ako on ne postoji i u njemu je upisano "eng" ili "ser" onda na odgovarajucu stranicu u okviru tog dir-a. Takodje, kada se skripti prosledi parametar "ser" ili "eng" radi se isto to (index.php?par=ser).
Probao sam ovako:

index.php
Code:
<?php
if (!(empty($par))){
setcookie("paradiselang");
setcookie("paradiselang", $par, time()+12960000);
} else
if (empty($paradiselang))
{
setcookie("paradiselang");
setcookie("paradiselang", "eng", time()+12960000);
}
?>
.
. <html tags>
.
<?php  
if (!empty($par))
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"3;URL=$par/index.html\">";
else
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"3;URL=$paradiselang/index.html\">";
?>


A, sa drugih strana skript pozivam sa: index.php?par=ser

Gde gresim?
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: language redirect.07.01.2003. u 18:45 - pre 231 meseci
Code:

  translateversions();
  
   if($_COOKIE['parameter'])
   { $lang=$_COOKIE['parameter']; }

    else
    {
         if($_GET['par'])
         { $lang=$_GET['par']; }

          else
          { 
              Header("Location: izaberite.html"); 
              exit();
           }
     }
    
      Header("Location: ".$lang."/index.html");
      exit();

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: language redirect.08.01.2003. u 17:53 - pre 231 meseci
Hvala, ali gde je tu postavljanje cookie-ja na pocetnu/promenjenu(kada se prosledi "par") vrednost?!
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: language redirect.10.01.2003. u 20:57 - pre 231 meseci
Pa ti si stvarno lenj... Pa u grani gde hvataš $_GET['par'] i stavljaš ga u $lang ubaciš jedan setcookie() poziv...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: language redirect.11.01.2003. u 11:35 - pre 231 meseci
Hvala, meni ovo tvoje resenje sa $_GET i $_COOKIE nije radilo (?), ali sam obicnom zamenom za $par/$parameter dobio verziju koja radi ... nije mi jasno, al' nema veze.
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: language redirect.

[ Pregleda: 3011 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.