Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"Live" provera ulaznih podataka ?

[es] :: PHP :: "Live" provera ulaznih podataka ?

[ Pregleda: 3270 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 01:07 - pre 185 meseci
Ima vec gotovu skriptu za logovanje/registraciju ali sam hteo to malo da unapredim...
Zanima me da li je neko radio nesto slicno
Prilikom rgistacije novog korisnika, kada se unes korisnicko ime i predje se na sledece polje, recimo email, u pozadini se izvrsi provera da li se to ime vec koristi i nekim znak se to pokaze. Recimo znak tacnosti ako ime nije iskorisceno ili x ako jeste... u principu nebitno da li je to slicica i koja ili tekst. Uz sve to dugmic za potvrdu unosa se i nevidi ako podatci nisu ok(ovo nije problem if(uslov= sve ok){echo"dugmic";}).

Naravno ja vec koristim proveru koju sam sam pravio i koja se nalazi u fajlu provera.php ali tu imam problem jer podatke proveravam tek nakon potvrde unosa koristeci include ili require_once... ali sta se tu dogadja? kada izvrsim proveru, polja za unos ostaju prazna. jedino sto je meni palo na pamet kako da ih sacuvam je upis i citanje sesije? Sta mislite o tome... verovatno da ima i boljih resenja - naravno ovo mi nebi bilo ni potrebno ako bi provera bila "live" kao sto sam gore naveo.

Ako neko ima neku ideju...

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 01:23 - pre 185 meseci
Pretpostavljam da pod "live" proverom misliš na javascript,
savetujem ti da se ne oslanješ samo na js, radi obe provere jer korisnik može da isključi js u browseru.
Ako je uključen imaće ugodniji (brži) rad ali moraš i kroz PHP proveravati.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 01:25 - pre 185 meseci
Pa mislim tokom unosa - bez klika na dugme za validaciju! I mislim na php.
Samo ne zanam nacin :o)
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
91.150.99.*



+35 Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 01:56 - pre 185 meseci
Ovo ti nece mnogo pomoci, ali ipak ti treba i javascript(AJAX-ako hoces i php proveru bez refresh-a strane).
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 02:59 - pre 185 meseci
Sto se tice praznih polja posle provere to sam resio bez sesije...

* mozda nekome zatreba... ;o)
U polje(input) "Korisnik" sam ubacio $korisnik... (u HTML)
$korisnik = ""(prazno) dok se nesto ne postuje tj upise u to polje(input) - tada $korisnik postje =$_POST['korisnik']

PHP
Code:
$korisnik="" ;
    if (isset($_POST['korisnik'])){
    $korisnik=$_POST['korisnik'];
    }


HTML
Code:
<input name="korisnik" type="text" class="okvir" id="korisnik" value="<?php echo $korisnik; ?>">


A sto se tice provere bez validacije i refresh-a i predpostavljao sam da trba java...
@kelja
Dobro. imas li kakav skript da se pogleda ili da organizujemo google... mada nisam siguran sta bi trazio...
Sto se tice jave verovatno ide neka funkcija na onChange ali nemam pojma kako bi sve to izveo iz jave #*^&% citanje baze, razmena vrednost php<-->Java

Nadam se da ce se naci neko ko zna i o tome.
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
85.94.121.*

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 09:50 - pre 185 meseci
Pazi, evo ti jedan "tip":
Ne treba ti $korisnik tu.
Samo stavi $_POST["korisnik"] da ti se ispise u polju korisnik.
Ako je prazno bice "" i nista se nece ispisati a ako je nesto onda ce se to "nesto" ispisati.
Znaci ona provjera da li je prazno je nepotrebna.
Sad, ajax.
Ovo nije toliko tesko.
Ako bas hoces da saljes preko post metode onda malo googleaj:
Google: "ajax post"
Evo sta sam ja nasao:
LINK
Eto, toliko.
Pozdrav!
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 16:36 - pre 185 meseci
Los tip Neohacker, los tip... Mozda radi sa error_reportingom na 0, ali ti je mnogo bolje da radis sa error_reporing na E_ALL (bar dok razvijas aplikaciju). Da te ne boli glava, uvek kad vadis nesto iz posta (bezobzira dal je uvek setovano ili ne), proveri sa isset. Jos je lakse da napravis funckiju getGET (ili tako nesto) koja ce ovo da proveri, eventualno postavi na neku default vrednost, sanitizuje vrednost za sql upit itd....
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.cpe.vektor.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?01.07.2007. u 23:06 - pre 185 meseci
Citat:
dakipro: Los tip Neohacker, los tip... Mozda radi sa error_reportingom na 0, ali ti je mnogo bolje da radis sa error_reporing na E_ALL (bar dok razvijas aplikaciju). Da te ne boli glava, uvek kad vadis nesto iz posta (bezobzira dal je uvek setovano ili ne), proveri sa isset. Jos je lakse da napravis funckiju getGET (ili tako nesto) koja ce ovo da proveri, eventualno postavi na neku default vrednost, sanitizuje vrednost za sql upit itd....


Nadovezao bih se na Dalibora, nemoj nikad da bilo koji deo koda ostane nepredvidljiv jer se tako javljaju propusti...

Svaki podatak koji je unet kroz GET ne bi bilo lose ispitati da li je uopste validan pa ako nije staviti ga na neki defaultni a ako nije setovan staviti ga isto na taj defaultni jer ko zna kome sta moze da pada na pamet kroz taj get da ti unosi... a ako nije unet stavi na defaultni i nece iskakati nikakvi warninzi a i profesionalnije je
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?02.07.2007. u 00:42 - pre 185 meseci
Inace, svaki kod radim sa error_reporing na E_ALL ... i naravno da mi je jasno da ovo sto je predlozio Neohacker nije ok... isprobano mooogo ranije.

No dobro... ima li neko predloga za postavljeno pitanje - provera istog trena nakon unosa u jedno polje bez klika na potvrdu
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.ikomline.net.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: "Live" provera ulaznih podataka ?02.07.2007. u 07:32 - pre 185 meseci
Možeš da napraviš ovako nešto...
Code:
...
<script src="check.js" type="text/javascript"></script>
<input type="text" name="ja" id="ja" onkeyup="check()" />
<div id="result"></div>
...


check.js:
Code:

function check()
{
  var http;
  try
    {
    // Firefox, Opera 8.0+, Safari
    http=new XMLHttpRequest();
    }
  catch (e)
    {
    // Internet Explorer
    try
      {
      http=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
      }
    catch (e)
      {
      try
        {
        http=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
      catch (e)
        {
        alert("Your browser does not support AJAX!");
        return false;
        }
      }
    }
    ja = document.getElementById('ja');
    var promenljiva = ja.value;
    var url = "check.php";
    div = document.getElementById('result');

    var params = "nesto="+promenljiva;
    
    http.open("POST", url, true);
    
    http.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
    http.setRequestHeader("Content-length", params.length);
    http.setRequestHeader("Connection", "close");
    
    http.onreadystatechange = function() {//Call a function when the state changes.
        if(http.readyState == 4 && http.status == 200) {
            div.innerHTML=http.responseText;
        }
    }
    http.send(params); 
        
}


U check.php promenljivoj pristupaš sa $_POST['nesto']. Uradiš proveru toga i na kraju samo sa echo ispišeš rezultat.

p0z
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: "Live" provera ulaznih podataka ?

[ Pregleda: 3270 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.