Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"

[es] :: .NET :: Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"

[ Pregleda: 4666 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kajzersose

Član broj: 67652
Poruke: 18
*.sr.gov.yu.



Profil

icon Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"02.07.2006. u 13:32 - pre 202 meseci
Ovako: potrebno je da u labelu Iznos upisem proizvod (vreme * cena)

"vreme" je u stvari labela koja predstavlja vreme izmedju dva klika na button (pomocu timera) , u formatu

"labelTime.Text = String.Format("{0:00}:{1:00}:{2:00}.{3:00}",
ts.Hours, ts.Minutes, ts.Seconds,
ts.Milliseconds / 10);"

a "cena" je int.

Kako to mogu da uradim u smislu konverzije tipova podataka.
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"02.07.2006. u 15:12 - pre 202 meseci
ako dobro razumijem,želiš da pomnožiš ovo vrijeme koje je prošlo između dva klika sa nekom cijenom,kao recimo svaka milisekunda dođe recimo 1kunu(euro),ako je tako onda bi ja to ovako napravio,uzeo bih neku "obračunsku jedinicu",ako trebas baš takvu preciznost uzmi milisekundu,te tada prvo izračunaj koliko u proteklom vremenu(između dva klika) imas takvih obračunskih jedinica, ako je prošao 1 sat,a obračunska jedinica ti je recimo sekunda, 1sat=60minuta;1minuta=60sec. 60*60=3600sec(obracunskih jedinica),i ako je cijena obračunske jedinice recimo 1kuna,to je tada 3600kn(brojobracunskih jedinica*cijena obracunske jedinice),kao recimo sto za telefonski racun imas obrac.jed.itd...ako si to trebao!
----Roberto----
 
Odgovor na temu

kajzersose

Član broj: 67652
Poruke: 18
*.sr.gov.yu.



Profil

icon Re: Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"02.07.2006. u 20:00 - pre 202 meseci
Tacno to. 3600sec * 1 din. Ali imam vreme u formatu 00:00:00.00 pa ne znam kako da dobijem da je 1 sat u svari 3600sec. Meni je problem jasan, ali tehnicki ne znam kako to da izvedem (da od ovog vremena dobijem int broj).
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"02.07.2006. u 20:11 - pre 202 meseci
ja bi ovo milisekunde izbacio, jer ako ih stavis onda ces ipak imat gresku ako ces zaokruziivati na sekunde,ili moras uzeti kao "obrac.jed." milisekundu,,
ja bi ovako:


hh:mm:ss (sati:minute:sekunde)

dim brojsekundi as integer=0

brojsekundi =ss + (mm*60)+(hh*3600)

'(ove vrijedosti (mm,hh,ss) kazes da imas,ili se dobi system.datetime.sec.;minute;h.;-tako nesto ne znam napamet,jedino ako neces moci zbrojiti,radi razl.formata ,onda ti bi najlakse bez konverzija bilo da , procitas iz labele u kojoj se nalazi broj(ovo vrijeme) preko index-a svaki posebno-hh,mm,ss, i imat ces int.,te moci zbrojti i mnoziti!

ako je u labeli ili textboxu- 01:25:32 -prvi brj ima index 0, tebi za dobijanje int.vrijednosti sati trebaju 0 i 1,za minute 3 i 4 itd.

procitati mozes ovako:
Dim i As Byte ili integer
TextBox1.Select(0, 1)
i = TextBox1.SelectedText
ovo ti je za prvi znak,mogao bi uz pomoc text.chars al tada opet nemas int nego znak, a umjesto da ti unosis indexe mogao bi i uz pomoc for each petlje al onda moras provjeravat dal je broj to sto procitas jer ces citati i : koja je izmedu hh:mm.... a ovako ju ne citas kad ti unosis indexe,pa ne uneses index na kojem su : !!!



----Roberto----
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pocetnicki problem: "vreme" * "cena"

[ Pregleda: 4666 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.