Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

API funkcija za touchpad

[es] :: C/C++ programiranje :: API funkcija za touchpad

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

explorer-1

Član broj: 98573
Poruke: 102
161.53.120.*



Profil

icon API funkcija za touchpad05.04.2007. u 08:44 - pre 178 meseci
Pozdrav,
može li mi netko reći postoji li kakav set api funkcija kojima se može kontrolirati i dobivati podatke unešene preko touchpada.
Dakle on također ima nekakvo matrično polje prema kojima dobiva podatak o položaja prsta te se tako upravlja mišem. Trebao bih api funkcije koje bi vračale poziciju na kojoj je pritisnut touchpad.

Eto, hvala
(ukoliko bi se to moglo na neki drugi način saznati prijedlozi su dobro došli)
 
Odgovor na temu

Mijalko
Aleksandar Mijalkovic
Nis

Član broj: 17130
Poruke: 12
212.62.41.*

ICQ: 86950600
Sajt: mijalko.blogspot.com


Profil

icon Re: API funkcija za touchpad05.04.2007. u 11:30 - pre 178 meseci
Koliko ja znam touchpad se uz pomoc svojih drajvera predstavlja kao mis. Dakle, mislim da ne postoji nikakav poseban API za tachpad. Njegovi drajveri komuniciraju sa uredjajem i oni odredjuju gde je korisnik pritisnuo isti i salju informacije windowsu kao pomeraj misa (klik misem). Dakle, posmatraj touchpad kao misa.
 
Odgovor na temu

explorer-1

Član broj: 98573
Poruke: 102
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: API funkcija za touchpad05.04.2007. u 17:55 - pre 178 meseci
Ali recimo ako ja pritisnem donji desni kut touchpada pa podignem prst i pritisnem donji ljevi kut, kursor ostaje nepomaknut. - kužiš ?
 
Odgovor na temu

Mijalko
Aleksandar Mijalkovic
Nis

Član broj: 17130
Poruke: 12
212.62.41.*

ICQ: 86950600
Sajt: mijalko.blogspot.com


Profil

icon Re: API funkcija za touchpad06.04.2007. u 09:41 - pre 178 meseci
I? U cemu je problem?
Tako je napravljen da radi. Nije ti to touch screen.
 
Odgovor na temu

explorer-1

Član broj: 98573
Poruke: 102
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: API funkcija za touchpad06.04.2007. u 15:19 - pre 178 meseci
joooooj...
U čemu bi bio problem ? - nema problema u samom funkcioniranju, trebam samo na neki način saznati na koje koordinate je korisnik položio prst...
Molim nek odgovaraju samo oni koji znaju ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: API funkcija za touchpad

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.