Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da pristupim Bean-u iz servleta

[es] :: Java :: kako da pristupim Bean-u iz servleta

[ Pregleda: 2149 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 799
*.sfcc.edu.



+63 Profil

icon kako da pristupim Bean-u iz servleta14.02.2007. u 16:58 - pre 192 meseci
Pozdrav,

imam JSP koji loaduje bean, (mojBean).
kada user clickne na button, button zove servlet.
Kako da taj servlet cita mojBean?
nadam se da sam bio jasan.

nn
 
Odgovor na temu

ph4t
Svetozar Misljencevic
between two worlds

Član broj: 5306
Poruke: 111
..172.133.adsl.dyn.edpnet.net.



Profil

icon Re: kako da pristupim Bean-u iz servleta14.02.2007. u 18:01 - pre 192 meseci
Bean ti "ostaje" na serveru, njega nemozes poslati.

- Napravi form sa hidden fields u koje stavis vrijednosti tvog beana. Tvoje dugme ce onda da submituje taj form.
ili
- koristi javascript tako kad korisnik klikne na dugme da odes na adresu: servlet?field1=vrijednost1&field2=vrijdnost2 itd
ili
- stavi taj bean na sesiju.
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 799
*.com
Via: [es] mailing liste



+63 Profil

icon Re: kako da pristupim Bean-u iz servleta14.02.2007. u 18:39 - pre 192 meseci
hvala na odgovoru, ali ne mogu da create hidden fields jer bi trebalo da
creiram preko 1500 instances.
mozda je session opcija...

a jel moze nesto preko getContext()?

nn
 
Odgovor na temu

ph4t
Svetozar Misljencevic
between two worlds

Član broj: 5306
Poruke: 111
..172.133.adsl.dyn.edpnet.net.



Profil

icon Re: kako da pristupim Bean-u iz servleta14.02.2007. u 21:06 - pre 192 meseci
Citat:
nemnesic: preko 1500 instances.

Sta mislis sa tim?
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 799
*.com
Via: [es] mailing liste



+63 Profil

icon Re: kako da pristupim Bean-u iz servleta14.02.2007. u 21:20 - pre 192 meseci
u bean stavljam array of 1300 elements.

resio sam problem tako sto sam napravio session bean.
hvala u svakom slucaju
nn
 
Odgovor na temu

augustus
Novi Sad - Beograd

Član broj: 101581
Poruke: 358
*.ns.ac.yu.



+46 Profil

icon Re: kako da pristupim Bean-u iz servleta16.02.2007. u 17:21 - pre 192 meseci
Session svakako koristiti,samo mi nije jasno kako nisi mogao iz servleta lookup-ovati potrebni bean?
"Čovek je biće koje se na sve navikava, i ja mislim da je ovo njegova najbolja definicija."
Fjodor M. Dostojevski
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: kako da pristupim Bean-u iz servleta

[ Pregleda: 2149 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.