Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP, JavaScript i Sessions -> kako?

[es] :: PHP :: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?

[ Pregleda: 2911 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

extramedia
Nemanja Milenkovic
Padinska Skela

Član broj: 78055
Poruke: 95
*.speednet.co.yu.



Profil

icon PHP, JavaScript i Sessions -> kako?07.08.2006. u 21:23 - pre 200 meseci
Pozdrav svima

Kako da kombinujem PHP, JavaScript i sessions-e?

Na primer....
Pomocu PHP-a je definisana tamo neka sesija $_SESSION['user']['id']. Kako ja toj sesiji da pristupim pomocu JavaScripta?
Kako pomocu Java scripta da definisem takve sesije, kojima cu kasnije da pristupim pomocu PHP-a?

Pozrav
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?07.08.2006. u 21:39 - pre 200 meseci
Direktno preko JS-a ne možeš, on je client side, ali mislim da je AJAX ono što tebi može da završi posao
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

extramedia
Nemanja Milenkovic
Padinska Skela

Član broj: 78055
Poruke: 95
*.speednet.co.yu.



Profil

icon Re: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?07.08.2006. u 21:51 - pre 200 meseci
Tja .... tako sam i mislio.

Znash li mozda kako AJAX moze da mi zavrsi posao?

Nikada se nisam susretao sa AJAX-om.
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?07.08.2006. u 23:14 - pre 200 meseci
a da napises sta uopste hoces da uradis? Inace ne moze niko da ti kaze, kako AJAX moze tebi da pomogne

[Ovu poruku je menjao flylord dana 08.08.2006. u 00:42 GMT+1]
 
Odgovor na temu

extramedia
Nemanja Milenkovic
Padinska Skela

Član broj: 78055
Poruke: 95
*.speednet.co.yu.



Profil

icon Re: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?07.08.2006. u 23:40 - pre 200 meseci
Hmmm... da, flylord, u pravu si.

Dakle zelim da napravim uporedjivanje prizvoda... slicno kao na e-bay.de...

Ja sam to resio tako shto ID-jeve proizvoda koji se uporedjuju cuvam u sesiji kao string "-id1-id2-id3-...."
dakle primera radi.. imash stranicu koja lista 10 proizvoda i za svaki proizvod imash checkbox... jednostavno selektujesh one koje hocesh i kliknesh na dubme.... skripta lepo napravi niz ID-jeva i to je to...

ali...

problem nastaje ako imash 5 stranica sa 10 proizvoda na primer....
ti bi trebalo da kliknesh na submit dugme na svakoj stranici na kojoj se nalaze proizvodi... shto je malo smor.

Ako pogledash e-bay, videcesh da je na njihovom sajtu moguce da ti na strani 1 obelezish proizvod, zatim kliknesh na stranu 6, na strani 6 obelezish neki isto proizvod i kliknesh na "Uporedi" i on pamti da si ti na stranici 1 obelezio proizvod.....


dakle ja sam mislio da moze da se izvede neshto kao event-driven funkcija koja jednostavno kada ti selektujesh neki proizvod na nekoj strani... upishe ID tog proizvoda u sesiju..

eto, to su neka moja razmisljanja, mozda pogreshna, ne znam... neki savet, ideju, bilo shta?
 
Odgovor na temu

feroc1ty

Član broj: 154894
Poruke: 90
91.150.124.*



Profil

icon Re: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?19.01.2008. u 14:57 - pre 183 meseci
Citat:
extramedia: Hmmm... da, flylord, u pravu si.
dakle ja sam mislio da moze da se izvede neshto kao event-driven funkcija koja jednostavno kada ti selektujesh neki proizvod na nekoj strani... upishe ID tog proizvoda u sesiju..


Mozes mesto sesija da stavljas javascript cookies..
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP, JavaScript i Sessions -> kako?

[ Pregleda: 2911 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.