Dugo sam koristio Canon S2is i resio sam da kupim nov aparat. U sustini, koristim ga amaterski ali sam potpuno lud za fotografijom. Trenutno razmisljam o Nikon D40 ili o nekoj kombinovanoj igracki.
MOLIM SAVET ZA AMATERA!!
Sa d40 sigurno neces pogresiti. S obzirom da si se opredelio za ovaj aparat, predpostavljam da imas ogranicen budzet. Zbog toga mislim da bi za pocetak mogao da se zadrzis na kit objektivu - sasvim je upotrebljiv. Kasnije mozes da razmislis u kom pravcu zelis da prosirujes sistem.
Samo pazi. D40 ne podržava starije (a kao polovne veoma povoljne i jeftine objektive) koji nemaju motor u samom objektivu. Zbog toga smatram bar D50 boljom kupovinom. Za njega ima gomile veoma jeftinih polovnjaka od optike koji lepo rade.
Molim vas recite mi sta mislite o ovom modelu. Zelim sebe da postedim dodatnih troskova, a svidelo mi se sta nudi Panasonic Lumix DMC-FZ50 za taj novac
-fotkaces samo na iso100(RAW) i kad imas dovoljno svetla nista vise,tad je pretpostavljam odlican,ali je to MALO za te pare,ja sam se 'mucio' sa njegovim 'rodjakom' skoro godinu dana,a jos ce ispasti da je on i bolji od njegovih naslednika,jedina pozitivna stvar je sto ces(a to vazi za sve foto-aparate iz tog 'kruzoka') nauciti obradu fotografija(citaj:photoshop) :), moraces.
Bolja solucija jeftiniji dslr i solidniji objektiv, ne dobijas puno menjajuci 'mali senzor' 'malim senzorom' zar ne?