Citat:
ArtCool: ...taman ih pitaj sta je razlog u vracanju aparat. I ako je problem de-fokus (mozda defect ?), neka ti odgonetnu sta je to...
Rekoh vec da mene takve stvari ne doticu previse, a bilo mi je, najblaze receno, smesno odakle samo, i kako, ljudima uopste padne na pamet termin
defocus. Pri tome nisu nepismeni ljudi upitanju, ali laici kada je digitalna foto-tehnika upitanju mozda i da...
Citat:
ArtCool: ...Inace nisam razumeo to za on-line fotograf. Savim je legitimno citati sa interneta i implementirati kao svoje znanje,izjavu ,predpostavku ili ti pak nedoumicu. Ja se poprilicno informisem, valjda kao i svi drugi, ne znam mozda si mislio na nesto drugo?
Naravno da je legitimno, niko to ne spori, ali i uz svu literaturu i on-line sticanje saznanja postoji trenutak u kome preskocis strepenik zvani zasnivanje vlastitog misljenja na osnovu iscitavanja tudjih iskustava i verovanja istim, i prelazak na stpenik kreiranja vlastitog misljenja cvrsto zasnovanog na licnom iskustvu, svom stecenom znanju, sposobnosti za pravilnu procenu, itd, itd... pre ili kasnije...
Citat:
ArtCool: Cudo da su mogli da vrate koriscene aparate?
ne znam sta je tu toliko cudno, bas tebi, obzirom da skoro od tebe procitah i ovo...
Citat:
ArtCool:
Kupim ga, bude kod mene 24 sata i na srecu u ogromnu ljubaznost prodavca
sledeci dan uz moju pricu koju sam slozio koja nema veze sa ovim sto sam napisao vrati mi pare i izgubim jos jedan dan.
da ne zaboravim...
Citat:
ArtCool: ...sta su uzeli bolje.
bolje Nikone.
Pozz
p.s. to sto ja, sticajem okolnosti, znam trojicu (od bezbroj) ljudi koji se jesu sreli sa ovim fenomenom, ne znaci da u ovom gradu (a i sire) ne postoji trista trojica ljudi, vlasnika ovog aparata, koji se nisu sreli sa istim... kao sto rekoh, meni je sam termin
defocus zvucao veoma blesavo, ali se nisam udubljivao u problematiku previse, jer me ni na koji nacin ne dotice (kao recimo pojava CONEa kod Digic IV). Upravo zato sam i rekao da je lepo sto se i Nebojsa prikljucio temi, ne bi li nam i on malo podrobnije opisao svoja iskustva vezana za ovaj aparat i samu pojavu navedenog defekta, obzirom da ga je do skoro imao na rigoroznom testu, i merodavniji je od mnogih da to potvrdi ili ospori. Naravno,
istina se podrazumeva, ozbiljni smo ljudi.