Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MS Access kao baza...Pomoc!!!

[es] :: .NET :: MS Access kao baza...Pomoc!!!

[ Pregleda: 3310 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon MS Access kao baza...Pomoc!!!07.01.2007. u 17:06 - pre 181 meseci
Da li neko moze da okaci neki rad sa Access bazom podataka. Konkretno me interesuje ucitavanje jedne kolone u listbox, a na klik sa odredjenog indexa i listboxu pokupi podataka u bazi koji odgovara selektovanom indexu, kao i da sacuvam promene u bazu. To sam uspesno radio VB.NET sa ucitavanjem, da sacuvam nisam provalio, a C#.NET znam samo da ucitam u listbox i nista vise.

Ukoliko vama nesto treba u sam.

Unapred zahvalan.
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
 
Odgovor na temu

electroNik
Nikola Milenković
Srbija

Član broj: 46941
Poruke: 78
*.rvkds.net.



Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!07.01.2007. u 18:01 - pre 181 meseci
Imaš u help-u (Help>How Do I>Data Access) gomile tutorijala. Najbolje bi bilo da odatle kreneš.

Gone Shootin'
 
Odgovor na temu

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!08.01.2007. u 14:22 - pre 181 meseci
Super. Nasao sam. Zasad je dovoljno.
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
 
Odgovor na temu

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
*.beobug.com.

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!05.04.2007. u 21:25 - pre 178 meseci
Da li neko ima uradjenu aplikaciju ( ili zna sajt za nesto takvo ) sa najobicnijim citanjem iz baze i cuvanje u bazu. Bilo bi mi od velike koristi, posto je u Help - u to mnogo grubo uradjeno.
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
91.191.23.*



+42 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!06.04.2007. u 10:11 - pre 178 meseci
Evo ti jednog primjera kada se za citanje koristi DataReader, koji je brzi i koristi se za neke stvari kada treba iscitati mali broj podataka.
Code:

dim veza as new oledbconnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\mojabaza.mdb;User Id=admin;Password=;")
dim kom as new oledbcommand("",veza)
dim citac as oledbdatareader

Sub Citanje_iz_baze
try
'ovo ovdje ce da doda stavku naziv u tvoj listbox
veza.open
kom.commandtext="SELECT id,naziv FROM Neka_tabela"
citac=kom.executereader
while citac.read
listbox1.item.add citac.item("naziv")
end while
citac.close
veza.close
catch gr as OleDbException
msgbox gr.message
end try
End sub

Sub Pisanje_u_bazu
'ovo ovdje ce da azurira entitet naziv. Pretpostavimo da ti se redni brojevi u DropDownListi poklapaju sa id-om u bazi, tj da ti id u bazi ide 1,2,3,4,5,6,7,8,9...
veza.open
kom.commandtext="UPDATE Neka_tabela set naziv='Pero' where id=" & DropDownList1.SelectedIndex
kom.executeNonQuery
veza.close
catch gr as OleDbException
msgbox gr.message
end try
End sub


A evo i primjera kada podatke zelis prikazati u nekoj tabeli, Grid-u
Code:

dim veza as new oledbconnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\mojabaza.mdb;User Id=admin;Password=;")
dim DA as new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM Neka_tabela",veza)
dim DT as new Data.DataTable

Sub Citanje_iz_baze
try
da.fill dt
Grid.DataSource=DT
catch gr as OleDbException
msgbox gr.message
end try
End sub
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!06.04.2007. u 12:21 - pre 178 meseci
www.codeproject.com

tu možeš nači primjera!
----Roberto----
 
Odgovor na temu

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
*.beobug.com.

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!17.04.2007. u 22:22 - pre 178 meseci
Ne mogu ja ovo nikako da provalim...

Okacicu ja sta sam poceo da pravim i kako bi to zeleo da odradim. To je najobicnije iscitavanje iz baze u ListBox i pritiskom na dugme da iz textBox - ova unese u zadnji red u bazi...

Ipak sam ja pocetnik sa bazama tako da ne mogu lako da provalim prethodni kod...

Bio sam odavno na CodeProject, ali tako ima slabo objasnjene baze...
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
 
Odgovor na temu

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
89.216.241.*

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!04.05.2007. u 16:40 - pre 177 meseci
Ovako bih nesto hteo da odradim:
-samo da ima jos jedno dugme za unos novog filma i da sacuva u bazu.
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!04.05.2007. u 23:03 - pre 177 meseci
zbilja ne kužim šta želiš, pa tu iznad ti je čovjek dao kompletni kod za učitavanje u listbox jedne kolone uz pomoć data readera, dao ti je kako da prikažeš u datagrid-u iako to nisi tražio, dao ti je kak da radiš update,,,,
eto ti i insert:<unos novog filma>
Code:

//usmjesto update koristi ovo
insert into filmovi (naziv,opis,...,id) values ('terminator','fantastika',...,2154)

koji dio te sad muči!?!?!? "upri prstom" u dio koji ne razumiješ!?!? sve što tu navodiš da trebaš ti je gore, naravno "volju" da to probaš i izgubiš koju minutu na to ti nije mogao dati :))) <šala>
----Roberto----
 
Odgovor na temu

rajo88
Bojan Atanaskovic
Vrnjacka Banja

Član broj: 87219
Poruke: 264
*.beobug.com.

Jabber: rajo88@hotmail.com
Sajt: www.vrnjackabanjacaffe.co..


+1 Profil

icon Re: MS Access kao baza...Pomoc!!!06.05.2007. u 20:34 - pre 177 meseci
Ja se jos od zimus zezam sa tim, trazio sam na mnogim sajtovima, ali svuda se radi u SQL.
Probacu ovako da uradim sa ovim zadnjim kodom, mada sumnjam.
Mada i sad sam zauzet oko diplomskom i skolom, necu ni imat vremena....

U svakom slucaju hvala!!!
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}

www.vrnjackabanjacaffe.com
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: MS Access kao baza...Pomoc!!!

[ Pregleda: 3310 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.